Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 20 februari 2012

Världens reaktionära mörkermän

Tillägg. Som av en händelse fyllde nästa högertidning några timmar senare i konturerna som tecknats i den lobbyartikel inlägget kommenterar.

DN kör rubriken Fler utvandrare än på 1800-talet. Det stinker spinndoktors lång väg! Nu ska svenskarna på bred front indoktrineras att landet är helt kört med mindre det globala Rovkapitaltet får härska oinskränkt. Västerlandet kan inte ha många år kvar när den arketypiska Lögnaren så ohämmat styr mediepresentationen.

*****


En standardiserad lobbyartikel i SvD: sänk skatterna så att ledarskapsämnen i Sverige inte flyr landet som de giriga svin de dock faktiskt är. 

Ja, vd:n för ett slavhanterarföretag som tidigare var känt som ManPower men nu likt hydran skjutit ut en ny tentakel, Experis, med sikte på den omoraliska rikedomen, formulerar det förstås inte så. 

Experis - den globala marknadskapitalismens
onda verktyg, verksam för lönesänkningar
för de små och lönehöjningar för dem
som tror sig om att vara gudar.

Den som tillhör gårdagens mänsklighet lever ännu kvar i en pseudoverklighet kallad ekonomism. Och det är klart, att så länge kalkylarken härskar över alla andra synsätt kommer dessa fångar inuti sina egna tankebubblor inte att förstå att de är jordklotets reaktioner, döende dinosaurier. 

economism [ɪˈkɒnəˌmɪzəm]
n
1. (Government, Politics & Diplomacy)
a.  a political theory that regards economics as the main factor in society, ignoring or reducing to simplistic economic terms other factors such as culture, nationality, etc.
b.  the belief that the main aim of a political group, trade union, etc., is to improve the material living standards of its members
2. (Government, Politics & Diplomacy) (often capital) (in Tsarist Russia) a political belief that the sole concern of the working classes should be with improving their living conditions and not with political reforms

Det finns mekanismer inbyggda i skapelsen som kommer att utrota dessa "en procent" mot vilka de obegåvade ledarskapsämnena strävar eftersom de faktiskt tillhör en lägre sorts varelser. Redan Platon hade för 2.300 år sedan genomskådat karriäristen och noterade att det bara var defekta själar som jagade uppåt, mot pengar och ära. De själar som hunnit leva fler gånger på jorden, eller haft en mer lyckosam livsbana (här talar vi själens oändliga perspektiv och inte slit-och-släng-egots kortsiktighet), de själarna valde en mer kooperativ och jämlik existensform. 

Landet Sverige var ett mirakulöst socialt experiment där man prövade jämlikhetstanken, men idén tycks ha varit före sin tid. Den stundande Vattumannens tidsålder kommer att se det näringslivet hatar infört på global skala, en värld utan profittänkande, och någon djup själ kommer kanske vagt att minnas ett tidigare liv i ett litet land - Sverige - där man faktiskt redan praktiserat det goda samhällets principer. 

De få själar med exceptionell skärpa i sitt långa minne kanske t.o.m. kommer att återkalla namnet Fredrik Reinfeldt - en självisk och ond härskare som hatade det goda samhällets värderingar och gick till historien som en destruktiv kraft. 

Men så är det alltid: innan det nya och goda föds går alltid en gammal hoplappad värld under i den så kallade Världsbranden. Näringslivet kommer att se sin marknadskapitalistiska, ekonomistiska värld dö i våndor. Och det är synd om oss vanliga människor - det som drabbar greker och spanjorer nu kommer att drabba hela Europa och Sverige med. 

De skyldiga? Alla som lallat med i karriär- och pengajakten. Alla nollor på medelklassnivå som trampat på varandra för att få tillhöra eller åtminstone gassa sig i glansen från "den en procenten" som sitter på så hög del av världens ekonomiska medel. Så många som är besatta - besatta! - av Djävulens glittrande små mynt. De bad om att möta detta bittra armodets öde i ett västerland som återigen kommer att gå under för sin korrupta livssyn.

När därför vd:n Camilla Egerlid efterlyser en "större lönespridning" i Sverige hör vi därför en sekunda själ upphäva sin röst. Låt se om själva födelsedagen, utan känd födelsetimma, bekräftar att hon tog plats i denna jordiska föreställning under just sekunda astrologiska inflytanden. Den indiska astrologin är mycket återhållsam med "goda tidsfönster" - systemet VET att de mogna själarna är få - och det är därför i och för sig inte märkligt om vi hittar några graverande skavanker tecknade av den kosmiska kretsen.




Den 22 juni 1963 råder inga tvivel om Månens placering i Tvillingarnas tecken och ett Chandra lagna-horoskop låter oss därför se på planeternas husplaceringar utifrån psykets (Chandra/Månen) perspektiv!

Horoskopet beskriver således vad den lägre delen av den mänskliga varelsen hungrar efter.

Eftersom Månen står i Luft vet vi direkt att själen nått en viss mognad. Den är åtminstone inte längre naivt fixerad vid sitt hemterritorium som är så tydligt med föregående månplacering i lokala Oxen (Jordelementet = identifikation med sin lokala närmiljö inklusive den egna fysiska kroppen).

Men "mognad" är ett relativt ord, Tvillingarna är bara zodiakens tredje steg! Här lär sig individen dikotomisera, ställa det ena mot det andra. Vd:n förstår därför inte livet än, hon tvingas representera allt i termer av motsatsförhållanden. HON VILL HA ÖKAD POLARISERING (större avstånd mellan fattiga och rika). Ja, det här är tyvärr ett uttryck för det duala Tvillingarnas tecken när det är som sämst. Och skälet till den här usla grundsynen och denna simplistiska världsbild värdig ett tioårigt barn förklaras bäst av att Tvillingarnas härskare Merkurius ännu befinner sig i föregående fas: den materialistiska Oxen och dess enkla fixering vid pengar och välstånd. 

Det här är inte en unikt borgerlig eller högerorienterad position. Jag har hittat många socialdemokrater med samma "regression" inför det som såg ut som Tvillingarnas löftesrika uppbrott från Oxens ekonomism. Vi talar inte politik här, utan egentligen själslig mognad. De är ändå inte fria dessa Tvillingar, tecknets förkärlek för resande, blir i Camilla Egerlid och hennes uppdragsgivare en parodi: man reser (Tvillingarna) bara för att i ett annat länd likväl falla tillbaka på sin grundläggande primitivism: jakten på mer pengar (Oxen).

Eftersom symboliken indikerar ett högfrekvent evolutionsstadium skulle en sann meritokrati inte ens låta sådana här personer upphäva sin stämma: de torgför sin egen omognad och kan med denna påvra världsbild i värsta fall sinka andra själar som var redo för en högre vandring i detta liv. Det goda samhället för sådana här simpla varelse åt sidan och ger dem en liten skyddad verkstad att leva ut sin primitiva vilja att röra sig över hela världen - bara för att som ett kreatur beta av gräset som ser grönare ut på andra sidan. För sådant är det nonsens SvD upplåter plats för Camilla Egerlid och hennes globala rekryteringsbolag att sprida.

Bara en ytterligare observation om kartan ut månascendentens perspektiv: visserligen tenderar horoskopet åt mentalisering, planläggning och schemaläggande (hur mycket bättre om Egerlid  nöjd sig med jobb på en resebyrå och arrangerad resplaner). Men i samband med frågan om karriär formligen ropar himmelen ut girighet och vilja till lättförtjänta pengar via chefspositioner. Notera att detta är den tänkande delen av psyket som i en lägre region av den andliga världen "hallucinerar" eller drömmer drömmen om en fet lön - Jupiter - samband med tionde karriärhuset.

Man kan experimentellt applicera läran om planeternas verksamma natur även på det psykiska planet (Chandra lagna), och därmed finner vi vd:ns Jupiter var verksam för det onda! Detta är då den fula förmögenhetens Jupiter! Dessutom angrips den av omoraliska Mars såväl naturlig illgärningsman som verksam i denna kapacitet. En verksam illgärningsman kan neutraliseras av husplaceringen, men så sker inte här. Mars befinner sig i ett av de onda husen! (Dock är det tredje också ett reformerbart hus, ett upachaya-hus, vilket möjliggör omvändelse från sitt syndfulla chefstänkande...)

Att det handlar om en helt obalanserad fixering vid rikedom framgår av omoraliska Mars från chefstecknet Lejonet som med Eld angriper den kalla och närigt giriga Jupiter i Vatten så att vattnet formligen sjuder av lånad eller stulen hetta från den aggressiva Lejon-Mars som söker hävda sig gentemot andra via karriärklättring på simplaste monetära grund! Sällan har man sett en så ihålig dröm på insidan av denna själ som  i det här livet själv förverkligat den drömmen och nu kan titulera sig vd. 

Den kloka läsaren inser i detta nu att den här själen inte hade något val. Den var varken mer eller mindre än vad horoskopet avslöjar. Den kunde inte bättre än följa sin banala dröm till dess ände. I nästa liv kommer troligen själen att stå helt indifferent inför den löjeväckande världsbild dess instrument - värdkroppen Camilla Egerlid - just nu basunerar ut i Svenska Dagbladet.

Livet är långt djupare än vad barnen ännu förstått.


*****

Tillägg. Jag har färgat det aggressiva Mars-Lejonets attack mot löntagarens sjätte hus. Den snuskiga baksidan av lobbyistens argumentation som visar hur den onda chefen söker sänka (döda/Skorpionen) lönerna för jordens alla löntagare som INTE är i chefsposition. Rovdjuren/cheferna flyttar från land till land och mässar alla samma sataniska formel om behovet av högre löner för dem själva och lägre löner för alla andra i den oreglerade Rovkapitalismens globala penninglandskap. 

I sanning: dessa är mänsklighetens ohyra, och det värsta är att många inte ens förstår vilken historiskt skamlig roll de spelar!

Inga kommentarer: