Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 4 mars 2012

Analogin Limbaugh-Reinfeldt

Högerkonservative radioprataren Rush Limbaugh fick äta upp ett uttalande, där han kallade en kvinna hora för att hon efterfrågade preventivmedel (DN,SvD).

Analogin är nästan perfekt till Fredrik Reinfeldt, som på 90-talet förklarade svenskarna för att vara mentalt handikappade, "bidragsberoende" parasiter, och på 00-talet resolut i praktisk politik iscensatte ett sällan skådat skymfande av människor, i fattigdom, i sjukdom och i svår arbetslöshet genom att hävda att de hade sig själva att skylla för sin belägenhet. Den egna omoralen projicerad på en syndabock.

Astrologin kan peka ut vad mänskliga ögon inte enkelt uppfattar, att den grova omdömeslösheten hos Limbaugh och Reinfeldt återföres i båda fallen på ett snarlikt och ogynnsamt födelseomen. Mer det är mer kuk i Limbaugh än Reinfeldt.

Där den förre stormar på och sedan ber om ursäkt, där beordrar den senare att hans fascistiska litterära verk dras in från Sveriges alla bibliotek och börjar istället med tvärtomspråk! Så till den grad att socialdemokratin nu tvingats patentmärka den "nordiska modellen" eftersom moderaterna helt tycks sakna ärbarhet och som en cancer tar över precis allt och orättmätigt kallar det sitt.

I båda fallen stiger omoralens stjärna Mars i öster vid födelsen, och genom den sofistikerade indiska metoden som säkerställer planetens verksamma natur, visar sig båda männens armbågande kämpe vara "dubbelt omoralisk". Den naturligt illvilliga Mars uppbär också samma roll i sin faktiska eller verksamma verksamhet.

(En dubbelt ond Mars i stigande kan egentligen bara desarmeras genom att sätta av ungarna inom idrotten redan i unga år, eller tillse att de blir slaktare - för slakt av svenskarnas gemensamma välfärd under Reinfeldt är INTE vad ett fungerande samhälle behöver...)

Det är här astrologin inte längre kan mörka med utslätande ord, utan måste våga säga sanningen till klienten: Ja, du har fött ett sketet rötägg till avkomma, en som kommer att ljuga och vinkla allt till din egen fördel. Solidarisk är ett ord det här barnet aldrig kommer att förstå sig på. Ge barnet en individualistisk väg där det kommer att skada så få som möjligt.

Rush Limbaughs Mars stigande i öster i Stenbocken. Som tillfällig ägare av 11e huset för förmögenhetsansamling blir Mars en verksam kraft för det onda. Indisk astrologi anser att allt utöver det egna kapitalet/2a huset avslöjar en fallen och korrupt själ. Limbaughs Mars har således en bryggande funktion: den kopplar egot/1a huset till den onda böjelsen mot rikedomar.


Fredrik Reinfeldts Mars stigande i öster i Jungfruns tecken.

Här äger Mars tillfälligen det höggradigt onda (korrupta) åttonde dödshuset, symbol för "andras pengar" (en källa till ond åtrå eller lust för många), medan den naturliga hungern efter privata medel - Månen i 2a huset - tyvärr är en naturlig böjelse åt det onda därför att Månen tillfälligen äger det onda 11e huset för förmögenhetsuppbyggnad.

Reinfeldts syn på privatekonomi bygger således på att hela hans livsuppdrag (Solen) handlar om att berika sig själv på ett omoraliskt sätt via 11e huset för ackumulerad förmögenhet. Och sinnet/Månen knyter hungern till pengar som rätteligen tillhör andra!

Grundmönstret för moderat politik är uppenbart även om det är hans hustru Filippa som är polisanmäld med Stockholms sjukvårdslandsting: att ta statens (10e huset) rikedomar och stoppa i egna fickor eller slumpa bort till ens nära vänner!

(Sol-Kräftan tänker "blod är tjockare än vatten" och ger i onda elfte monetära huset en grogrund för korruption. I den svenska politikerns horoskop har ett antal sekundära problembud tillkommit vilka således kan ses i tankestoffet och den förda politiken.)

Man kan därför argumentera för att Rush Limbaughs högerkonservatism är en lätt vindpust jämfört med den råfuktiga och själviska nordanvind som dragit genom Rosenbad i flera år och lett till fullständigt bisarra politiska program. Ska oppositionen ta sig i kragen snart och sätta press på minoritetsregeringen även i frågan om privata klippares rätt att sko sig på långtidsarbetslösa i fas 3-läger? Det naturliga vore förstås att samhället, som under tidigare (s)-regeringar anordnar kompetensstärkande insatser för att få folk tillbaka i jobb! Nog av Reinfeldts utstuderade illvilja!

Trots att Mars-analogin är perfekt på pappret är det nog ändå så att den ena av de här högerfigurerna är den värre förbrytaren. Gissa vilken.

*****


Se också direkt följande problematisering om läran om verksam natur i De 12 zodiaktecknen och Mars verksamma natur.


Inga kommentarer: