Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 8 februari 2012

Vi behöver våra hatobjekt


Vi behöver vårt avskum för att känna oss lite moraliskt bättre. Upprepade gånger har jag sett mördaren och barnvåldtäktsmannen Frank Jensen figurera i Aftonbladet och fick äntligen impulsen att utöka mördarsamlingen med ytterligare ett namn. 

Mördaren har ett stilrent horoskop som inte tillför några nya insikter men som bekräftar vad bloggen redan upptäckt om kriminaliteten i zodiakens första stapplande steg. 

Utifrån tidigare erfarenheter är det nu ganska lätt att gissa på en födelse halvåtta på morgonen eller senare, så att sinnelaget slår sig i slang med inte bara den burdusa kombinationen av Mars och Venus ("horbocken") för en lämplig illustration av våldtäkt på barn, utan framför allt för att Satans hånleende nu får en explicit illustration - AB fäster sig vid att mördaren formar en kyss med sin mun och skickar mot betraktaren.

Och hur var det nu? Oxen "råder över" ansikte och särskilt mun och munhåla i indisk astrologi. Är Satan eller stjärnan Algol symbolen för något korrumperande eller perverterande i tingens ordning, borde munnen vara en kanal - för blasfemi eller hånleende grimaser.


Vid dagens mitt råder en gradexakt konjunktion mellan sinnelaget och "Satans huvud". Så mycket för den indiska traditionens hyllning av Månens upphöjda tillstånd i Oxens tredje grad. Jag håller på de antika judiska astrologernas bortglömda insikter i denna fråga! 

Det kan vara därför jag introducerat just Algol på en blogg som annars håller sig till den sideriska zodiaken och provar några indiska tolkningsregler, vilka i fallet om planeters mognad (avashta) t.ex. visat sig vara ett rent villospår, en tradition som inte alls lät sig replikeras med Nobelpristagarna i fysik som underlag. (Det här sätter också frågan om en planet är "sämre" i tecknets första och sista grad i fråga.)

I likhet med biologen som så falskt konstruerade en lögnaktighet om "modet hos ateisterna" för att på detta sätt hylla författaren Lena Andersson som särskilt heroisk, ser vi hos mördaren och barnvåldtäktsmannen en mördande attack mot Guds och Livets eget tecken Lejonet. 

Hos biologen var det hatiska Skorpionen som fick hjälp av Liemannen Saturnus att hälla den irrationella själens kalla vatten över Lejon-Solen. Här är det den sataniska Mars som angriper ett Lejon som innehåller en intressant detalj: halshuggna Draksvansen. 

Vi kan alltså läsa detta som en burdus aggressors vilja att skära huvudet av en levande varelse. Lägg till detta att Lejonet är nära associerat med lek och barnkärlek och våldtäkten på en liten blir helt begriplig. För vad "kanaliserar" förminskaren Ketu? Jo, livskraftens Sol i barnets tecken Väduren!

Det är så bakvänt att man bara baxnar. Rimligen blev inte alla födda den 6 maj 1970 mördare, så man kan undra hur andra hanterat sin överdrivna libido (Mars+Venus) och hur de burit sig åt för att uttrycka samma tendens att "förminska" Sol-Väduren. Kanske några hittat "lyckan" i Jupiter-Vågen mittöver och den vägen lyckats avlasta egoproblemet i Väduren - ett problem att hitta ett lämpligt självuttryck.

För missa inte att även Lagens Verkställare Saturnus (även Döden/Liemannen) arbetar på samma sak från sitt fallna läge i Väduren!  Saturnus lägger sina kalla strypande händer om Solen. "Själens Form" är här antitetisk till själva uttrycket av densamma i levande livet: Saturnus och Solen är ömsesidiga fiender.

Det är ärligt talat ett remarkabelt uselt horoskop och en sökning av alla Vädurar modell 1970 som fastnad i min samling (5900 kartor) är på sin plats!


(Två av länkarna går till äldre diskussioner som också handlar om Väduren, och en just om Vädurar 1970.)

Anna är en nu rejält skamfilad moderat politiker som först blev känd genom nonsensprat: "stockholmare är smartare än lantisar" och sedan visat att om något motsatsen gäller efter att ha presenterat falska presentationer av statistik.

Häpnadsväckande kommer Lena Andersson, ateist och baktalerska av Jesus på tapeten så snart efter inlägget om den obalanserade biologen som sökt hjälteförklara henne! Två Vädurar 1970 och redan en lögnare och en blasfemiker...

Jason Lee, är en rätt slätstruken amerikanske skådespelare som misshandlat en kvinna - en tragisk kontrast med den gemytliga tv-roll han spelade som en figur som sökte fixa sitt dåliga karma genom att besöka alla han förorättat genom åren.

Annsofie är en trivianyhet från pressen: hon nekades av Transportstyrelsen att registrera sin bil med Luzifer på nummerplåten.

Melania är kändisbarn, fastighetspampen Donald Trumps dotter

Uma Thurman är aktrisen som anses ha förgrovats och skadat sin utveckling som karaktärsskådespelare genom för mycket smörja i Tarantino-stil

Karla Homalka dömdes för medhjälp till mord (av hennes egen syster)

Naomi Klein är världsberömd aktivist mot rovkapitalismen

Anonym  - jobbar åt rovkapitalismen!

Niclas - Postkodslotteriets giriga vd!

Morgan - ateistisk styrelsemedlem i Humanisterna och avslöjade sig genom att stötta Reepalu i hans illa uttänkta idé om utvisning av invandrare. Dessvärre har socialdemokratin en historisk återkoppling till just ateism då industrialismen - och arbetaren - uppstod just i den tid då en simplistisk materialistisk världsbild dominerade som mest

Jag känner Anonym och det är privat en trevlig människa, tills politik först på tal. Då inser man att han lutar mot nästa dygn, den giriga vd:n och inte åt Naomi Klein, född samma dag fast i ett annat land, och som bekämpar folk av hans sort!

Överlag en verkligt deprimerande skara, och jag tror faktiskt att Saturnus fall ner i egotjänande tunnelseende kan ha något med saken att göra. Saturnus är ju Själens Form i antik tanke och här handlar inkarnationen bara om att forma sig en jagkärna. Det är allt. Inget sagt hos dessa själar om något större uppdrag, något som innefattar andra människors väl eller ve. 

Det är uppenbart att t.ex. Naomi Klein måste ha något annat i sitt horoskop som tar ledningen och istället förvandlar Sol/Saturnus till skitstöveln, till den egoistiska rovkapitalist som avslöjat i sina båda faktaspäckade böcker, No Logo och Chockdoktrinen. 

Författarinnan Lena Anderssons författarskap och åsikter kan också bäst tolkas som den ytterligt enkla livsuppgiften att formulera en egosfär - som ett litet barn markerar sin åtskillnad mot omvärlden. Precis som jag skrev om hennes beundrare, den förryckta biologen, lyssnar vi på ett barn som tillägnat sig vuxenspråket. 

Men lyssnar man noga hör man direkt att det är andlig förtvining och barnets trots som talar ateismens språk. Religion är ju ett av de "lager" som lägger sig ovanpå egot för den som bara ser ytligt på saker, och ur ett egoistiskt barns synvinkel är ett högst oönskat hinder mot dess frihet att erövra världen och begå brott - vilket senare Solen i Väduren gör i övermått enligt den här bloggens statistiska undersökningar. 

Och logiken fungerar: Väduren är zodiakens nybörjare så det är naturligt att det är här och i nästa tecken misstagen hopar sig. F.o.m. Tvillingarna har intellektet vaknat och individen kan tänka ut konsekvensen av sina handlingar. (Som amoralisk innebär Tvillingarna att det är från och med här vi har de skickliga bedragarna, t.ex. duktiga försäljare.)

Inga kommentarer: