Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 26 februari 2012

När moderat korruption blir skrattretande

Äntligen! Det har legat i luften länge. Diverse små summeringar har gjorts av vad som förefaller vara en sjukt smutsig korruption inom moderaterna: 5,4 miljarder i lättnader för matutspisarbranschen hade föregåtts av besynnerliga tecken på att moderaterna delade säng med McDonalds.

När jag påpekade detta i min obetydliga blogg Ockulta ögat var ämnet tydligen så känsligt att företaget genast skickade ut en städpatrull att dementera alla kopplingar mellan regeringen Reinfeldt och företaget!

Men nu kommer så en artikel i Aftonbladet. Och det var inte bara "ett enskilt fall" som Reinfeldt brukar kalla allt som pekar mot hans smutsiga politik. Inte bara var hans egen son upp över öronen insyltad i en fas av McDonalds mediastrategi (han är numera ung moderatordförande!), utan även ETT ANTAL andra moderater! Läs, häpna över bristen på regeringsduglighet hos dessa moderater, och skratta åt AB:s roliga collage!

Med sorg i sinnet över mänsklighetens omognad lyfter jag som stickprov fram en av artikelns unga moderata riksdagsledamöter, en kvinna som totalt horat för skräpmatskedjan och skrivit ren textreklam på Newsmill.

Och ordet "hora" är väl valt, för vad visar sig på hennes födelsehimmel om inte fullmånen mellan Jungfrun och Fiskarna som jag förbryllades över i samband med studiet av 72 unga kvinnor som sålde åtminstone sina blottade överkroppar för fickpengar: Är glamourmodellen dagens sköka?

Den här moderata politikern upprepar exakt "horans axel" från det testet, med Solen i profitlystna egoisten Jungfrun och Månen i allmänt desorienterade och lättpåverkade Fiskarna. En blick på foton av kvinnan röjer en blick som säger att allt inte står helt rätt till. Det kan omöjligt vara så att moderaternas skrämmande låga intelligensnivå motsvarar det svenska folkets snittnivå, så hur i hela friden har de kunnat vinna två val i rad? Är det för att de ljuger så mycket att folk inte längre ser det verkliga samhället?




Mer tekniska bedömningar:

Månen ligger odiskutabelt i Fiskarna hela dygnet, vilket gör ett Chandra lagna-horoskop säkert. Med Månen som ascendent kan några ytterligare iakttagelser kring planeterna göras.

Här ser vi girighetens kanske mest renodlade symbol: Månen i kylslaget och hungrande Vatten och förstärkt av hungerdemonen Rahu. Vi har den som referensfall hos SEB-chefen Annika "Fallskärm" Falkengren, då i Kräftans tecken.

Förvisso ÄR sinnet en "verksam välgörare" om ascendenten är Fiskarna och förvisso är den här Månens disponent, välgöraren Jupiter "neutral" i den här typen av horoskop. Jupiter står i födoämnenas och pengarnas andra hus och egocentriska och föga kalkylerande Väduren. Mars verkar här som välgörare, vilket tyder på en energisk och arbetsvillig natur. Kvinnan är helt enkelt helt en smula obegåvad och bör, till skillnad från Reinfeldt och Schlingmanns uttryckligt illvilliga horoskop, klassificeras som en "nyttig idiot".

Men är det verkligen så? Det är fullmåne och det här energiska sinnelaget,  alltid redo till ett uppmuntrande ord, påverkas ju faktiskt av samtliga faktorer i motsatta tecknet Jungfrun.

Inte minst Solen tecknar där livsuppgiften att "individualisera sig". Tyvärr resulterar det för många bara i en privatistisk och allmänt osolidarisk själviskhet. Jungfrun avskär sig, och vill inte delta i samhällsbygget. Hennes uppgift att utmejsla sin egen individualitet går på tvären med omvärldens krav på henne. Lämna mig ensam, sade Sol-Jungfrun Greta Garbo i sin berömda filmreplik. Jungfrun är löntagarens tecken och "arbetaren är värd sin lön" blir i borgarklassen en generande egoistisk människa som söker fixa allt till sin egen fördel.

Enligt läran om planeters verksamma naturer leder Fiskarna i stigande (här dock bara en månascendent) till att hela fyra planeter blir verksamma illgärningsmän: aktivisten Solen, handelsmannen Merkurius, pengarnas Venus och gränsdragaren Saturnus. Det är tråkigt att vågmästaren Merkurius i Vågen klassificeras som att den tar fel ställning, för i oklara horoskop brukar man ibland tvingas bestämma den moraliska halten utifrån just intellektsplaneten, och ofta också med en parallell blick på nionde huset för "högre insikter" i livets natur.

Här äger Mars nionde - på den instinktiva nivån - vilket gör den till en verksam välgörare, om än bisarrt kopplad till den ständigt hungrande Månen och extra förstärkt av drakhuvudet Rahu. Kvinnans allra högsta dharma (religiösa plikt) handlar alltså om att vara fysiskt hungrig att mätta oändliga behov! Vilken djurisk själ.

Dessutom förvirras budet av att Saturnus är en verksam illgärningsman och opassande har lagt sig i nionde huset som någon slags blockering eller fixering vid kroppens behovssignaler. (Allt detta är skeenden på det undermedvetna planet, i den del av vår kognitiva utrustning som enbart tillhör våra tillfälliga liv på planeten jorden. Chandra lagna-horoskopet handlar per definition inte om vår andesjäls högre ärende och i det här nionde huset avslöjas en utblick som är begränsad till just grundläggande behov.)

Men det är fullmåneoppositionen från Sol-Jungfrun som får sinnelaget att spåra ut och trots allt indikera någon som horar för pengar och för att se om sitt eget kroppsnära hus. Solen är den kanske tredje viktigaste faktorn vid tolkningen och kan inte underskattas när den aspekterar det mer personliga sinnelagets Måne. En "ond" Sol, en "ond" Draksvans och en Mars som till naturen är ond men här delvis upprättats därför att den äger nionde huset - dessa är alltjämt oerhört diffusa budskap och kvinnans psyke blir i linje därmed oredligt.

Men när man finner att ägaren av Jungfrun, Merkurius, står i vågskålarna och har rollen av illgärningsman och att även DESS disponent Venus, fastän hemma i härskarläge i Vågen, spelar samma roll - då förstår vi att hela det kosmiska huset har rasat. "Dåliga" Vågar är lycksökande och prostituerar sig villigt för favörer. Ett skrämmande otydligt horoskop, och knappast ett man vill ha i riksdagen som utvald representant för svenska folket.

Dessa regelstyrda turer är långt mer komplicerade än bloggens start med enkla observationer av de fyra elementen för några år sedan! Och det är bara det faktum att kvinnan faktiskt i sin generande omdömeslösa textreklam för McDonalds som jag lyfter fram horans axel och fullmåneproblematiken. Ett bra exempel på hur karaktärsbrister som kanske inte skulle märkas om individen lever ett obskyrt liv blir så mycket tydligare när individen lyfts upp i offentlighetens ljus.

Mars i Jungfrun, fastän verksam för en god sak (tror den), är en placering kvinnan delar med partiets ledande ränksmidare Fredrik Reinfeldt och desinformatören Per Schlingmann. Det faktum att "halshuggna" demonsvansen ligger med Solen antyder att hon kan komma att kopplas bort från alla viktiga arbeten (Solen) till följd av sin irrationella hunger.

Rimligen bör det som nu börjar rullas upp om moderaternas gynnande av enskilt företag innebära slutet för en hel del politiker.


Inga kommentarer: