Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 29 februari 2012

Stjärnorna visar vem som är fridsstöraren

Moderaterna som vanstyr Stockholms stad har tagit intryck av borgarråd i omvärlden som inte vill se mer av manifestationerna mot kapitalismens vanstyre. Till klockan nio i morse kommenterade icke namngivna moderater ur polisen att avhysa Occupy-demonstranterna i närheten av Riksbanken (DN, SvD)

Sällan har väl ett horoskop för ett skeende i tiden så tydligt avslöjat den djävul som beordrade slutet på den demokratiska rättigheten att protestera:


En värdig rebus att lösa! Vem är vem i horoskopet? Den onda övermakten? De onda eller åtminstone irriterande demonstranterna?

Att döma av halshuggningens Ketu tycks poliserna ha varit så otåliga att de inte inväntade DN:s uppgift om nioslaget utan började lite tidigare. Den stigande Oxen med Ketu koinciderar nämligen exakt med Stockholms östra horisont (fastän kanske inte synlig från Brunkebergstorg) redan klockan 8.55.23, cirka 4½ minuter tidigare.

En mäktig demonstration av Ketu som "bestraffaren" och inte bara som någon passiv "halshuggen ormsvans".

Vem bestraffar? Jo, Oxen disponeras av pengarnas planet Venus, som här står sida vid sida med Jupiter/lagen !!!

Men sedan blir det svårt, för det som här klassificeras som "fienden" (6e huset) är den upphöjda Saturnus i rättvisans Vågskålar. Och detta menar jag är Occupy-demonstranternas goda sak! Enligt läran om planeters verksamma natur är denna Saturnus faktiskt en av de goda i just detta horoskop.

Manifestationen ses naturligtvis också i Solen i offentliga tionde huset - en demonstrativ manifestation av ett bättre samhällssystem (Vattumannen) - märk att det är Saturnus upphöjd i Vågen som disponerar denna klart lysande Sol (en del kritiserade rörelsen för att Brunkebergstorg låg avsides, ingen såg manifestationen utom riksbanksfolk). Och även Solen klassas som verksam välgörare i detta horoskop! Det är inget fel på Occupy-manifestationen. Ändå skickar maktens män polisen för att upplösa den.

Horoskopet rymmer också en annan bild av förövaren som beordrade ut polisen i själva första huset: äganderättens och pengarnas tecken Oxen. Vad Ketu markerar stopp för är protesterna mot ett sinne (Månen) helt försjunket i materialism. 

Här kan man faktiskt tolka den onda stjärnan Algol som en gycklare, en narr eller tricksterfigur som söker väcka Mån-Oxen ur sin medvetslösa identifikation med pengar och ägande. Då är Algol symbolen för demonstranterna! 

Men det går också att se Månen med Algol som just bilden av Djävulen själv: den onda kraft som gömmer sig bakom ett sinne som tyr sig till denna instinkten att vilja äga denna världen. (Se t.ex. horoskopet för Svenskt Näringsliv - med dess symboliskt imposanta Satan tronande som en tyrann över hela verksamheten.)

Detta är Satans största lögn: att vi alltid kommer att vara här, dumma som kossor, konsumerande än det ena, än det andra. Ja, konsumismen som livsstil - det som penningbranschen använder för sina egna syften - beskrivs perfekt i morgonhoroskopets första hus: det är detta sakfrågan gäller! Den rättrådiga Saturnus i Vågen blir naturligtvis fienden utifrån den demonbesatta materialistens perspektiv.

Naturligtvis tycker inte kapitalets myndighetspersoner om att ha denna moraliserande påminnelse utanför dörrarna, vecka ut och vecka in. Inte moderata borgarråd heller. De älskar ju pengar och snurrande hjul, de små barnen.

Ur den rättfärdiga gränsdragaren Saturnus perspektiv (proteströrelsen) kan man läsa Venus och Jupiter som "pengar och snuskigt stora pengar" - ett värdigt projekt att syna i sömmarna och söka hålla kort! Det är dessutom monetär hunger i Vädurens tecken, den egoistiska som inte vill dela med sig. Detta avskyr den rättrådiga Saturnus i Vågen.

Ur perspektivet "planeters verksamma natur" är Oxen stigande remarkabel. Dess egen planet, pengarnas Venus, blir här en verksam kraft för det onda. Och det blir lag- och förmögenhetsplaneten Jupiter också! 

Vad vi därför ser i horoskopet är att det är de verkliga förbrytarna som beordrade polisen att upplösa Occupy-manifestationen! 

Dessa sitter faktiskt redan i fängelse (12 huset) och är de moraliska förlorarna i detta tidevarv.

Mot detta bloggaren Jinges rätt annorlunda åsikt om demonstranterna. Kanske styrker hans kommentar det något "pseudo" som man ibland kan notera över Algol-personligheten (jfr skådisen Charlie Sheen självironiska hållning i många år). Var demonstrationen, fast rätt i sak, utförd av fel personer?

*****

Se även inlägget om hur den gigantiska banken på Wall Street sänkte bonusarna den 17 januari. Även där en intressant spänning mellan "fiendens" sjätte hus och det tolfte för "förlorare" men där jag tyckte mig kunna läsa in en annan berättelse.


Inga kommentarer: