Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 28 februari 2012

Svensk riskkapitalisms karaktär



1985 - det fulaste året under hela det
ytliga och egotrippade 80-talet?
Satan i andra huset för pengar,
sida vid sida med girighetsdemonen Rahu...

DN:s artikel (även SvD) - om "vädjan" från Svenska Riskkapitalföreningen att inte strypa den härliga tanken om att tjäna på gamla och sjuka och profitera på barn istället för att fokusera deras skolgång och framtid, får mig att titta lite närmare på föreningen.

Styrelsen utgörs av diverse näringslivshöjdare, inte minst Fredrik Knagenhielm-Karlsson med en årsinkomst 2010 på 18 miljoner kronor. Underhållande nog verkar han i ett försök att framstå som mer folklig ha släppt det iögonenfallande av de två efternamnen! Man kan ju bli kidnappad för mindre i dessa dagar.

Så kanske tre andra av den åttahövdade styrelsen också tänkt, bland annat ordföranden Gustav Öhman med ett förflutet i Skandinaviska Enskilda Bankens riskkapitalbollande. Deras födelsedagar är helt raderade från nätet (och jag letade länge och väl).

En belysande artikel i Affärsvärlden från 2009 påminner om hur detta är västerlandets verkliga glidare och parasiter, männen och kvinnorna som söker sätta snurr på pengar så att pengar tjänar mer pengar. I artikeln lär jag mig att amerikanske delägaren bakom Caremas kissblöjeskandal, Henry Kravis, i närapå tjugo år höll världsrekord bland den här sortens människor för bästa "buyout", vilket jag (likgiltig för ekonomiskt fiffel i sann Wall Street-anda) ändå förstått betyder att köpa ut kärnkapitalet i ett (ofta) statligt företag. Dessa monster sysslar alltså med att tugga sönder samhällen där staten är en ägare. 

Det är denna övergripande ideologi maffiafamiljen Reinfeldt sponsrat i Sverige de senaste åren. Filippa Reinfeldt och hennes likar i Stockholms stadshus är härvidlag småbarn som tränar på stadens offentliga sjukvård när de i sant korrupt anda hjälpt andra parter att göra "utköp" för rena struntsummor.

Och här kommer då riskkapitalisterna och bönar och ber att de ska få fortsätta sin verksamhet inom Sveriges gränser...

Man kan hantera de fem tillgängliga horoskopen från styrelsen på två sätt, lista dem ett och ett och inspektera tecken på Rovkapitalismens sjukdom. Eller slå samman dem till ett komposithoroskop. Jag väljer det senare, men först bara ett ord om kartan här ovan.

Utan speciella efterforskningar kommer jag inte längre än året 1985 för Svenska Riskkapitalföreningens grundande. Som vid en titt på hela världens öde kan man välja 1 januari vid midnatt eller som här placera Månen som ascendent och granska årets "potential". Eftersom den sideriska Solen i vår platoniska månad av Storåret alltid ligger i Skytten vid första januari går det inte att säga något utifrån Solen som sådan. Det är kringbudskapen som visar vad året håller i sitt sköte. Men det är fascinerande att Jupiter, chanstagaren, här står invid Solen som för att signifiera ett år då de i samma sinnelag känner för att satsa och riskera i hopp om lätta pengar. Det senare är ju Jupiters "simplaste" uttryck.

Horoskopet visar också den fula sataniska axeln som vid årets början bildar en närmast exakt opposition mellan Satans huvud, den onda girighetsdemonen Rahu (som här förstärker det sataniska inflytandet) samt Saturnus, som i det här läget måste betecknas som en rent materialistisk planet som strävar efter total kontroll över kapitalet. Det är alltså ett år då många förskräckliga själar föddes till jorden, simpla materialister och egoistiska grisar. Tänk om man hade fört anteckningar över vad som hände från år till år. Men jag minns inget. 

För att konstruera en historia får jag slå upp högerpresidenten Ronald Reagan på Wikipedia - han som älskade brittiska Margaret Thatchers onda marknadsliberala styresmetoder. 

Jag noterar att Reagan svor eden för sin andra mandatperiod den 20 januari 1985, ett passande uttryck för att världen här startade om i mörkast tänkbara tillstånd. Detta var en tid då Reagan jagade upp världen med "kommunisthotet". Han hade redan i mars 1983 kallat dåvarande Sovjetunionen ett "ondskans imperium" och när ryskt militärflyg den 1 september sköt ner ett koreanskt passagerarplan (oavsiktligt, om jag minns rätt), gick Reagans indignation i taket. 

Den 1 september hade just den backande demoniska norra månnoden Rahu gått in i Oxen för en ökad och distorderad syn på låsta, materialistiska positioner. Mycket typiskt bildades en aggressiv stämning detta dygn genom att Månen nådde en konjunktion med Rahu 12.00 universell tid (UT/GMT). Ett mycket passande olycksomen på global skala eftersom Venus med Solen i Lejonet indikerar kiv och bråk om vem som är bossen och herre på den lilla täppa som planeten Jorden/Oxen utgör.

Svenska Riskkapitalistföreningen grundas således när denna onda Rahu nästan löpt sitt lopp genom äganderättstänkandets fallgrop Oxen (samtliga 12 tecken kan betraktas som livslärdomar som förvandlas till fallgropar för den som inte ser igenom Världssjälens sätt att snärja den fria varelsen).

Föreningen har också horbockens signatur, Mars och Venus i kombination. Eftersom Venus också signifierar pengar och kombinationen i detta månbaserade horoskopet vistas i det onda elfte huset för förmögenhetsansamling, blir faktiskt horoskopet bara ondare och ondare, ju mer man börjar ana av detta himmelska omen.

I Sverige greps således ett antal personer av de onda makterna och som de kosmiska marionetter de var, agerade de på direkt order. Ja, Världssjälen skapar röta också, för detta är världen där vi lär oss genom att utsättas för både det goda och det onda! Ve den som inte förmår ta ställning för det goda, för dem finns en särskild utgång från det här livet...

Intressant är dock att mejladressen till föreningens gäckande och osynliga ordförande (läs i Affärsvärldslänken om hur han och SEB gjorde affärer utomlands då eftersom de var förbjudna i svensk lag). Varför har han siffrorna 97 i adressen gohman97(a)gmail.com?

Jag skulle vilja föreslå att han på det sättet påminner sig vilket år denna så kallade "icke-vinstdrivande förening" bolagiserades, och det var 1997. Vi har således ett horoskop ytterligare att ta ställning till... Den som vill kan titta på det giriga och spekulationshungriga horoskopet för den 3 september 1997, midnatt, Stockholm. Dygnet f.o.m. vilket Riskkapitalisföreningen - säkert pga. ekonomiska fördelar övergick till att vara ett bolag. På sätt och vis är därför pratet om att föreningen är "non-profit" en lögn, dessa endimensionella pengadyrkare försitter aldrig en chans kapa kostnader om nu inte chansen till omoraliska vinster finns.

Tillbaka till komposithorskopet! Jag lanserade det mest som en rolig grej i inlägget om vilka som direkt gick till den svenska euroschlagerfinalen. Istället för att betrakta medlemmarna i en grupp som separata adderade jag deras födelsetecken och delade på antalet medlemmar. Den här fantasifulla metoden används i västastrologin (inte i den indiska) och jag har egentligen ingen åsikt om den. Är detta verkligen de tecken eller den karaktär som kommer ur en grupp som kommer samman i gemensam sak? Kanske.

Här saknas som sagt tre av de åtta i styrelsen (jag låter bli att blanda in vd:n, pr-doktorn och vd-assistenten). Men de fem individuella namnen har dessa attribut:

  • Eliasson, Jesper: Sol i Vattumannen, Måne i Skytten
  • Hedberg, Pär: Sol i Fiskarna, Måne i Skytten
  • Knagenhielm-Karlsson, Fredrik: Sol i Skorpionen, Måne i Vattumannen
    Notera hans mörkande av "fina" efternamnet och det sociala mörkläggningskomplexet  Skorpion/Vattuman...
  • Neergaard De, Claes: Sol i Tvillingarna, Måne i ???
    Strax före 14.00 når Månen i Skytten. Jag föredrar detta tecken för Industrifondens vd av det enkla skälet att han basar över en fond, över en ackumulation av pengar. Månen i Skytten gör nämligen Jupiter till disponent och Jupiter är detta år fallen i den kontrollgalna materialisten Stenbocken! Budskapet är mycket mer vd-aktigt än Månen i Skorpionen på basis av en skadad Mars i pengakära Oxen.
          Den kombinationen hittar vi hos Blondinabella och man ska aldrig säga aldrig. Men i mina ögon saknar Blondinbella förmågan att bli riktigt stor. Neergaard har en mäktig karriär bakom sig, och inte minst ger Solen och Merkurius i Tvillingarna en boren näsa för affärer. Ett sinne i expansiva Skytten och ytterst kontrollerad av just kontrolltokiga Stenbocken indikerar affärer på hög (organisatorisk) nivå.
  • Pär-Jörgen Pärson: Sol i monetära Oxen, Måne i handelsmannen Tvillingarna

Vad bildar dessa för genomsnittsfigur?

Solen: tecken 7,2, dvs. det åttonde tecknet: Skorpionen
Månen: tecken 8,2 dvs. det nionde tecknet: Skytten

Lobbyföreningen för riskkapitalister drivs således utifrån de namn vi har tillgängliga av Skorpionens andra. Skorpionen, död, korruption samt "andras pengar"! Det intressanta, som ofta påpekats i medierna, är att dessa riskkapitalister inom svensk vård och skola inte riskerar något alls !!! De leker med "andras pengar", med skattebetalarnas medel. Studerar man Skorpionens psykologi i levande individer märker man snart att de är garderade, och sammanbitna. De ser alltid till att hålla ryggen fri. Dödens tecken är en formidabel överlevnadsexpert!

Kompositvärdet för den här lobbyklubbens "sinnelag" är Skytten, "lätta framgångens" tecken! Mycket intressant - begärets planet ligger ett steg framför Solen och skannar den främre horisonten efter nya objekt som Skorpionen kan förgifta med den Sol som symboliserar perversionen av äkta liv.

Behöver mer sägas? Vi skymtar en fantombild som är alltför välkänd.

*****

Se också Carema-mannen Henry Kravis horoskop. Jag ger mig tusan på att han föddes tidigt om morgonen så att sinnelagets Måne i monetära Oxen står tillsammans med Satans huvud, en gäckande planet som frestar till ondska. Detta var dessutom ett år då också omoraliska Mars låg i pengarnas tecken samt den andra stora illgöraren Saturnus. 

Det vore därför just typiskt om han till följd av dessa skador mot sinnelaget kom att vara som en öppen dörr för Satan eller denna världens herre, den smutsiga jordande som binder människor till kretsloppet och förminskar dem till bara världsliga konsumtionsmaskiner. Satan lyser klart som himmelens starkaste omen samma timma Svenskt Näringsliv firar sin omstart...

Ett av lobbygruppsordförandens få avtryck på webben: delsponsrar som privatperson en professur i riskkapitalism på Handelshögskolan.


PS. Eftersom SvD citerar lobbyföretagets vd Marie Reinius som sägs "ryta ifrån", görs här en separat studie av det horoskopet. Det är alltid intressant att studera hungerns och den andliga fattigdomens väsen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

1985 var också året då finansmarknaden i Sverige avreglerades!

1985 var ett dåligt år även för mig personligen, speciellt början; vid årsskiftet började jag ett jobb som blev ett misslyckande, och jag blev inte gammal där. Min närmast överordnade frös ut och motarbetade mig, och det har aldrig hänt annars i mitt arbetsliv. Jag visste redan då att Saturnus stod i opposition till min måne, men när jag ser kartan ser jag att även noderna var inblandade, och Algol visste jag förstås inget om då. Dessutom ser jag att Mars var i attack mot både min måne, sol och venus, och Saturnus även mot venus... inte underligt att det gick som det gick.
S

Seaward sa...

Vissa dagar ska man bara inte gå ut i det dåliga vädret! När det gäller din första uppgift är den högintressant inte minst för att nationalhoroskopet ju innehåller Mars i Oxen, som kan tänkas svara "monetärt" i linje med Oxen. Men reformen, slår jag upp, ägde rum först den 21 november och noderna har nu backat till Väduren/Vågen. Men det fascinerande med "novemberrevolutionen" är att Saturnus denna dag står i Skorpionens 7e grad opposit nationalhoroskopets Mars i Oxens 7e grad - och att den passerande Solen befann sig på ungefärligt "triggeravstånd" i Skorpionens 5e grad. Månen i Vattumannen, i Sveriges soltecken. Något för "mundana astrologer" att bita i! Jag noterar bara att ordet "revolution" timmar väl med att nationalhoroskopets Mars var djupt involverad.