Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 18 mars 2012

Den skrålande Fabian

Goda bloggläsare. På måndag väntar mig fas 3 i det som ännu är ett människoförnedringens Reinfeldtland. Landet där de styrande bygger upp halmdockor som beskriver svensken som mentalt handikappad och passivt bidragsberoende och sedan uppmuntrar moderater att håna och kasta sten på denna rent fiktiva kreation sprungen ur smutsiga sinnens hatiskhet mot vissa politiska system. Historien kommer att se med avsmak och skam på det lågvattenmärke åren med Reinfeldt innebar för Sverige.

Arbetsförmedlingen matchade åtminstone mina data- och språkkompetenser bra mot en anordnare. Men att en person bosatt i liten lägenhet i Stockholm och med studieskulder landar på en disponibel summa mer än tusenlappen under fattiggränsen säger det mesta om det haveri som är Reinfeldts & Borgs arbetslinje...

Att gå till socialkontoret för att överleva deras politik motsäger hela intentionen med Reinfeldts "arbetslinje", grundad i hans rabiata hat mot den sociala demokratin... Han skapar samma bidragssituation han säger sig vela motverka och det enda han åstadkommit är enormt mänskligt lidande för sjuka och arbetslösa! Svenskarna har börjat upptäcka vilket falsarium till skitpolitik de blivit pålurade, och vilka obehagliga människor dessa pr-sminkade moderater är. Men det tog sin lilla tid... (Fem år!)

I min frånvaro kommer jag då och då att pytsa ut ett eller annat av cirka 200 inlägg som blivit liggande. T.ex. detta om den skrikiga Fabian Bengtsson från den 18 januari. Lustigt nog har prylkrängaren hunnit med en "Förlåt mig"-turné sedan det här skrevs...

*****


Den som passera en tv just efter jul och hörde Siba-Fabian vråla MELLANDAGSREA i en sådan där folklighetsreklam där svenska män framställs som jubelidioter, avskydde säkert karln på en gång. Det gjorde jag tills jag kom att tänka på att det här faktiskt var samme man som överlevde ett hotfullt kidnappningsdrama i Göteborg för sju år sedan. 

Sjutton dagar i ljudisolerad låda och lyckades tala sig ur historien utan att några femtio miljoner betalts ut. Eller hur det nu var. Klart att karln måste få skrika högljutt resten av sitt liv - det är ju terapi.

Kan man åtminstone se någon antydan till kidnappningen i horoskopet, fastän tidpunkten saknas? Att förutsäga någons kidnappning utifrån ett helt komplett horoskop låter sig väl knappast göras...möjligen en prognosspecialist kan se en farlig period nalka sig inom något visst område.

Skulle jag vara statsminister Reinfeldts rådgivare skulle jag först be honom avgå och gå i kloster för att där be och söka sona sina synder mot de tiotusentals svenskar han släpade i skiten för att få loss pengar att muta medelklassen att hålla honom kvar i makten (för 144.000 i månadslön för att inte göra ett skit, är så att säga Reinfeldts syn på att "ta ansvar").

Lyckades jag inte övertala honom att lämna politiken skulle jag i andra hand varna honom för att han är märkt av Ödet som ett potentiellt brottsoffer. Han har nämligen samma Skuldens märke i horoskopet som Ronald Reagan som blev skjuten under sin ämbetstid: den omoraliska Mars stigande i öster. 

Således: skadevarningen sitter klistrad på individens egen kropp. Man är en monstermagnet.

John F Kennedy blev också skjuten i ämbetet, samma Jungfruascendent som Reinfeldt men nu istället Liemannen Saturnus i aspekt mot ascendenten/den egna personen. Och dessutom en Saturnus som attackeras av Mars från dödens åttonde hus. 

Påven Johannes Paulus II sköts i tjänsten - han har Mars stigande i öster, visserligen i 12e huset i Jungfruns sista grad (Reinfeldt har också Mars i slutet av Jungfrun), men bara fem grader från en tidig Vågascendent. Och han har också Gränsdragaren Saturnus i aspekt mot ascendenten, likt JFK.

Medborgarrättskämpen Martin Luther King sköts till döds "i tjänsten", men här saknas direkta kontakter med ascendenthuset. Däremot attackerar Mars Saturnus, precis som hos JFK. Och Mars är ascendentens härskare. Således bär hans kroppsindikator och förstahushärskare på ett ont omen.

Det här fär förstås bara några efterhandskontroller på människor som faktiskt har skjutits och för Siba-direktören saknas födelsetid och ascendent. Dessutom tror jag aldrig han led kroppslig skada.



Men det är på sitt sätt passande att hitta den sataniska axeln i full sving här. Och med Månen som ascendent stämmer t.o.m. husen: Saturnus i Oxen symboliserar "tät monetär person" - han ärvde sin fars miljardimperium och Oxen och Saturnus är båda traditionalistiska symboler för det som går i arv över generationerna. Elfte huset är ett förmögenhetshus. Axeln indikerar en väldigt stark dragning mot denna världens goda.

Intressant är fjärde huset för kapitalvaror (vilket en del av Sibas sortiment består av). Här finns en dold attack mot Saturnus i 11e finanshuset.

Bland planeter är Jupiter den som tecknar förmögenhet och den har vi med giriga eller uppförstorande Rahu, men enligt månascendenten i fiendens sjätte hus.

Det är inga starka indikationer någon av dem, men det är många budskap som säger att de här pengarna inte är någon välsignelse i Fabian Bengtssons liv.

Åttonde huset för arv ägs av just Saturnus som vi hittade i förmögenhetshuset, så det är ganska tydliga budskap. Månen på "månascendenten" står i Kräftan där den inte har någon som kan kontrollera den.

Jag har mött flera människor som beskriver sig själva som traumatiserade med den här placeringen. Månen i sitt hemmatecken lever på trauman! Har de inget att fixera sig vid i sitt eget liv, hämtar de skandalerna ur medierna. (Detta gäller en framhävd Måne oavsett tecken - den här bloggen bygger i huvudsak på skräpnyheter och bloggaren har Månen i Luft i första huset.)

För försäljarbranschen tippar jag att "dissociationens" eller "desinformationens" störning mellan Vatten och Luft är en tillgång. Här dyker den upp som en Sol i Vatten - instinkten att säkra sig mot död i formen av rikedomsansamling är stark, och Skorpionens härskare Mars står själv i sociala Vågen för "din snacksalige försäljare"!

En viss manisk överenergi i snacket (hypomani) kan anas eftersom Mars och Venus tillsammans bildar en "libidinös överhettning". Stark lidelse för livet således, och jag har mött mycket trevliga och friska individer med den här kombinationen. De är alls inga sexmissbrukare eftersom Luft innebär en högre och mer intellektuell växel jämfört med t.ex. det ofta rätt sunkiga Vattenelementet. Det här horoskopet innehåller dock så mycket enkel populism att det är svårt att säga (utan exakt födelsetid) var på skalan det placerar sig.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja det är alledels åt h-e... Jag hörde Reinfeldt i Örebro påstå att sysselsättningsgraden hade ökat, fast alla vet att det är arbetslösheten som har ökat! Hur räknar räknenissen då?! Han räknar väl med alla i Fas(a) 3... Jag läste om en Fas 3:are som hade byggt ett helt datasystem åt sin "anordnare" - inte nog med att de fick det gratis, de fick alltså betalt för det också! Vansinne att erfarna och kompetenta personer, som det ju allt oftare handlar om, ska anses som en sådan belastning att de som tar emot dem ska få betalt från statskassan. Snacka om slöseri med samhällsmedel, och det som moderaterna sägs vara så restriktiva med...
S

Seaward sa...

Amen till det!

Anonym sa...

Mekumtn vad är det för sörja som seglat upp sedan mitten av dec. förra året? Vissa av mina musikpolare vill inte ens ta i sina instrument, känner mej helt dränerad själv, tung gröt över sinnets lätthet typ...hur länge varar detta? Angående FAS 3,konkurans på lika villkor...INTE, vafan sä kan man väl inte göra, skapa mervärde med hjälp av bidrag, eller?