Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 4 mars 2012

Den slarvige & den skötsamt rike




Islands förre premiärminister, som nu riskerar fängelse för uselt ekonomiskt sinnelag, är påfallande lik pengamaskinen Björn Ulvaeus! (Expr) Den senare valde ju t.o.m. musiken för att han ville tjäna pengar enligt en intervju för några år sedan. I den uppmuntrade han - eller om det var näringslivet som talade genom honom - svenskarna att bli ingenjörer. För i den branschen fanns det klöver. 

Så låter en man långt från idén om att finna sitt kall, sin unika väg i livet. Bara en röst på utsidan av en odödlig själ som nu haft sina femton minuter av rikedom och berömmelse. I nästa liv kommer Ulvaeus inte att ha en aning om vem han en gång var. Förhoppningsvis inte isländske Geir Haarde heller, som säkert inte känner sig som kung just nu...

Astrologiskt är det här inte första gången snarlika ansikten kommer med märkliga korskopplingar på himlen. Här har båda männen en sällsynt kombination av extremt libido (Mars + Venus) i samråd med den sluga affärsmannen Merkurius. Men i ombytta tecken. Sen byter horoskopen tillbaka tecken igen, för Solens eller livsuppdragets placering!


En sen födelse, runt klockan 20.00 på kvällen, skulle placera Ulvaeus vinstlystna sinnelag i Jungfruns tecken för en exakt opposition till islänningens Sol i Fiskarnas 25e grad. Sådana här exakta korrespondenser tycka vanliga när människor ser riktigt snarlika ut.

En karta för hela dygnet räcker inte så långt, men det är smått intressant att Ulvaeus förmögenhetsindikator Jupiter ligger i Lejonet som gillar mycket och stort av allt. Vid 25e graden, exakt samma grad som den misslyckade finansministern har straffade eller halshuggna Draksvansen (södra månnoden). 

I andra inlägg har den indiska synen på norra och södra noden sakta börjat klarna under några år, och södra noden är i detta fall en perfekt punkt för direkt jämförelse av de båda männen.

Ulvaeus fick bli megalejon medan den isländske premiärministern fick baksidan av den "giriga" norra månnoden. På södra sidan illustreras "avmätthet" eller kapningen av islänningens Sol som står i förmögenhetens Jupiter men i den världsliga förlustens tecken Fiskarna.

Södra månnoden kanaliserar med andra ord ett negativt budskap om förmögenhet! Maximal kontrast således till Ulvaeus rika Jupiter-Lejon, och vars härskare Solen helt stämmer in eftersom den välsignas av Jupiters aspekt. 

För att tydliggöra: de båda männen inte bara liknar varandra, utan tydliggör också via sina förmögenhetsplaneter och livsuppdraget Solen att Elden är glädjens element och Vattnet är sorgens. De är som tvillingsjälar som t.o.m. ser likadana ut, men har de pådrivande Solen och Jupiter i diametralt motsatta tecken.

Samtidigt kan man säga att islänningen gjorde det bra livet, för han kommer nu att återfödas utan girighet. Vad Ulvaeus kommer att hungra efter i nästa liv - med ett vagt själsligt minne av ett överflöd han kanske bara drömmer om på natten - det är oklart. Nästa gång kanske han kommer att födas tungt under Vatten och inte förstå sig på sig själv - varför han sörjer något som han inte har men tycker det borde tillhöra honom. 

Långt långt senare kommer själarna att börja förstå sina egna krokiga vandringar över årtusenden jordetid och det är också då de förstår att ingen tid alls egentligen har förflutit. Jag som skriver detta är ännu färgad slav i North Carolina för det orättfärdiga jag gjorde i som marockansk köpman men delvis åtgärdade i Bayern... Fast tidsramen behövs för förstå sammanhanget. Att tänka bort Fader Tid ur denna värld låter sig inte göras...

1 kommentar:

Anonym sa...

hey. bygg en app