Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 12 februari 2012

Schlagersnubbarna & namnförväxlingen

Det var inte svårt att gissa vilka två sånger som skulle gå till final i schlageruttagningens andra del, alla nummer var släktstrukna gränsande till mediokra utom just de som de här två snubbarna framförde. Men det måste ha skett en förväxling av barn på bb, den blott 17-årige Munther var ju dysterkvisten med sin tungfotade soldatsång, medan brejkdansaren Lindgren hade den mest sprittande och lättsamma livsenergi som skådats på länge. Och horoskopen bekräftar detta perfekt.


Det här är ett rätt exceptionellt horoskop. Lillgammal är bara förnamnet, men den rätta benämningen är förstås "gammal själ". Den här varelsen är här för att göra något - extremt fokuserade eller om man så vill, ensidiga, horoskop, har ofta den effekten. Allt här handlar om torrt förnuft. Luftelementet bedriver "reverse engineering" utifrån det jordnära sinnets sinnesintryck. Redan vid 17 hade han perfekt greppat maneret från en tuff och stöddig singer-songwriter, fast med flickidolcharm. Tänk den unge hippie-folksångaren Donovan i mitten av 60-talet en slags Bob Dylan light. 

Jag är helt övertygad om en födelse några timmar in på dygnet så att Månen hinner in i Oxen och motpolen till Charlie Sheens Ox-personlighet där både den svårtydda stjärnan Algol (Satans huvud) och överdriftens Drakhuvud låg. Här har vi istället coolheten personifierad genom underdriftens Draksvans! Medan tårarna skvätte ur ögonen på en överlycklig David Lindgren, rörde inte den här ynglingen en min när han gick upp och körd sitt nummer en gång till.

Det är så mycket Luft i det här horoskopet att jag måste hänvisa tillbaka till Salem al Fakir och hans extremt luftiga himmel för några år sedan. Då var svenskarna från vettet och valde bort en begåvad låt för en helt intetsägande, nu verkar folket ha fått tillbaka sina musikaliska sensibiliteter. Och det gäller den andra vinnaren också. Det är rätt intressant att båda i den här deltävlingen har vinnarens Jupiter i samma tecken - Vågen.




En tanke flög i mig: Ulrik är skådisen River Phoenix reinkarnerad! Först tyckte jag de hade väldigt lika ansikten, men minnet bedrog mig. Strax upptäckte jag dock kopplingarna mellan horoskopen...

Som bekant dog River ung i knarköverdos - han var född i fattigdom och höll sig vid liv som gatuunderhållare. Inte helt olikt Ulriks scenkläder som skulle framkalla idén om forna dagars underklass. Men först när jag tittade på amerikanens horoskop blev jag riktigt rädd. River Phoenix dog den 31 oktober 1993, vilket förstås bara är 3½ månad innan Ulrik föddes. 

Men det är inga problem ur själens perspektiv. Den existerar utanför tid och rum och kan likt en bläckfisk skjuta ut en ny tentakel redan innan den förra värdkroppen gjort sitt. För det är ingen slump att vi kallas "fallna själar" - vi tror egot är vårt sanna jag, men vi lever i en tillfällig livslögn alltihop - med mindre vi jobbar på att öppna kontakten tillbaka till vårt verkliga jag. Om vi inte gör någon ansträngning utan bara lever som materialistiska grisar, är och förblir vårt verkliga jag en Fiende, en Främling - en Översjäl. Men om vi tar vår sanna natur i anspråk är vi en gud i jämförelse med grisarna som kallar sig framgångsrika på denna jord.

Det kusliga är följande: River Phoenix föddes också han då Jupiter passerade Vågens tecken (2 varv senare) och också han hade Satans gycklande hångrin (eller är det bara sammanbitenhet?) kopplat till psyket. Sinnen eller Månen tecknar också "livets slut". Det vill till att Ulrik håller sig borta från glamour och droger den här gången! Men det kanske är det som låten, en bistert sammanbiten historia om soldater i fält handlar om?





David Lindgren föddes under en extremt positivt polariserad himmel som perfekt visar att han var den rätte att hantera ett så smittsamt material som låten han framförde. Men också här finns det dolda men viktiga inflytanden i Jordelementet som hindrar honom att flyga upp i himlen fullständigt:


Vilken Jupiter imponerar mest? Hos Ulrik kastar lyckoplaneten sin aspekt och träffar en enorm planethop i Vattumannen (bl.a. den intelligenshöjande välsignelsen av Solen). David kontrar istället med den ofta avundsvärda triangeln, här i Luft. Dess kapacitet såg vi nyligen hos nye vänsterledaren Jonas Sjöstedt, då i Eld - och partiets siffror ökade genast och kvinnor sades dras till honom. Dessa är födda vinnare, de lyckliga satarna! Nej, fel uttryckt. Sådana här horoskop är resultatet av gott karma - deras tid är "nu", men grundarbetet har de lagt i något tidigare liv. Inte nödvändigtvis det just föregående, för ödets väv är mer komplex än någon människan kan tänka sig igenom!

Varför jag säger att Jordelementet håller honom nere trots en fenomenalt stark Sol i eldiga Väduren, är förstås disponenten Mars som står i Jord och därtill bunden av den formaliserande Saturnus. Det här stavas "kontrollerad eller koreograferad utlevelse"! Jämför diskussionen av Loreens horoskop - det enda bidrag jag gissade rätt på i första uttagningen.

Jag noterar att Loreen har den förädlad och "upphöjd" Saturnus Vågens 12e grad, samma grad där David Lindgren har sin Jupiter. Saturnus står för begränsning och Jupiter för expansion. Skulle de två mötas i en duell, kan man visserligen inte förutspå utgången bara på grundval av dessa två planeter, men jag skulle ändå gissa på Lindgren som segrare. Jupiter är trots allt segerns planet medan Saturnus står för hårt slit och knapp utkomst... Dessa är planeternas innersta väsen. Men samtidigt har även Loreen kraftfull Eld i Väduren och som strålar mot och synliggör Saturnus - själens form! Nå, det är långt kvar till final.


Anmärkning om River Phoenix horoskop.

Månen med Algol i korruptions- och dödshuset är inte i sig tillräcklig förklaring till hans tidiga död, men när man även väger in den "fallna" (perspektivlösa) Saturnus just i slutet av Väduren, mörknar bilden ytterligare. Och denna klena Saturnus "förstärks och vanställs" genom det giriga Drakhuvudet i livets femte hus. Det är alltså en abnorm "zoomfaktor" på frågan om Gränsen (Saturnus) för hans egos (Väduren) tid på jorden... Missa heller inte hans fallna Mars i Kräftan i attack mot Vågens tecken.

Hur många gånger har vi sett denna senare attack mot Luft från en skadad Mars i Vatten  i samband med ung död eller drogproblem? Nyss var det Demi Moore som knäckte ihop när hon insåg att hon inte kunde leva genom en yngre man, och dessförinnan förlorade aktrisen Brittany Murphy livet på piller och stress vid bara drygt 30... Horoskopen finns på bloggen för en jämförelse.

Jag önskar bara bloggen varit en databas så att man kunnat söka mer effektivt på andra med samma mönster, på dessa cirka 5.000 sidor döljer sig många märkliga samband...


Schlagern i medierna:

SvD: Lindgren skrällde
DN:  David och Ulrik i final
GP: ....gick vidare

Inga kommentarer: