Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 15 februari 2012

Fängelsebranden - når måttet är rågat dör man


De som ränner efter vad ont är, är naturer som har smält ner alla sina inneboende kärleksord i de onda begär som tumlar runt i deras hjärtan, och låtit det sunda förnuftet - som är vår arts arvedel - falla under förtrollningen från falska idéer komna från annan källa...
Den romerske 200-talsfilosofen Plotinus (Enn. III.5.7)

Vill man snabbt lära sig se att astrologin verkligen fungerar, ska man - tror jag - titta på spektakulära händelsers horoskop. Människor är så krångliga, förljugna och svåra att tolka. En händelse är vad den är. Som de fångar i Honduras som startade ett upplopp och råkade bränna ihjäl sig själva. F.n. estimeras antalet döda till 375.

Tack vare en DN-länk till en tidning i Honduras får jag ögonen på det exakta klockslaget för fångupproret, även om, som tidningen tycks säga, elden inte utbröt förrän 40 minuter senare (några ord även i SvD). Men det är här som med Titanics första och sista färd - ödet ligger inbäddat i startögonblicket. (Se också diskussion i inlägget om Costa Concordia.)

Här är det oerhört tydligt att det handlar om korrupta människors död i eld:



Horoskopet är för övrigt i alla avseenden helt extremt. Inte en enda planet binder till Jordelementet - ett gott omen för de goda, men ett ont omen för de onda. Tvärtom indikerar den halshuggna demonen Ketu att banden med det fysiska (Oxen) är försvagade, alltmedan den upproriska, mordiska eller dödliga instinkten mittöver är stark tack Rahu, Drakhuvudet i Skorpionens, syndens eller dödens tecken.

Men detta förhållande gäller under 1½ år och det är den spektakulärt usla kombinationen av en stark eldplanet (Mars) i Lejonet i attack mot en Måne som just hade nått sitt svagaste läge i Skorpionen. Mars passar också på att opponera Solen i Vattumannen för en indikation om att dess olycka är av det mer spektakulära slaget.

Att Månens fall i dödens Skorpion involverar mänsklighetens avskum har bloggen redan belagt med sin studie av 161 morddömda horoskop. Här har det mest ondskefulla sinne som tänkas kan: fallen Måne i åttonde onda huset för död och korruption - och därtill attackerad av sin egen disponent, Mars!

Här finns också ett vagt "socialt utstötningssyndrom" - Vattumannen för en samhällsgrupp och Skorpionen som indikationen om något på tvären med den allmänna uppfattningen. Pga. Månens otroligt skadade skick, måste denna allmänna skurenhet mellan Sol och Måne betraktas som värre än om båda planeterna var och en haft gott stöd.

Det är mycket symptomatiskt att under samma groteskt perversa himmel dokumentärfilmaren Fredrik Gertten - han som stämdes av fruktjätten Dole - skriver i Aftonbladet och varnar för att demokratin är satt ur spel av alla dessa pr-män och spinndoktors som inte minst moderaterna inom den svenska högerregeringen anlitar för att hjärntvätta det svenska folket att deras politik fungerar (fast den uppenbart är en katastrof). 

Enormt att AB ännu tar in en sådan här artikel efter deras eget drev mot Juholt - en beställd kupp av höga socialdemokrater med stora intressen av att få tjäna pengar på vinstdriven vård i Stockholm... 

Gertten beskriver alltså i princip samma gangstervälde som korrumperat västvärlden som i Honduras kostade 200 kriminella livet. Deras mått var rågat och av detta kan man lära sig att skyldiga över hela världen aldrig kan vara säger när Världsbranden når deras stuga! 

Vad horoskopet här ovan visar, är att det finns ett intelligent öde i universum, en Gud om man så vill, och denna intelligens tycks kunna synliggöras en smula genom astrologin. Vårt öde på jorden hänger på något sätt samman med hur planeter bygger upp och bryter ner former runtomkring oss. Vi står mitt i det kosmiska spelet. Nu är det okänt vilket horoskopet var, som blev mottagare för ovanstående onda krafter. Kanhända någon fånge med ett ovanligt dåligt öde och som förde sina medfångar in i döden.

Det exempel som detta som visar att så kallade hederskulturer har rätt. En familjemedlems synd sprider sig genom hela huset. Se bara Fredrik och Filippa Reinfeldt och tillståndet i det här landet. Lögnen låg som en mörk hinna över Sverige i sex år, men nu verkar allt fler börja se att Nya Moderaterna var ett rent pr-trick för en mosig svensk befolkning som inte gör en enda självständig analys om de kan undvika det. 



Extraspaning.

Av 5.900 sparade horoskop fanns inte en enda, hederlig eller kriminell, som nått ryktbarhet med Sol-Vattumannen opponerad från Mars och Månen fallen i Skorpionen. Är det inte är en signatur som bådar för framgång är uppenbart, men frågan är varför inte ens några gangsters fastnat med signaturen... Här är grunden för Anders Breiviks horoskop, Vattuman, Lejon, störd Måne...

När jag släpper kravet på en Sol i Vattumannen och istället söker efter Mars-Lejonet i attack mot en Skorpion med Måne och Rahu, hittas två, Mohammad Pahlavi (shahen av Iran) och jazzsångerskan Viktoria Tolstoy. Den gamle härskaren av Iran (före ayatollornas tid) är intressant, för han var just en mutad regent, en av USA:s spratteldockor. I någon mån bekräftar detta min känsla av att den vi har en stjärnhimmel som helt saknar förankring i demokratiska principer - synligt i gangsters så korkade att de eldar upp sig själva och en sittande högerregering som kör propagandamaterial mot folket så att ingen ska se att det barkar åt fanders... 

Tolstoy måste tolkas utifrån en helt annan ram: den artistiska, där konflikten mellan Lejonets liv och Skorpionens död kan uttryckas genom artisteri.


Inga kommentarer: