Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 24 mars 2012

Anrik astrologi: Reepalu är antisemit


Solen i Jungfruns 24e grad


Med Malmös "starke man" (vilket idiotiskt uttryck) Reepalu ännu en gång i blåsväder i frågan om stadens utsatta judiska minoritet, beslutar jag mig för att söka astrologiska paralleller till socialdemokraten i en sakta växande datasamling.

F.n. finns 6.044 sparade horoskop och då jag noterar att Reepalus soltecken är den diskriminerande Jungfrun som tydligt utmärkt sig för rasism eller främlingsfientlighet då Månen (nattsidan) passerar förbi, väcks genast intresset!

Bloggens rasiststudier har så att säga oavsiktligt råkat avslöja zodiaksymbolens sämre sida och som manifesteras med statistisk överrepresentation då främlingshatande politikers horoskop granskats. Att bara Månen, sinnelaget eller den irrationella själen, givit utslag är viktigt eftersom detta är en mer personlig planet än Solen. Men ytterst sett är det faktiskt Jungfruns tecken som ligger bakom den sociala problematiken. 

I det gamla Babylon hade Jungfrun ännu inte fått sitt nuvarande namn utan kallades "Plogfåran". Vi känner direkt igen tankemönstret i vårt sätt att "dika ut" ett område och kalla det vårt eller skära en skåra i pistolkolven som en merit när vi skjutit ihjäl någon i vilda västern. Man kan säga att mänskligheten gjorde bort sig i samma ögonblick de blev bofasta och började bruka (och göra åverkan på) jorden för sin egen vinning.

Från och med nu förstelnade artens kollektiva psyke i äganderättsligt tänkande och det är också därför vi ser Jungfrun stiga i öster i horoskop för genomusla egoister som partiet Moderaterna och deras ledare Reinfeldt. Det är inte lätt för person med planeter i Jungfrun att övervinna sin tendens att först och främst tänka på sig själv, för det är just detta symbolen handlar om!

Varför man föds med ett horoskop med en betonad Jungfrun går inte att förklara. En del kanske är åter på jorden för att ta vara på sina kroppar lite bättre - egenvård är som sagt ett acceptabelt och neutralt uttryck för tecknet. Men det är när penningen kommer in i spelet man ständigt hittar dessa småaktiga och själviska Jungfrur som inte bidrar alls till det roliga i livet utan bara låtsas delta.

Som sämst blir de hemska instrumentalister och ofta så obegåvade att de snubblar på sina egna grepp. Mån-Jungfrun Christer Sturmark visade med all tydlighet detta i en debatt i SvD nyligen där han själv trillade i alla tänkbara gropar. Den sista inlagans rubrik säger det mesta: "Sturmark har byggt upp en huliganrörelse"!

Jag ställer de 6.000 horoskopen följande fråga: "Vilka av er var Sol-Jungfrur och hade, likt Reepalu, sinnelaget i ideologiska och 'folkgruppsliga' Vattumannen?" (Återkommande läsare vet vad som åsyftas.)

Med 144 möjliga kombinationer av Sol och Måne och 12 tecken är datasetets snitt 42 instanser. Jag hittar 39 vilket är precis som förväntat.

Jag tar nu ett steg till och skär ner gruppen genom att också efterfråga etiketteringen "rasist" (med vilket jag en smula oprecist också syftar på främlingsfientlighet).

Ibland är livet extraordinärt märkligt. Av 6.044 samlade horoskop dyker nu ETT ENDA upp och det är kartan för den judisk-franske militären Alfred Dreyfus - OFFER för antisemitism eller rasism! Han och Reepalu har påfallande lika horoskop.



Inte bara delar båda männen samma Sol och Måne utan också den suspekta Jupiter i Kräftan, vilket kan tolkas som "framgång för det lilla särintresset". Också Kräftans tecken, återigen via Månen, utmärker sig i horoskop för främlingshatare i bloggens studier. Båda männen har alltså både de zodiaktecken aktiva som tre års pilotstudier på denna blogg satt fokus på.

Än en gång visar sig alltså astrologin "veta" vad vi människor tänker och talar om, fast dess språk är annorlunda från vårt. På den tolkningsnivå inlägget stannar vid, finns ingen skillnad mellan offer för kallsinne och kallsinniga förövare. De sitter båda i samma "tematiska båt".

Men i mina ögon - och utifrån vad den ursprungliga babyloniska zodiaken visat prov på tidigare - är det ingen som helst tvekan om att Reepalu är antisemit. Precis som Judiska centralrådet misstänker.

Och denne Löfven då, mannen som undviker konflikter? Hans horoskop liknar till del Fege Fredrik men är på alla punkter något vassare. Men kan en Solen i Kräftan någonsin axla rollen som "den starke mannen"? Jag såg en läsarkommentar i någon tidning uttrycka att socialdemokratins blomstring förutsätter kapitalismens blomstring. Men om nu detta sistnämnda och onda system nu börjar haverera - globalt - vilket är då mänsklighetens nästa steg? Att skyffla ner hela medelklassen i Reinfeldts och Näringslivets löglånegetton kan väl inte ens den uslaste stockholmsmoderat vara pigg på, och ändå är det just den värld vi är på väg mot, värre än de värsta mardrömmar om röda kommunistfaran! 

Det är sannerligen tider att lägga bort de politiska glasögonen och var och en bli sin egen statsminister och fundera över hur det goda samhället måste konstrueras! Män som Reepalu med svåra störningar mellan fixerade (mörka) tecken må visserligen förefalla vara "klippor" (storkorset i mörkrets kvalitet hos Reinfeldt, Borg och Hägglund). 

Men dessa är inte framtidens ledare, den mörklagda själen är som bäst habila förvaltare av den döende Rovkapitalismen! 

Välj själv, medelklassvensk, om dina barnbarn eller redan dina barn ska bli gettobarn eller inte. För det den här havskryssningen kommer att tvinga ner allt fler på lägre däck dit solen aldrig når - om samma kaptener som hittills satts att styra skutan. I det scenariot är Löfven och (s) alls ingen lösning, trots att opinionsvindarna vänt från Fege Fredriks (m).

*****

Min privata uppfattning är att Vattumannens tidsålder är verklighet och inte bara en etikett på ett segment tid. Vi är på väg in i ett helt nytt tänkande och det kommer att göra riktigt ont när det västerländska konsumtionssamhället brakar ihop. På det sättet kan Fege Fredrik och vapendragaren Anders Borg sägas vara en dödspatrull så att varje röst på Moderaterna snabbar på Sveriges del i marknadskapitalismens globala undergång.

För minns Karl Marx teori: folkupproret kommer först när makt- och penningkoncentrationen blivit så smärtsam att folk går man hur huse och mejar ner den lilla grupp som nu bor på solsidan och har tillskansat sig allt livets goda. Vattumannens tidsålder är då lugnet efter stormen, när Vattumannen - folket som helhet - åter stor i fokus. Ja, Vattumannen är centralstyrd och det är inte demokrati enligt den förfallna egomänniskans mått. Men Kina kommer att visa hur Vattumannens tidsålder ser ut i praktiken. Det gigantiska landet har redan nu know-how i frågan om att hantera miljarder och åter miljarder enskilda liv. EU är ett fiasko, det ser man t.o.m. utan nämnvärd politisk skolning.

*****

Om Reepalu-problematiken i DN, SvD

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad grundar du på att Kina leder oss in i Vattumannens tidsålder? Jag vill minnas när jag tittade på Kinas horoskop, både födelse och navamsha, efter inbördskriget 1949 att det tydde på att landet gärna lånade ideologier och idéer utifrån. Först marxism-leninismen från Sovjet, sedan kapitalism från Väst.

Seaward sa...

De avslutande styckena ska inte läsas som vetenskap, "grundat" på källan si eller så. Det är en tankelek. Men inte bara en fantasi, och texten säger faktiskt varför, om du läser en gång till. Kina har från sin långa konfucianska era lärt sig konsten att från centralt håll administrera enorma områden och en stor befolkning (idag uppe i över en miljard). Vattumannen betecknar organiserade kollektiv, inte Lejonets typiska överbetoning av individen.

Men... Jag har faktiskt en källa i botten. Amerikanska mediet Edgar Cayce (1877-1946) som i ett politiskt "föredrag" hållet under hypnos förklarade att "världens hopp" kommer att komma från Kina. "I morgon kommer Kina att skära av sig hårpiskan" (en klassmarkör), förklarade han gåtfullt, och "stå för kristna värderingar". Inte så att landet skulle bli kristet, men att en underliggande tanke om sjysthet skulle genomsyra den framtida världsledaren. Edgar Cayce sade detta under brinnande Andra världskrig och när Kina 1947 "klippte hårpiskan" och blev kommunistiskt, hade Cayce redan dött - överansträngd av försöken att med sin transgåva hjälpa så många oroliga amerikaner som möjligt under brinnande krig.

Cayce konstaterade att det "goda Kina" visserligen låg "många år fram i tiden" efter att hårpiskan kapats (sagt på 1940-talet) men att detta var ödet. För mig rimmar "profetian" solklart med det astrologin fumligt kallar Vattumannens tidsålder, vars början vi bara börjat ana i diverse folkresningar (arabiska våren).

På andra ställen på bloggen likställer jag Vattumannen med rumsdimensionen, om man med rum menar ett osynligt "blueprint" som i exekveringen antar magnitud och "spänner ut sig" till ett världsallt. Vattumannen är Kristus eller Logos, Intelligensen som skapat vår värld. I Vattumannens tid kommer människan äntligen att inse att de är den kollektiva utgestaltningen av Gud. Då kommer inte egoister - i Moderat eller annan förpackning - inte längre att vara välkomna på jorden, den tidens världsbild kommer att ha kriminaliserat den låga utblicken. Detta kan bara läsas som "helvetet på jorden" av avskummet, som vill ha allt för sig själva! I själva verket kommer mänskligheten att nå en formtopp som Vattuman!