Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 9 februari 2012

Svenska sexövergreppen på New York-hotellet

De båda männen på IT-företaget Klarna är släppta mot borgen men misstänkta för att ha våldfört sig på en 19-åring på hotellrum i New York.

Den ene, en av Klarnas grundare, verkar efter beskrivningarna i amerikansk press (NY Post, BetaBeat) ha varit den mest aktiva om kvinnans rapport är sanningsenlig, och vi tittar på hans födelsedag först.

Det är notabelt att polisprotokollet återges i avskrift av en kommentator i NY Post. Där anges en födelse en dag tidigare än samma person på Birthday.se. Det förefaller troligt att det är ett skrivfel, men i just det här fallet spelar det ingen roll för Månen ligger i Tvillingarna båda dagarna.


Såväl Sol som Måne i Luft för en analytisk mentalitet, men det är naturligtvis den grova Mars attack mot Venus som direkt drar ögonen till sig. "IT-miljonärer, kokain och förlorad verklighetsförankring" är vanliga kommentarer på Flashback, och jag har tidigare kallat kopplingen mellan Lejon och Skorpion för en typ av dramadrottning, en typ som tappar nyanseringen. 

(Amerikanska medier sågade Madonnas videoproducent "Stakka Bos" enda långfilm vid fotknölarna och kallade den ett osmakligt våldspekoral. Han hade den här skarpa kontrasten mellan livets och dödens tecken.)

Det är inte utan att jag ibland känner för att återuppliva den osmakliga benämningen "horbockssyndrom" för åtminstone vissa av mötena mellan våldsmannen Mars och amorösa Venus!

En annan intressant - men obehaglig - sak är att den expansionslystna Jupiter ligger i Jungfruns 29e grad. Detta är oerhört nära stjärnan Spica i 30e graden, en stjärna som tillhör det tankekomplex som är knutet till Jungfruns tecken. Här ligger stjärnan Spica, som jag skrev om apropå den här skribenten som symboliskt våldförde sig på sin egen dotter genom att använda henne på ett mycket ofördelaktigt sätt en krönika. 

Här behöver bara tanken "oskyddad" upprepas; stjärnan Spica ansågs i antiken stå ensam och oskyddad och härav kanske tanken om Jungfruns defensiva och ofta avvisande sätt. Jupiter med Spica skulle alltså kunna läsa som: "framgång med de svårflörtade". Här någonstans kan man tänka sig att någon gått över gränsen...

Den andre mannen, en Klarna-chef, harmonierar med grundaren genom sin massiva betoning på Jord och underton av Luft (en spegelvändning av det första horoskopet, där Sol/Måne i Luft anger det dominanta elementet):
 


Här syns inte samma uppenbara emotionella grovhet som i Eld/Vatten-kriget i förra horoskopet, men Stenbocken är ett av Rajas-tecknen, dvs. lidelsefull och därtill maktkåt i sina sämre utföranden. Jag har tidigare noterat hur tecknets sexualitet kan vara grov, förråad och okänslig och bygga på maktförhållanden.

Misstänkt här är förstås den halshuggna Draksvansen som introducerar ett ont öde som drabbar både Sol, Måne och Venus genom att Rahu tenderar att minska planeternas effektivitet. 

Men jag söker alltjämt förstå nodernas beteende och här uppstår en annan tanke: på samma sätt som Drakhuvudet agerar som megafon för härskaren till tecknet den befinner sig, på samma sätt skulle ovanstående Draksvans innebära en avskuren kontakt med Stenbockens härskare Stenbocken. Vad detta betyder är enkelt uttryck: brist på känsla för korrekta gränsdragningar! Och "gränslösa" personligheter är i stånd till mycket.

En preliminär tolkning (skuldfrågan är inte avgjord än) skulle alltså kunna vara att bristen på normer (Saturnus) gör att synen på Sol, Måne och Venus "lever sitt eget liv". Och det här liknar beska kommentarer på Flashbacks om Stureplansbrats som drar till New York för att snorta och bedra sina hustrur på nattklubb.


Moderata finansborgarrådet i Stockholm som glatt poserat med ett Mälardalslöfte ångrar säkert studiebesöket på Klarna! Men sätt detta i samband med moderaternas skrämmande korrumperade sätt att sköta landet så förstår man hur sådana här fototillfällen kan uppstå. Urartade världsbilder söker och finner varandra. Se ledare i Aftonbladet idag om hemliga bidrag till moderaterna apropå det nya korruptions-Sverige under Reinfeldt i DN igår.

*****


Om händelsen i Expressen, Aftonbladet

Inga kommentarer: