Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 12 februari 2012

Svensk sarkasm: "Jag vill döda 20 barn i Afrika"

Den som vill fördjupa sig i det patrask som söker sig till Vetenskap och Folkbildning - bara namnet är ett skämt! - och förklaringen till ovanstående osmakliga uttalande, kan läsa dels inlägget på NewsVoice och så mottagaren av denna vedervärdigt dåliga ironi, riktad mot henne för att hon söker sätta läkemedelsbolagens egenintresse i ett perspektiv. 

Denna smädare är naturligtvis själv anställd inom den här grenen av kemiindustrin (och mer än troligt VoF:are). Jag noterar särskilt en kommentarröst i länk två som påminner om en fransk läkemedelsdirektör som ska ha sagt att han inte är i läkemedelsindustrin för att få pris som "någon moder Teresa"! Det säger väl det mesta, och jag inkluderar också hans horoskop här.

Det svenska rötäggets horoskop är intressant, för runt 18.00 byter sinnelagets Måne zodiaktecken och några timmar senare gör Solen sammalunda. Det har spontant slagit mig att sådana här "instabila" dygn utan undantag dykt upp i samband med problematiska psykologier. Undantaget är möjligen ateisten PC Jersild, som, om jag minns rätt, föddes ett sådant här "undanglidande dygn" som saknar fotfäste. (Resonemanget innebär en personifiering av dygnet som sådant, betraktandet av dygnet som en entitet i sig. Traditionen återfinns redan i Platons akademi!)

Likväl tror jag det vettlösa upptåget bäst kan förklaras av en Måne som ännu är kvar i Fiskarna, även om naturligtvis Månen i Väduren och med aggressiva och påflugna Mars ger en lika bra bild.


Varför jag ändå gissar på Månen i Fiskarna beror på att Fiskarna är symbol för "samhällets olycksbarn" och dess härskare Jupiter befinner sig själv under hårt förtryck från liemannen Saturnus i utlandets tecken. Således: "Jag vill döda 20 barn i Afrika". Månen i komplext samspel med utlandets och välviljans Skytten matchar bättre individens obalanserade inre Eld/Vatten-krig än en ren eldposition där Måne + Mars i egocentriska Väduren tappar hans tre angrepp i texten på afrikaner!

Mars attack mot Kräftan ger ett andra Eld/Vatten-krig och här är en Sol i Luft som tycks tappat förståndet genom att disponenten själv plumsat ner i den irrationella attitydens Vattenelement. Och Merkurius står som sagt under angrepp från Mars. Ett sjukt horoskop.

*****

Den franske kemisten och blivande läkemedels-vd:n som bara är i pillerbranschen för pengarnas skull:



Månen eller sinnelaget når det fysiologiska välbefinnandets tecken Oxen på småtimmarna och det är med all säkerhet en Måne "infekterad" av Algol, den onda stjärnan. Men här finns också en ovanligt ful version av den "sataniska axeln" som söker binda människan till ett lågt och materialistiskt tankesätt eftersom "stora pengars" Jupiter utgör den ena polen. 

Här har vi ytterligare ett fall av derangerat intellekt med en vansinnigt illa tilltygad krigare i sitt fallna läge och därtill undertryckt av en dålig placerad Saturnus. Dessa båda naturliga illgärningsmän attackerar sedan Vågens tecken som innehåller ett flertal planeter! 

Lustigt nu får vi se den skyldiga parten - med samma horoskopsignatur som dödsfall till följd av medicinskt eller annat missbruk. Demi Moore och Brittany Murphy nämnde jag helt nyss i ett inlägg, båda med livskraftens Sol under attack från en fallen Mars i Kräftan.

Kemistens - dödens vetenskap - totala brist på Eld säger allt om en kall och okänslig jägare efter rikedom. För missa inte att detta är en äldre version av Charlie Sheens måttlösa Oxe: både Algol/Satans huvud och den hungrande Rahu i pengarnas och de orala njutningarnas tecken!

Mes största sannolikt två födslar i Lufttecken och båda horoskopens Sol skadade av korruptionens Vatten... Man hittar ofta vulgära attityder när inte den klara Luften står emot föroreningarna i det undermedvetna...

*****
 
Ett inlägg utlöst av den långa SvD-artikeln om dunkla beslut om att köpa gigantiska mängder svininfluensevaccinet och massvaccinera svenska folket.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Två andra personer födda på dagar där både sol och måne byter tecken är Håkan Juholt och Robert Hahn. Huruvida de har problematisk psykologi är svårt för mig att uttala mig om... men det framgår av Hahns böcker att vissa problem han haft i detta liv härrör sig från hans tidigare (t ex stamning, katastroftänkande, stort bekräftelsebehov, osv).
S

Seaward sa...

Just det, Juholt var en! Det är som upplagt för en specialstudie. Men att ställa upp sökkriterier i datorprogrammet och hitta dessa födslar, är det lätta. Sen måste man vara en ren encykopedist när det gäller människors historier... Testet kanske dröjer lite, när allt kommer omkring. :-)