Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 20 februari 2012

Mer om struktur. Om Robin Söderling...

Redan dagen efter ett fånigt "look-alike"-inlägg, blir jag sittande inför ett nytt ansikte från Hollywood och känslan av att det är något som knyter an till Robin Söderling. 

Kalifornienaktrisen Sarah Roemer visar sig vara född precis som svenske Robin Söderling och brittiska Claire Forlani med Jupiter stationerad i härskarläge i Skyttens tionde grad. Och mycket riktigt är hon född bara några dagar efter Robin. Det jag fastnade för var åter de lätt mandelformade ögonen. 

I glamourvärlden sållas ju alla bort som inte är perfekta så frågan blir alltså: är det så här "Skyttens tionde grad" ser ut, när man givit alla halvdana kopior av den himmelska förlagan på båten?

För tydlighets skull repriserar jag bilden på Claire och Robin från föregående inlägg.

Sarah Roemer


En till på Sarah, ännu mer lik Robin

Eftersom Sarah och Robin är födda så pass nära i tiden förvånar det inte att båda har ansiktsformer som mer påminner om varandra än Claire, som tillhör ett annat årtionde och strukturplaneten Saturnus i ett helt annat tecken. I brist på födelsetid får vi nöja oss med dessa mer allmänna observationer. Det spelar ju också roll hur planeterna står på himmelen i förhållande till födelseplatsen.



Jag säger det igen: fram med forskningsanslag, en snabb dator och en miljon horoskop med åtföljande ansiktsporträtt. Astrologin kommer att vara "bevisad" i en handvändning!

DNA är synbarligen bara sista ledet i en mycket större process. Ateister kan gå och skämmas för att de spärrat av sig mot miraklerna. Kosmisk och gudomlig intelligens är den nya given.

(Obs. Desensitiviserade själar ser kanske inte formen i ovanstående bilder. Det är lugnt. De håller alltjämt på att huggas loss ur stenbrottet de frös inne i för en miljard år sedan, upptinandet går inte på en natt efter att ha levt vid absoluta nollpunkten, som vandrande döda, som rena köttvarelser.)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag kommer att tänka på Lara Flynn Boyle, (var bl a med i tv serien Twin Peaks) när jag ser Claire´s foto.

Cec

Seaward sa...

Flynn Boyle ja, henne jämförde jag med en annan aktris här. Flynn Boyle är numera så plastikfixad i ansiktet att jag valde ett riktigt gammalt foto där man kunde se den medfödda ansiktsformen.

Nu matchar inte hennes horoskop Forlanis det minsta, men den kanske viktigaste pusselbiten ascendenten saknas. Så man vet aldrig.