Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 23 februari 2012

Prinsesshoroskopet

Himlarna blixtrar sina distinkta budskap högt över jorden just nu, i den supralunära, eviga sfären där intelligens och rationalitet råder. Eld och Luft dominerar horoskopet fullständigt. 

Men den gudasända själen förankrar sig stadigt i den fallna mänskliga sfären på ett plan: i Vatten, i känsla, i kärlek. I Venus, i hennes mest sublimt upphöjda position i all-kärlekens tecken Fiskarna och med utgångspunkt i det privata hem (4e huset) som tacksamt tog emot denna själ.


Klicka för större bild


Inte ens de grasserande vidrigheter som ligger i tiden påverkar barnet (se katastrofhoroskopet för tågolyckan i Buenos Aries igår). För flickan föddes med den lyckliga stjärnan Jupiters tecken Skytten stigande över Stockholms östra horisont. Därmed fördelas ägarskapen över de tolv livsområdena så att t.o.m. den omoraliska olycksbringaren Mars transformeras till en verksam välgörare i just detta fall! 

(För ett annat exempel ur folkdjupet på fenomenet när onda blir goda, se ett horoskop kontrasterat med den avgångna korrupta tyska högerpresidenten.)

Fler kommentarer om prinsesshoroskopet är troliga, men bara en sista och uppenbar detalj: flickan föds just under nymånen, som traditionellt symboliserar en nystart eller projektstart av något slag. 

Eftersom Vattumannen är det svenska folkets soltecken - det vi strävar mot att förverkliga - ger flickans födelse för ett folk så de senaste åren förfallit betänkligt, ner i egoistisk privatism där man stillatigande låtit samhällets svaga betala för sin egen statushöjning. 

Allt detta går helt emot Vattumannens magnifika koncept. Vattumannen som i antiken snarare fokuserade på den kruka som symbolens person bär på, indikerar intelligenta, individualistiska människor som delar ett socialt rum, delar ett samhälle. En för alla, alla för en. Inte, som den korrupta ideologi en viss politisk riktning på senare år spridit: var och en bara för sig själv. 

Sverige var under årtionden ett världsberömt land - jag har t.o.m. hittat obskyra amerikanska new age-böcker från tidigt 70-tal vilka hyllar den svenska välfärdsmodellen. Och vilken princip som styrde denna vision och ett socialt rum där människor delar en intellektuell vision om hur kedjans styrka beror på dess svagaste länk, blev synligt i och med 1974 års regeringsform. I horoskopet för denna framtonar Vattumannens mäktiga symbol som landets soltecken. En avancerad Princip, det medges, och kanhända svår att förstå för de unga själar som ännu bara tänker på sitt.

Prinsessan föds således under Sveriges egen nymåne och är kallad att föra detta unika arbete på ett jämlikt samhälle vidare. Ingen kommer väl om 200 år att minnas ansiktena från den högerregering som havererade samhällets sammanhållning i den onda tid då prinsessan föddes. Men läser jag den här kartan rätt, finns stor chans att man kommer att minnas henne!


Om nedkomsten (jfr sanskritordet avatar = en som stiger ned från de högre världarna) i medierna:

DN, SvD, GP, AB


Rask uppdatering:

Notabelt är att bloggaren utan en tanke därpå tryckte Publicera-knappen just då tidpunkten numerologiskt sammanfattas som "1".

Inför den kuriositeten tittade jag en gång på kartan och såg att Solen under morgonen står i Vattumannens tionde grad, som numerologiskt förstås också är "1".

För mer information, konsultera Pytagoras, Platon och den verkliga västerländska tanketraditionen (den före materialismen och före ekonomismen - en tradition som fostrade verkliga människor).

Inga kommentarer: