Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 24 mars 2012

Annika Qarlsson: "Djävulen fick mig att göra det"

Ett inlägg delvis föranlett av en liten dos hjärntvätt med avsändare en utländsk, högertankesmedja som lovprisar Sverige för sin marknadsliberalisering (DN, SvD) - det vi inom landet börjat förstå innebär kissblöjor, tåg som går sönder och MASSOR av pengar åt bankdirektörerna...

Djävulen är det få som tror på i dessa dagar, den behornade personifikationen av en kraft som går bortom den tillfälliga personen och som är känd för att viska ord i innerörat som korrumperar människan.

Men centerpartisten är syn för sägen. Inte bara har hon i ett försök att bli lite mer personlig anammat en enbart pinsam korruption av sitt efternamn. Om Karlsson är normalt och flyger under raderna vet jag inte om det här var något steg framåt vad gäller smak och ton. Jag lekte själv med namn och identitet vid tio och sedan i en kort men besynnerlig period runt tjugo - det tillhör väl människans natur att söka få distans och perspektiv på sig själv.

Vilken astrologisk faktor är viktigare för frågan om identitet än Solen? Och det är här Djävulen sätter in attacken på Annika Qarlssons födelsehimmel. Satans huvud eller stjärnan Algol är långtifrån alltid drastisk i sina verkningar men ibland synbarligen förödande. Bloggen har studerat hundratals Algol-placeringar men är ännu inte redo att säga något slutgiltigt i frågan. Så många faktorer samverkar! 



Men nog är det intressant att denna kvinnliga Judas stiger fram och sätter ord på Fege Fredrik och Anders Borgs hemliga plan: att först muta medelklassen med skattesänkningar, pengar som stals från sjuka och arbetslösa. Och sedan i steg två: bestjäla även medelklassen genom lönesänkningar!!! (Vart pengarna går vet vi nu, efter Carema-skandalen. Marknadskrafterna är en vampyr som suger livet ur jordens folk och kommer allt färre till del ju längre helvetessystemet accepteras av världens folk - de nyttiga idioterna.)

Vi talar här om ett större förräderi, en större korrumperare än bara en lands- eller klassförrädare. Annika Qarlsson har svikit hela mänskligheten i sitt ställningstagande för Näringslivets hemliga krav. Det här monstret har upptäckt att det inte kan riskera Moderaterna, och utnyttjar för sin raka kommunikation i allt högre grad Centerpartiet. Under den obehagliga marknadsliberalen Annie Lööfs ledning har partiet ändå krympt så mycket att det kan offras om så krävs. Centern får säga det Fege Fredrik och Borg inte törs säga eftersom de tror de har en möjlighet att vinna nästa val, trots att sanningen om deras politik når allt fler svenskar.

Så långt Daniel Swedin på den lilla del av tidningen Aftonbladet som ännu ägnar sig åt verkligheten.

Qarlsson har helt klart charmanta sidor utanför politiken. Venus i härskarläge i Vågen opposit Jupiter i egocentriska Väduren gör att hon "rör om" i sociala kretsar, och sinnelaget (Månen) i Tvillingarna är frispråkigt (för Tvillingarnas mest frispråkiga nivå, se Bert Karlssons distinkt Tvillingbetonade karta).

Men det är hennes perverterade livsvandring och det helvete hon söker skapa i Sverige som är intressant här, inte hennes personliga sida. Solen är livsmålet och tyvärr ser det ut som om vissa horoskop tecknar "perversa" målsättningar med detta jordeliv. Man kan säga att Ödet eller "övervåningen" tilldelar vissa själar skitroller i livets spel, roller de sedan aningslöst utför under sina år på jorden.

Dessa "födda rötägg" måste vara här - de är katalysatorer för andra själar vars karma eller öde är sådant att de behöver Fan själv över sig innan de förstår behovet av att revoltera. Svenskarna är uppenbarligen en samling av sådana själar där Ödet tvingades ta fram ett genomfalskt parti som förledde folk en lång bit på vägen för att i sista akten låta alla se hur dumma och kortsiktiga de var. De själar som valde att bli svenskar i denna tid kan inte vara något vidare smart släkte.

Vilka var vi för 50 eller 100 år sedan? Var vi svenskar då också? Eller grupperas lama och egocentriska själar i sådana länder vars jordiska öde håller på att gå åt pipan? Att tillvaron är intelligent reglerad är det inte tu tal om, men mekanismerna går knappt ens att börja överblicka. Jag vet bara att jag var kommunist i Italien under Mussolini, åren innan Andra världskriget bröt ut, och sköts till döds med hela min familj i en uppgörelse med fascisterna i ett garage. Dominobrickorna föll på så vis att min sista skymt av den ihjälskjutna dottern blev till en intensiv rädsla för att skaffa barn (bara för att förlora dem i unga år) i detta liv! Alla har inte ens förmånen att hör sin egen själ och kan tillbringa flera jordeliv på raken intrasslade i låsningar av det här slaget...

Den antika tanken är att bara en stjärna på rak linje med en planet kan påverka människan på jorden. Planeten plockar så att säga upp stjärnans karaktär och förmedlar den vidare i modifierat tillstånd. Den observante frågar sig då hur det är möjligt att veta vilken stjärnans natur är om dess effekter bara kan observeras "mixade" med någon planet? Är det ens rimligt att tro antikens stjärnskådare lyckats observera så många individer med t.ex. Satans huvud (Algol) i kombination med de sju planeterna synliga för ögat, att de lyckades extrahera Algols egen essens, att den var ren ondska?

Ett är säkert, att när jag senast var inne på rent förräderi, att sälja ut någon som en Judas för trettio silverpenningar, då var det den socialdemokratiska lokalpampen Göran Dahlström som var så "trigger happy" att han var först ut med att kräva Håkan Juholts avgång. Han hade, precis som Annika Qarlsson, Satanshuvudets onda viskningar i direkt opposition med sin egen Sol. Jag är övertygad om att åtminstone en stjärna i något så när kraftfull opposition med en VIKTIG planet ger märkbara effekter. Sedan återstår år in och år ut av observanta studier för att få ett grepp om t.ex. Algol och Ondskans natur.

Den romerske 200-talsfilosofen Plotinus kan förenkla för oss. Han förklarade, i likhet med de judiska astrolog-munkar i Döda havet som några hundra år före honom deklarerat Algol för att vara materialiseringen av Satans eget huvud, att det är materien som är den renodlade ondskan. Vilket även de judiska mystikerna hävdade i sin motsättning mellan Mörkrets ande och Ljusets ande.

Astrologin känner dem som Tamas guna och Sattva guna, två materiella kvaliteter där den första drar neråt mot total identifikation med sig själv som enbart en köttslig kropp med alla dess behov. Den som blir sin kropp har förlorat kampen och är nu bara en nyttig idiot. Djävulen samlar svaga själar för sin verksamhet och det förvånar inte att Fege Fredde och Borg båda har storkorset i Mörkrets kvalitet, medan denna Annika Qarlsson med minsta marginal hann födas innan ett nytt storkors i Mörkrets eller Materiens kvalitet tog form.

Ljusets ande är visserligen i indisk filosofi också den en materiell kvalitet, men det är en så fin materiell fiber att den lättare än den grova fibern låter den andliga verklighetens rena Intelligens rör vid individen. Eller för att uttrycka det med den kinesiska filosofen Konfucius (500-talet fvt) ord: "det finns tre sorters folk", de obotligt tröga, med medelmåttiga och de läraktiga.

Människan älskar att tänka i triader och det är kanske att gå för långt att hävda att den indiska treenigheten Tamas-Rajas-Sattva exporterats till kineserna. Den uttrycker snarare än universell upplevelse: jag i mitten, omgiven av två extremlägen (bakåt/framåt, under/ovan, vänster/höger). Judarna talade här istället om de sex riktningarna för att täcka in triadens duader! Här är början på en tidig, "existentiell världsbeskrivning".

Qarlsson är född i november 1964 och det är lätt att känna igen vissa övergripande teman som låg kvar på himlen 1965 då Fege Fredde föddes. Men även långvariga element fungerar olika i olika horoskop.

Där Fege Freddes kontrollhungriga Saturnus i ideologiskt fixerade Vattumannen greppar Skorpionen för en störning mellan idéer och förmågan till empati (Luft och Vatten), där slog sig detta i "statsministerns" horoskop på det värsta tänkbara sätt, som en blockering mellan sjätte huset för fiender och tredje huset för intellektuell verksamhet och kommunikation.

Inte bara är detta den sämsta talare Sverige någonsin haft i en så viktig position utan också den mest lögnaktige och mörkläggande! Hur Luft/Vatten-störningen leder till desinformation och spelad okunskap om den egna politikens konsekvenser har redan sagts nog.

Men den dumt frispråkiga centerpartisten Qarlsson har inte Feg-Freddes förslagenhet och baksluga ondska. För när Saturnus från ett ideologiskt tecken angriper själva intelligensplaneten Solen, och detta sker mellan två så hopplöst oförenliga element som Luft och Vatten, då får vi något av en stupid människa, eller en människa som Djävulen korrumperat så till den grad att hon inte längre kan skilja på en god politisk ideologi och en som skadar samhället.

Som vi ser är Qarlssons Sol skadad av både Satans huvud och av Saturnus och av den omoraliska Mars!

Detta säger något om vems ärenden denna förryckta kvinna går. Vem är hennes Sol, hennes uppdragsgivare.

Svaret gav jag i den här analysen av det ombildade Svenskt Näringsliv, i vars horoskop Satan formligen ropade ut sin närvaro: Här är jag och jag vill göra er alla till blinda och döva konsumtionsslavar så att ni lämnar detta jordeliv utan att ha tänkt en enda intelligent tanke! Som många minns bekräftade denna lobbyorganisation som de facto ÄGER Moderaterna och det som återstår av Centern att de hatar verkligheten och älskar enbart penningen.

Men när de rapade ur sig att "filosofi, det är olönsamt" förra året, då hördes det hur stupid en människa blir som involverar sig alltför djupt i den Rena Ondskan, i materialistiskt tänkande.

Tyvärr har svenska folket två val i rad röstat fram den Stupida Ondskans språkrör till regeringsställning. Det är ingen god tid vi lever i och man kan bara undra vilka dessa röstberättigade var för sorter i sina tidigare liv som har så obefintlig insikt om att den svagaste länken i kedjan avgör hur starkt samhället är. Och dessa själars mörker fick dem att rösta fram Moderaterna, partiet som vill smida en ny kedja som är konstruerat att spricka vid minsta belastning. Tänk, att vilja designa ett skevt och ojämlikt samhälle, en grogrund för problem! Hur sjuk är man då?

Mycket sjuk. För missa inte att "Q"arlsson med sitt korrumperade efternamn och sitt lönesänkningspåbud har den ofta så vansinnigt fula "sociala utstötningsmekanismen" i horoskopet: Vattumannen och syndabocken Skorpionen samtidigt aktiverade! Detta är en av signaturer på en sociopat och hur allvarlig störningen är må var och en bedöma utifrån sin värdeskala.

Inga kommentarer: