Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 29 februari 2012

Ribbentrop ??? Nej, migrationschefen Ribbenvik !!!


Ribbentrop & Ribbenvik

"Det finns ingen i Sverige som räddar så många flyktingar som jag", sade Migrationsverkets rättschef Mikael Ribbenvik i december förra året, enligt tidningen Dagen. På morgonradion hördes nu denne rättschef, som tidigare försvarat utvisningen av 90-åriga Ganna. Han bedyrade att han bara följer lagen, utan att låta personligt tyckande spela in. Den perfekta omänskliga paragrafryttaren alltså. 

Särskilt otäck lät han då han försökte prata synder radioreportern så att hon inte skulle få sista ordet. Det blev en fem-sju sekunder lång kakafoni i radion där inget hördes för att mannen helt enkelt sökte överrösta kvinnan - för att slippa framställas den ofördelaktiga slutsats hon drog. Tidningen Dagens hårda omdömen syntes inte helt tagna ur luften. 

Det är ett kuriöst sammanträffande att den nazisten med det snarlika efternamnet Ribbentrop var tysk utrikesminister och Ribbenvik är den som konkretiserar Sveriges förhållande till människor från just utlandet. Än mer kuriöst - eller kanske inte förresten - är det att i båda horoskopen hitta axeln mellan Jungfrun och Fiskarna. Den knackar om och om igen på dörren i horoskop för människor som har problem med främlingar (invandrare). 

Rollfördelningen är enkel: Fiskarna är främlingarna, sjömännens tecken i antiken, de som gick i hamn och mötte lokalbefolkningen. Den bofasta, som har problem med främlingar, är Jungfrun, den enkla och bofasta jordbrukaren. 

I ett tidigare inlägg föreslog jag att rörligt Vatten och rörligt Jord leder till att vattnet eroderar landbacken för den bofaste: havet som människans största hot. Främlingsfientlighet har således arketypiska bottnar: Fiskarna, eller samhällets olycksbarn (de som gick till sjöss som enda utväg i livet), framskapar en själviskhet hos Jungfrun bara genom att finnas till, Fiskarna synliggör ett otrevligt drag som Jungfrun inte visste att hon ägde förrän den första främlingen dök upp på hennes hemmamarker: att hon är en fullständig oskuld när det kommer till social kompetens.

Jungfrun är lika negativ som Fiskarna, och inför havet i flod drar hon sig bakom skarpa och diskriminerande åsikter eller högra vallar av jord: nedsättande tillmälen växer ur hennes intellekt men det handlar bara om fruktan inför "havsmonstret" på Fiskarnas sida av zodiaken.

Nazistpolitikern Ribbentrop hade Merkurius i Fiskarna i opposition mot Saturnus i Jungfrun (se Regeringschefer som väljer stupida medarbetare). Hos den svenska invandringsregleraren är motsättningen ännu mer djupgående:


Nymånen i mikrometerprecisionens Jungfru innebär en människa som upplever sig som den perfekta tjänstemannen, precis som Ribbenvik bedyrade i radion att han bara uppfyllde lagens bokstav och inte lade till något subjektivt. Det kan hända - och det är just mekaniskt förnuft som skapar de värsta monstren!

Jordelementet är negativt och kallt, Vattnet är negativt och kallt. Jungfrun prioriterar kylig saklighet. Saturnus, mittöver, är också empatilös och kyligt rationalistisk. Placeringen i Fiskarnas Vatten - invandrarna och de utslagnas symbol - ger ett tonläge t.o.m. omänskligare än Margret Thatcher eller Fredrik Reinfeldts cynismer om att hans samhälles utslagna får försöka ta hjälp av familjemedlemmar eller vänner eller på annat sätt. 

Jag vill mena att också Mars - den heta eldplaneten - saknar mänsklig empati i sitt negativa härskarläge i Skorpionens mörka och djupt avvisande Vatten.

MEN... Ribbenvik har också välgöraren Jupiter och kärlekens Venus i det stora hjärtats tecken Lejonet! Tidningen Dagen kallar honom kaxig när han i sin chefsroll påstår sig ha räddat flera människor i nöd än någon annan svensk.

Det är uppenbart att han här identifierar sig (Venus/samklang) med Lejonet i bemärkelsen av faderliga och välvillig (Jupiter = jovialisk, välmenande).

Eftersom Månen i Jungfrun är en säker placering för sinnelaget, kan Chandra lagna-horoskopet få avgöra den saken. Ja, Venus har en fungerande och välgörande roll för en Jungfruascendent. Men över sig har denna Venus en större och starkare kraft och det är expansiva Jupiter som tyvärr spelar rollen av illgörare i en Jungfrus utblick och liv. Detta är logiskt: Jungfrun avskyr saker som expanderar och breder ut sig. Likt det hatade havet/Fiskarna hotas Jungfun i sin specialitet av Jupiter: vad är väl mikrometerprecision när en gigantisk tsunami kommer mot en? Jungfrun är tilldelat en liten nisch i livet, Fiskarna och expansiva Jupiter står för det gigantiska! 

Och så kollapsar Ribbenviks självbild som den generösa människofrälsaren totalt: för Venus identifikation i sin illa stämda Jupiter förfogas är ett par som båda förfogas av chefskapets planet Solen. Och Solen vill inte alls Lejonets stora och generösa stil utan det motsatta! 

Vi har här en skriande Eld/Jord-konflikt och chefen tycks lida av en generande uppblåst självbild som inte motsvarar hans verkliga gärningar!

Vi är tillbaka vid den inledande och nedstämmande oppositionen mellan Saturnus och nymånen i Jungfrun... Och då är det också så att själva Chandra lagna-metoden ger ett paradoxalt resultat för Jungfrun: hennes eget psyke är hennes egen värsta fiende! Månen, som vi använder som platshållare för att kunna klassificera planeternas "verksamma natur" är själv en agent för illvilja eller negativitet. På de mest märkliga vägar har bloggen börjat ringa in stora mönster som ständigt möter oss från olika perspektiv och småstudier. För att Månen i Jungfrun tenderar åt ondska, det har ju visat sig gång på gång: i horoskop för främlingsfientliga politiker, i en särstudie av 40 nazister, bland 402 brottsdömda. Jungfrun måste känna sig ständigt hotad av det "farliga havet" (Fiskarna) som söker dränka den. 

Jungfruns skarpa intellekt vidtar åtgärder för att säkra sitt eget, bygger skyddade städer som Reinfeldts Täby och smyginför diktatur som ska hindra avvikande åsikter från att få fäste. Jungfrun ljuger och desinformerar för att övertyga även andra om "det farliga" den själv tycker sig se. Det skulle vara intressant att få tillgång till en större mängd data för människor intagna på psykisk anstalt. Jag misstänker att Jungfrun kan komma att visa sig prominent här, just för att tecknet motsätter sig "kaostecknet" Fiskarna mittemot. För det heter ju att det man stålsätter sig mot, det blir man själv.

Nå, men Ribbenviks Merkurius då? Spårar man planeters bakomliggande disponenter, varför stanna bara vid ett dysfunktionellt Lejon, radiostyrd av en snäv Sol som ytterligare snävas ner av den begränsande och legalistiska Saturnus? På ett sätt är det naturligt att stanna vid den oppositionen, budskapet är allvarligt och det är svårt att se någon sjunka lägre: när vi nått Jordelementet, då ser vi också en illa stämd själ uttrycka sig i det konkreta. 

Men om vi ändå tar ett steg bakåt till, och granskar den Saturnushämmade nymånens disponent Merkurius, då står den trivsamt placerad i Vågen, ett av de tre Lufttecknen som representerar social instinkt, människans lust att mingla med varandra. För en Jungfruascendent (här enbart den psykiska ascendenten) så är naturligtvis Merkurius en av de goda, precis som Venus, Merkurius förfogare. Men vad sade vi om Venus identifikation med den tillfälligtvis ond Jupiter, som expanderade och sökte uppfylla det "älskande chefslejonets kostym"? 

Inte bara är Merkurius "halshuggen" tillsammans med södra månnoden som indikerar dålig förmåga till kommunikativ balans (Vågen) - chefen försökte prata sönder radioreportern så att hon inte skulle få sista ordet! Men därtill hittar vi nu en magnifik rundgång som inbegriper tre tecken: Jungfrun, disponenten Merkurius, dess disponent Venus och så tillbaka till venusdisponenten i Jungfrun.

Jord - beskuren Luft - Eld. Notera den Ketu-skadade Merkurius och Luften går bort. Individen har ingen kontakt med Vågen - genuina sämja med andra - han är bara "kär" i sin egen Lejon-dominans. Att kalla honom "kaxig" är inte ens början på en korrekt beskrivning. Jag har mött en del Jungfrun som blir uppblåsta av Lejonet. De är närmast hopplösa. De har någon slags defekt när det gäller storleksbedömning eller proportionerna. Mikroskopiskt lilla Jungfrun och maximalt stora Lejonet skaver mot varandra och som i fallet med Humanisternas ordförande Christer Sturmark (Sol-Lejon, Mån-Jungfru) förefaller de ibland helt perspektivlösa. Även han en som tvingats lära sig - inför kamerorna - att han inte kan hetsa upp sig och söka dräpa den andre med sin närvaro och samtidigt kalla sig själv ödmjuk!

Det är som om Jord och Eld tillhör olika världar och i ett och samma horoskop - sammantvingade - uppstår ett slitigt livsöde eftersom det troligen finns så många psykologiska komponenter som inte är väl integrerade. Upplysta gläntor varvas med becksvart okunskap. Och då är ändå Jungfrun mest lycklig lottad av de tre Jordtecknen, varande sattvisk (så ljus eller transparent som elementet tillåter och därtill kunskapssökande).

*****

Från det här inlägget tar åtminstone jag med mig en nyfikenhet på om Merkurius i Vågen med halshuggna Draksvansen skulle kunna symbolisera en autistisk eller distinkt socialt inkompetent natur. Och sådan chef, sådant Migrationsverk.

*****

För övrigt anser jag att man ska hålla isär den allmänt hjärtlösa migrationspolitik Ribbenvik och likasinnade står för och Reinfeldts arbetskraftsinvandring som är Rovkapitalismens försåtliga agenda. Västerlandet förslavas i ett ekorrhjul där mer arbeta för mindre lön avskrävs. Underklassen växer och allt färre och allt rikare elitister driver på hjulet.

I USA har redan stora delar av "den prydliga" medelklassen sjunkit ner till losers, och det är precis vad merparten av barnen till dem som röstar på Moderaterna också kommer att vara.


Inga kommentarer: