Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 28 februari 2012

Senaste Tele2-direktören

Aftonbladet noterar att Sveriges rövarbransch nummer ett är telekom. Här hittar vi vår egen tids lögnaktiga hästhandlare. Kunderbjudandena överdrivs, men får inte det man betalar för. På andra sidan - reklamationsavdelningen - är attityden rutten. Och framförallt: produkten man säljer fungerar så illa att det stadigt dyker upp fall med kunder som får horribla teleräkningar som inte stämmer.

Sedan en tidigare Tele2-vd tjurigt vägrat lämnat ut loggfiler på kunder som kriminellt tankat ner upphovsrättskyddad underhållning, har en vd kommit och gått och det här stickprovet gäller nuvarande högsta hönset, Mats Granryd.

Ett perfekt horoskop för en människa vars enda intresse är makt och position! Det generiska vd-horoskopet, skulle man kunna säga.



Att vd:n kanske ändå har ett hjärta som klappar för kommunikation och dess infrastruktur, anas av sinnelaget i merkuriska Tvillingarna. Men oppositionen från Mars i expansionens Skytten antyder snarare en Exploatör än en Kommunikatör!  Skytten i sig är en Explorer - en Utforskare - och det är förstås den lurande Stenbocken därbakom som står för exploateringen. Ja, Stenbocken kan nära kopplas till t.ex. gruvnäring och andra storskaliga sätt att skinna naturen - eller kunden! - på resurserna.

Detta indikeras i karten genom "missfärgningarna" av Tvillingarna och Skytten - den jordbruna färgklicken påminner om att både Månens och Mars disponenter befinner sig i den jordiska härskaren Stenbock. Detta är dessutom året då den generösa Jupiter "fallit" i händerna på den snåle Saturnus, och pengarnas Venus hålls under järndisciplin av samma mörka herre. I härskarläge i Stenbocken är Saturnus snarast materialismens princip, hellre än själens osynliga struktur (Saturnus i härskarläge i Luft, i Vattumannen).

Vi har således: makthungern som vill ÄGA kommunikationslurens Merkurius.

En gåta bara. Norra och södra månnoden verkar inte stämma här. Om Rahu anger hunger och Ketu avmätthet, uppstår ett svårtolkat fenomen: all denna makt- och positionshunger som en tungt befolkad Stenbock indikerar, "kortsluts" av att den "avmätta" eller "distanseraNde" Ketu. Ketu står i samma tecken som den planet vars funktion den har att undertrycka. Det här är första horoskopet där just den här egendomligheten noteras. Men vilken blir effekten?

Som tidigare nämnt har jag hittat två fall av självmordsförsök där "halshuggna" draksvansen legat i första jag-huset. I ett av fallen också många planeter i Stenbocken. I värsta fall indikerar Ketu i kombination med den snåla Stenbocken ett våldsamt självhat. 

Men i vd:ns fall skulle man också kunna tänka sig en tendens att vilja dölja sina maktambitioner, sitt kontrollbehov. Månen påeldad av Mars framställer sig som en friskus, en rak och alert natur, men där den kalla och kalkylerade maktmänniskan lever ett liv under ytan. 

Det tål att upprepas: så här mycket faktorer i Stenbocken leder till ett sjukligt kontrollbehov, vilket t.ex. kan förklara varför den "kristne" högerdebattören Roland Poirier Martinsson är så komplicerad. Hans katolska traditionalism är i själva verket bara en hycklares yta - det är makten och positionen han identifierat sig med. När Katolska kyrkan väl formulerades som den maktfaktor den blev, då var sedan hundratals år de första judekristnas kommunistiska livsstil bortglömd. Jesus hade blivit en produkt att kränga.

Jag nämner Poirier Martinsson eftersom han föddes den 15 februari samma år, och Månen hade nu åter hunnit fram till Tvillingarna medan Solen och Venus hunnit in i Vattumannen. Tillskottet av placeringar i Luft indikerar intresset för filosofi och tänkandet som sådant. Men likväl återstår Merkurius, Jupiter, Ketu och nu också Mars i Stenbocken för denna fixering vid kontroll. Men inte kontroll över materiella resurser utan ideologi (Vattumannen)! På grund av Saturnus härskarläge i sitt negativa tecken 1962 blir dock högerdebattören föga mer än en makthungrig och äganderättsfixerad telekom-vd - fast på den intellektuella domänen!




Inga kommentarer: