Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 7 februari 2012

Mäktigaste slutknorren

Politiske chefredaktören för LO-tidningen, Martin Klepke, kommenterar vad som kan vara Fredrik Reinfeldts politiska självmord just under gassande fullmåne med en vass artikel på Newsmill. Särskild sista stycket är magnifikt. 

Hans rättspatos och saklighet driver mig att söka upp födelsedatumet.


Så ska det se ut! 

Jag har länge bekymrat mig över hur Reinfeldts Måne i Vågen inte alls lever upp till det tecknets rykte om att vilja harmoni och rättvisa åt alla. Den uthållige kan säkert läsa 25 inlägg (!) där jag vrider och vänder hans horoskop ur ett antal perspektiv.

Men hos chefredaktören ses en helt annan sorts sinne i Vågen. Minns tidigare tankar om att Månen är nummer två och behöver ett direktiv från Solen för att inte urarta i sin typiska evighetsjakt på behovstillfredsställelse och t.o.m. urbota girighet? Reinfeldts Måne får inga tydliga direktiv från Solen eftersom denna gömt sig bakom mammas kjolar i modens och Månens tecken Kräftan!

Det är självklart att Månen - dvs. hans psyke - genast degraderar och stannar där det ligger : i det monetära andra huset. Reinfeldt har varnat för "visioner" eftersom han själv bara är en räknenisse, och uppenbarligen efter 75-årsskandalen inte ens kompetent till det! Det är makalöst att denna bluff har lyckats dupera så många svenskar i så många år redan.

Se istället denne Klepke: Solen hemma i härskarläge i det hedervärda Lejonet och Månens disponent Venus med sig i Ljuset. NU RÄTAR MÅN-VÅGEN UPP SIG OCH FÖLJER DET GODA!

Den med en klen Sol (relativt Månen) ska inte deppa, men kanske vara glad att man inte satte ambitionerna så högt som Reinfeldt. För på den nivå statsministern agerar går genast otillräckligheter i dagen!

Det kan tyckas som Reinfeldt med sitt fullständigt vettlösa uttalande om att jobba till sjuttiofem nu får smaka på det Juholt utsattes för, trots att den senares problem inte var tillnärmelsevis av den magnitud Reinfeldt helt plötsligt avslöjat sig ha. Oj, vilken fullmåne det är idag! Tiden då saker ställs på sin spets.

Jag väljer att dubbelfärga Klepkes månascendentkarta med en nyans av husens element inblandade i tecknens färg, för att påminna om att här är ännu en kreativ ledarnatur. Eld i Lufthus, Luft i Eldhus. Det finns ofta en nobel strävan hos dessa människor, men några går helt överstyr och blir löskokta ägg - idéextremister. Martin Klepke är helt klart det bästa som människosläktet - och himmelen - kan frambringa.


(Anm. Den upphöjda Jupiter i Kräftan synes här göra gott, den också! I ett månstyrt horoskop ser vi att hans känsla indikerar "framgång åt det lilla folket" vilket är vad en välvillig läsart av Jupiter i Kräftan indikerar. Jag har noterat sämre varianter där samma placering - i det "verkliga" horoskopet - istället inneburit ständigt skrävel om den egna familjens/klanens förträfflighet!)

Inga kommentarer: