Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 25 mars 2012

Astrologin om Britney Spears omyndigförklaring

Britney Spears är så före detta att jag riktigt rycker till när jag ser AB-rubriken att hon ännu är omyndigförklarad. Domare måste besluta om hon ska få ta plats (som domare!) i någon slags idoljury.

Det har gått några år nu sedan hon kidnappade sin egen dotter under med att hon var inspärrad för mentala problem. Man kan se svåra mentala störningar i ett horoskop och Britney har dem. Ett flertal varningstecken ger sammantaget sådana indikationer att man kan misstänka en risk för huvudlöshet och t.o.m. sammanbrott.



Tredje Merkurius-huset är viktigt för frågan om sinnessjukdom och även det femte Sol-huset för intelligens. Månen måste alltid studeras, liksom i viss mån också det första huset (ett svårt skadat första hus kan antyda genetiska skador).

Här hittar vi tredje intellektshuset i Vatten - vilket inte i sig är så allvarligt även om intellektet är förknippat med Luft. Allvarligare är dock attacken från galna krigaren Mars från det onda tolfte huset för mentala institutioner!

Jämför gärna Fredrik Reinfeldt vars skorpioniska intellekt istället attackeras från det onda sjätte hälsohuset - därav den här mannens inhumana ondska via politik och ständigt spelade ovetskap om de vidrigheter den moderata politiken leder till. Ju förr svenskarna genomskådar den här charlatanen, dess bättre. Hans sjuka ideologi har redan fått utsatta människor att ta sitt liv!



Faktum är att Britney Spears har en mildare släng av samma Reinfeldtska sinnessjuka, för den empatilösa Saturnus står hos henne i första egohuset och angriper eller avtrubbar intellektet. Kvinnan är tyvärr rent ut sagt ointelligent och helt identifierad med stela mallar och formler (Saturnus = stylisten).

Samma varning för en ytlig och rigid mentalitet återkommer i femte intelligenshuset vars ägare här är just Saturnus! En klen Måne i femte och Venus. Minns att Britney Spears i själva verket är mentalt våldtagen av sin mor - det är moderns självförverkligande vi ser i detta lamslagna horoskop. Britney är moderns stiliserade produkt.

Visserligen är Merkurius en verksam välgörare för Jungfruascendenterna, men det är nästan också allt. Här lamslås den intellektuella rörligheten av aspekten från Saturnus - kvinnan ser på sig själv som en koreograferad dansande docka! - och man kan diskutera huruvida den brända Merkurius (av Solen) faktiskt blir ett av flera olyckliga omen här - bloggen har ju noterat att en bränd Merkurius inte alls varit något hinder hos horoskop för Nobelpristagare i matematik. 

Här står dock Merkurius står under attack från TRE naturliga illgärningsmän, Mars, Saturnus och Solen, och i tredje huset för mentala processer! Jag har aldrig sett en så tydlig bekräftelse på just det jag satte ut för att säkerställa!

Och det är inte slut än. Som tidigare noterat om Reinfeldts horoskop är sinnelaget den kalkylerande Jungfrurollens egen värsta fiende! Månen som verksam illgörare är extra kritisk hor Britney Spears eftersom den ockuperar intelligensens femte hus och dessutom är skadad av "halshuggna" Draksvansen.

Jag tror inte vi behöver säga mer. Horoskopet svämmar över av varningstecken på mentala bekymmer.


1 kommentar:

Anonym sa...

Oj hahahah du vet uppenbarligen ingenting om Britney Spears vilket bevisar att allt det här är bullshit, gud vad pinsamt..