Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 24 februari 2012

Kan en ekonom ha passion?

Det finns horoskop det slår gnistor om. Och så alla de andra, de lugna och balanserade och de som gränsar till dåsighet. När Löfven är extra förtjust i rekryteringen utifrån av en ekonom räknar man kanske inte med så mycket glöd. Men skenet bedrar! Margareta Andersson har storkorset i Rajas guna, lidelsens eller passionens kvalitet. Vad hon måste älska att räkna!


Sinnelaget bekräftar detta fullt ut, en luftplacerad Måne ödslar inte sitt liv på konsumtion eller billiga kickar. Inte när den, som här, disponeras av Merkurius i kylslagna och rationella Stenbocken! (Det är därför jag försöker simulera ett litet "läckage" av jordbrun realism/materialism genom Månen på kartan.)

Det är redan här uppenbart att hon kommer att sopa mattan av Moderaternas arme Borg som har ett storkors också han (dessa är alls inget vanligt förekommande!) men den typen som tynger en människa ner mot de demoniska och mörkt oupplysta världarna.

Äntligen är Borgs och Reinfeldts ekonomistiska skräckvälde över. Kanske sjuka och arbetslösa i Sverige ändå kommer att få en chans när särskilt moderaternas smutskastning av dessa grupper visar sig ha varit EN ENDA STOR LÖGN för att dölja deras odugliga politik. Nu börjar statistiken strömma ut som visar hur odugliga - en här gången också - detta marknadsliberala parti är när det kommer till att sköta Sverige. "Ta ansvar" - kyss mig därbak!

Borg - nerdragen i hallucinationer om kostnader och ekonomiskt obestånd och inte klartänkande:



Det är t.ex. lyckosamt att Andersson (s) slipper Borgs (m) opposition mellan Mars och Jupiter, hans perverst snåla opposition mellan Månen och pengarnas Venus. Överhuvudtaget tycks Stenbockens tecken ofta i sig garantera en lugn och omdömesgill natur, medan Borgs eldiga Sol-Skytt här kämpar mot ljuset men i kamp med detta kolsvarta bagage jag inte vet i vilket illa förvaltat tidigare liv han dragit på sig.



Om Andersson i AB

Inga kommentarer: