Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 10 februari 2012

Vad om bloggens adressändring?



Som syns på URL-raden i webbläsaren har Googles blogspot-adress ändrats. Förklaringen är enkel. 

Utan att vara medveten om att tidningen ETC fått nog av lögnhalsen Fredrik Reinfeldt och nu drar igång en kampanj för att väcka svenska folkets medvetenhet om vad som händer - så många är lullade till sömns av högermediernas och främst då DN:s underdåniga fursteslickande - utan att ha sett detta kom tanken plötsligt i mitt huvud: 

"Nej DN, jag accepterar inte er permanentade censur av denna blogg!" 

Det är dock ett merarbete att kopiera material till en nödblogg (Sideriska siktet II) som DN:s undermåliga spärrvakt Interaktiv Säkerhet inte kommit på att de också borde censurera för att vara konsekvent. 

Och svartlistningen splittrar också sajtens besöksstatistik. Bloggen har under korta "spikar" (ovanligt välbesökta dagar) legat så högt som åttonde mest lästa blogg under Bloggportalens kategori "humaniora och livsåskådning". Det hände senast när även Sideriska 2 (DN enbart) i samband med någon Filippa Reinfeldt-skandal hade några hundra besök per dag under några dagar. Den fina placeringen gällde alltså bara under förutsättning att man adderade Sideriska 1 och 2. (En topp 30-placering är mer normal.)

Genom att utnyttja en enkel teknik för vidarebefordran av adresser kan läsaren behålla sitt bokmärke medan den nya adressen tar sig förbi DN:s svarta lista. Det kan bli en katt och råtta-lek eftersom man får byta namn på nytt om DN söker jävlas med demokratin en gång till. 

Reinfeldt har fört det här landet i en mycket olustig riktning och det har jag pekat på sedan första inlägg som en effekt av hans bristfällig karaktär. Röstar man fram pack far ett land och dess folk illa!



*****


Här är för övrigt Saturnus rörelse för tillfället.



Den 7 feb. gick den från stationär till retrograd. Den runda röda ringen anger fredagen den 10 feb. Är den restriktiva förtryckarplaneten i 5:28 Vågen en direkt förklaring till "upproret" mot DN-censuren? Bloggarens Sol ligger i 5:17 Vågen! Intressant är också att publiceringsplaneten Merkurius runt 20.00 på kvällen nådde LUFT, nådde Vattumannen. Och det var just då jag kom på tanken att göra något åt den "kvävda" kommunikationen!

Denna fascinerande på timman exakta koincidens såg jag förrän nu, några timmar senare. Det är notabelt att bloggaren har Vattumannen i sitt nionde hus (huset som söker nå ut långt).

Merkurius vandrade visserligen även under passagen genom Stenbocken i ett territorium ägt av Saturnus. Men en annan Saturnus, den jordbundna Saturnus.

Samtidigt som Merkurius gick "upp" i Luft kunde Saturnus i Vågens Luft (begränsning av min Sol-Identitet) hävas - och DN:s läsare kan återigen se den ursprungliga Sideriska siktet!

Sannerligen att Internet har med Vattumannen att göra, och att Merkurius har med kommunikationsförbindelser - t.ex. att dra om ledningar eller skriva om adressvägar - är en perfekt illustration av den logiska planetens arbete!

(Att Merkurius entré i Vattumannen exakt den timma jag kom på tanken att hitta åter till DN:s artiklar med originalbloggen, är för övrigt ett bra tecken på att Lahiri ayanamsha är korrekt. Vattumannen och de övriga tecknen börjar på "rätt ställe" i skyn!)



PS. Jag märker att Googles sökfunktion slutat fungera med Googles egen adress-aliasfunktion. Det var ett minus. Förhoppningsvis återkommer funktionaliteten inom några dagar, men det kan hända att sökfunktionen är dåligt designad och inte följer med i ompekningen!

Inga kommentarer: