Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 18 mars 2012

Faktabitar som desinformation

Jag läser en uppseendeväckande desinformativ krönika av DN:s Björn Wiman om Ålsten - en liten del av Stockholmsförorten Bromma. Det var här den folkkäre socialdemokraten Per Albin Hansson bodde, men idag röstar bara 1,9% i  området på (s). Så långt levererar Wiman kalla fakta: "Det här är hjärtat av Reinfeldtland."

Men sedan hörs det välkända moderata maskineriet, sammanblandandet av korten, försöken att få Sveriges 1900-tal under socialdemokratisk flagg och bli identiskt med Nya Moderaterna, vilka i sin tur kallat sig "det nya arbetarpartiet". 

Det är en vämjelig soppa av betydelseglidningar och ren desinformation. Är verkligen högern så här självförljugen att den, likt Wiman, är nöjd med att som evidens framhålla att Hansson åt bruna bönor och Reinfeldt korv stroganoff - och att detta gör dem till samma andas barn? 

Det ett löjeväckande försökt att legitimera den värld Wiman själv bebor, mentalt ljusår från den allt fattigare gruppen av stockholmare som betalar priset för medelklassens mys. Skämmig är bilden på alla dem som tvingas köa för ett mål mat vid St:a Clara kyrka i Stockholm city efter sex år av Reinfeldts vanvård - sex år av frusna arbetslöshetsersättningar, vars enda syfte varit att återskapa det klassamhälle Per Albin Hansson sökte bygga bort.

Vet hut Wiman att ens ta Hanssons namn i din mun!

Livslögnen når sin absoluta höjd när han tycker sig se en skillnad mellan Hanssons tid och Reinfeldts: "Per Albin fick ha sina familjeförhållanden i fred".

Bara en fullständig idiot kan ha undgått se det devota sätt varpå paret Reinfeldt behandlades av den dominanta högerpressen under många år. Inte ens den säkert fleråriga sprickan i deras äktenskap "läckte ut" genom moderata informatören Roberta Alenius förrän separationen var ett inträffat. 

Moderaterna gör inget spontant, allt är ett falskt och regisserat pr-spel, i det här fallet för att förekomma ett eventuellt mediescoop. Aftonbladet fick första pusselbiten, den att parets villa var till försäljning. Wimans begråtande av vad som sedan sagts visar alla tecken på grov självförljugenhet - han ser helt enkelt inte den större bilden!

Frågan om varför moderater inte mäktar sanningen har ett enkelt svar. Deras politik är ju Per Albin Hanssons motsatta. De vill ha det lite bättre - precis som alla människor - men i deras ideologi står inskrivet att det ska ske på en annan grupps bekostnad. 

Fredrik Reinfeldts och Per Schlingmanns bok Det sovande folket (1993) gör det solklart att här odlas en fascistisk människosyn som grundar den flitiga moderata löntagarens rättigheter på en halmdockeargumentation: boken presenterar en nidbild av en mentalt handikappad och bidragsberoende svensk. Moderat politik handlar sedan bara om att krossa det samhällssystem som med falsk argumentation anses ha skapat denna undermänniska. 

Med exakt samma metod byggde nazisterna upp ett hat mot judarna på sin tid. Det är detta Wiman och hans likar inte vågar se, att de fallit ner med äcklen i avgrunden!

*****


Wimans horoskop har figurerat på bloggen tidigare, men i det här sammanhanget passar det väl att ställa det sida vid sida med Reinfeldts och Schlingmanns. Minsta gemensamma nämnare för alla tre kan sägas vara Jungfruns tecken (Reinfeldts stigande tecken, Schlingmanns soltecken och Wimans - det ska vi strax se).

Det är ett delvis bedrövande facit den självmedvetna och vinstorienterade Jungfruns tecken - ett jordbrukartecken - har producerat under den här bloggens treåriga grundforskning i zodiaktecknens innebörder. 

Jungfrun står för hälsa och fitness och Wiman finner det angeläget att nämna att han joggar under lunchen - det är uppenbarligen ett bekvämt skrivbordsjobb han sköter åt DN hemifrån sin pittoreska villa i moderata Ålsten. 

Men indisk astrologi fann på något sätt också ut att Jungfruns tecken tycks mer benägen att skapa fiender än något annat. Dess naturliga sjätte hus är utöver egenvård och hälsa också "fiendens hus". 

När Månen (sinnelaget) i Jungfrun visat sig signifikant överrepresenterad bland främlingsfientliga politiker i bloggens studier, är det inte mycket att säga om saken. De indiska astrologerna kom zodiaktecknen - dessa kosmiska mysterier - närmare än västerlänningen någonsin gjort. 

Det är naturligtvis Jungfruns materialistiska koppling - Jordelementet - dess fixering vid uppenbara fakta som bruna bönor och korv stroganoff som gör den så benägen att söka och också se åtskillnader. Jungfrun är den naturligt diskriminerande. Den särskiljande logikens Merkurius är Jungfruns planetära härskare. 

Sedan är steget kort till att börja diskriminera även på områden där man inte bör göra det eller, falskt tala om små fakta - "korv stroganoff" - och dra slutsatser på en så mikroskopisk nivå att helheten lämnas ute i mörkret. Desinformation. Det är svårt att veta om dessa människor helt enkelt är underbegåvade eller om de tagit lögnen till verktyg för att säkerställa sin privatistiska och vinsthungrande livsstil. Troligen är det en kombination. Egoism är nämligen per definition en intelligenshämning.




Faktum är att Wiman varken har Jungfrun som sitt sol- eller måntecken, men det är omöjligt att missa hur den tittar fram i egenskap av Solens disponent. Det är bara skenbart en födelse till den sideriska Vågen (jämnmod, harmoni, rättvisa åt alla) vi ser. Ty Vågens härskare Venus håller inte jämna steg med Solen utan är alltjämt kvar i föregående livsuppgift: den ohyggligt självcentrerade Jungfruns arbeta på sin egen hälsa (jogging) och sina egna privilegier, på arbetet med att maska bort den större omvärlden och leva det lilla livet i sin skyddade, grindsomgärdade kommunitet - just som Brommas villakvarter ser ut. 

Jungfrun påminner besynnerligt om Voltaires maning till alla att envar "odla vår egen trädgård" efter alla blodiga revolutioner. Det är Sol-Jungfrun Greta Garbos sentiment i hamnbaren: "I want to be left alone." Jag blir inte klok på om Voltaire var reaktionär eller om det finns en satir i upplösningen av Candide - boken alla läste i gymnasiet - förr.

Det här är en vanlig skönhetsfläck vid födelser till den sociala rättvisans tecken Vågen. Venus kan befinna sig cirka 46 grader eller 1½ tecken från Solen i Vågen, vilket ger några "sub-typer", var och en med sitt speciella problem att lösa förrän de är värdiga Vågar och förstår vad social kooperation betyder.  Vågens goda ambition underminerad av privatistiska Jungfrun är kanske den svåraste uppgiften för Jungfru VILL INTE DELA MED SIG! Ja, småaktigheten har faktiskt fått sig en helt egen zodiakal princip. Detta är ett arketypiskt beteendemönster och det behövs för att generösa och offervilliga Fiskarna mittemot ska äga någon mening.

Jungfrun avslutar zodiakens första hälft och häri ligger förklaringen till den otroligt oinspirerande natur människor som Reinfeldt, Schlingmann och Wiman uppvisar. Allt ska krökas eller rent av korrumperas för att serva Jungfruns tecken - den kräsna lilla prinsessan på ärten som hittar än det ena felet, än det andra. I vissa yrken är felfinnandet en tillgång - kemi, rättstavning, ekipering (Jungfrun är klädsnobb av Guds nåde). 

Men Vågens princip lider av att inte kunna realisera sin vision när dess härskare Venus harmonierar med Jungfrun som bara vill sitt, och inte ens i princip är intresserad av att väga parters inlagor i vågskålarna. (Se moderaternas beteende i regeringsställning, deras partihoroskop uppvisar likt partiledarens Jungfrun stigande i öster.) 

Wiman representerar således en typ av Våg vi kan kalla "tjuvstart". Han kommer (som alla andra) att födas till en ny engångskropp för att "göra om och göra rätt". Hypnosregressionisten Michel Newton avtäckte under 30 års praktik enstaka fall där själar varit så blockerade att de dragits med samma åkommor upp till fem återfödslar på raken!

Venus, bl.a. pengarnas planet, definieras som "fallen" i Jungfruns tecken. Venus ÄR förbindelserna med medmänniskan, Jungfruns själva essens negerar den sociala nivån! Självkärlek är väl det bästa man kan säga om placeringen. (Och det är klart, tills man lärt sig älska sig själv, är det omöjligt att trovärdigt ge andra något...)

Även om Solen nu inte verkar för Vågens genuina rättvisa finns alltjämt hopp för många födda i den här belägenheten. De kan till vardagslag vara trevliga även om de inga världsförbättrare är. Månen tecknar vår mer personliga sida, men om även denna fallerar i goodwill och altruism, då kan hela stjärnhimlen sägas ha kollapsat. Och det händer regelbundet - hela "klaner" av djupt själviska själar återföds ständigt till jorden. Unga själar på lågstadienivå. Det är därför världen aldrig tycks bli bättre. Gamla själar utexamineras och nya tillkommer.

För Wimans vidkommande ser Månen/sinnet i kollektivistiska eller ideologiska Vattumannen ut som en "stor" eller "gammal" själ. Tills man ånyo granskar vad dess disponent har för sig. Det är sällan man hittar horoskop där BÅDE Solens och Månens disponenter är "fallna" men här är det så. 

Det är barnen födda cirka 1968-1970 som nu har ett avsevärd inflytande i samhället och jag nämnde Vattumannens härskare Saturnus fallen i egoprincipens Vädur i samband med någon figur Petra Mede gjorde och som epitomiserade den solipsistiska egoismen. Hon behövde inte gå långt för att hitta den här sidan i sig själv...

För den desinformerande kåsören Wiman är sinnelagsplaceringen inte klar, då Månen lämnar Vattumannen strax efter 13.00 på dagen. Men det spelar faktiskt föga roll om sinnelaget lutar sig mot Vattumannens här extremt egocentriska Saturnus eller om Månen i Fiskarna istället låter sinnet ta sin prägel av Jupiter. För altruisten Jupiter står detta år synnerligen charmlöst placerad i egoistiska Jungfrun.

Det finns som synes ingen väg ur den här labyrinten. Det finns tider när alla himmelska signaler ropar ut ankomsten av oerhört efterblivna själar. Så länge de bildar slutna kvarter och alla bara egopratar förbi varandra, är det ingen som märker hur illa det står till med omvärldsengagemanget. 

Det är kanske därför dessa själar, Syndarna, arbetar så hårt på att skapa isolerade små rikemansgetton. De tål nämligen inte att synas av verkliga, mognare och mer allsidigt tänkande människor. Detta påminner dem om hur de är långt mindre de flesta. Se bara Wimans lögnaktiga krönika för ett exempel på hur de vrider och vänder sig för att få deras barockt förvridna perspektiv att framstå som verkligheten!

*****


Se även: Per Schlingmanns horoskop (f.n. sju inlägg), Fredrik Reinfeldt (långt fler analyser av horoskopdetaljer såväl som helhetsgrepp), Anders Borg (sex inlägg - en verklig mörkerman som t.o.m. tror på det Onda utan att se hur han själv är mörkrets svängdörr).

Inga kommentarer: