Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 19 februari 2012

En nyhet att skämmas för



Aftonbladet är kanske Sveriges mest demoraliseraNde tidning, åtminstone de 91% som drivs med kommersiella intressen. Nu skriver man i beundrande ordalag om en antikexpert och butiksägarre som LURAT till sig en felaktigt prismärkt antikvitet på fina firman Bukowskis. Belåtet skrattar köparen hela vägen till banken över sitt klipp och berättar att han direkt tänker sälja åter för det korrekta, trettio gånger högre värdet.

Aftonbladet marknadsför med andra ord oärlighet och egoism som en fräsch livsstil, som något man utan kommentar hyllar. Aftonhorans chefredaktör, hallicken Jan Helin, har verkligen ingen som helst koll på något alls.

Hur ser då det här rötäggget som heller tjänar grovt för egen del än varslar auktionshuset om sitt misstag? Horoskopet är naturligtvis en katastrof. Vi har alla bloggens varningssignaler för en skitstövel här:



Från Mona Sahlins kontokorts- och chokladkakehärva känner vi igen den extremt materialistiska och äganderättsfixerade Månen i Oxen, ett sinnelag som i många fall bara inte kan slita sig från chokladkakor och prylar. Därtill omoralens och krigarens Mars i en av sina mindre lyckade placeringar - återigen precis som hos Mona Sahlin.

Mån-Oxen ÄR sin kropps sinnessnjutningar och lever och dör som ett rent kreatur allt passivt vakande på sin äganderätt. Oxen älskar att bara annektera mark och sedan hävda äganderätten. Vi har tidigare noterat hur starkt dominerat av Oxen moderata politikerhoroskop är, och det är naturligtvis Oxens aspekt av "pengar" som förklarar varför primitiva själar dras till det partiet.

Att detta Mars-infekterade och materialistiska sinnelag sedan förfogar över handlingslivets Sol i Kräftan är bara för typiskt! För Kräftan är känd som zodiakens Samlare! Genom att Månen förfogar över denna Sol i Vatten byggs berättelsen upp om ett närmast obotligt materiellt prylbegär.

Varför det inte passar herr Thunér att bara rota i containers, där man hittar så många andra fyndande och ständigt begärsfyllda Sol-Kräftor - det beror förstås på Lejonet. Tecknet som inte nöjer sig med mindre än kunglig kvalitet på allt!

Och härifrån arbetar nu den onda materiens princip Saturnus på att ytterligare degradera det redan från början så materialistiska och omoraliska sinnet i Oxen! Notera här den indiska astrologins allra värsta dubbelaspekt: Saturnus söker kontrollera Oxen medan Mars i Oxen söker skaffa kontrollanten Saturnus ur vägen. 

Eld och Jord i krig i ett degenererande kretslopp. Det är svårt att tänka sig en lägre människa på jorden än det här, och Thunér vet troligen om det själv. Det är därför han jagar falsk yttre lyx för att mörka sin själs uselhet. Hur obegåvad han är, framgår av att han inte kan hålla tyst om sitt generande "klipp" på Bukowskis utan ska ut och skrävla i slaskpressen om det!

Aftonhoran är verkligen smörja för det dummaste folksegmentet. Senast jag hade anledning att notera artikel på liknande nivå var när Gry Forssell utan någon ånger bekände hur hon ljög sig till en mediakarriär!

Aftonbladets syn på folkbildning!



Bonusspaning. 

Horoskopet är något så sjukt ytligt och förvänt att jag undrar hur det gått för andra Kräftor födda 1979 under samma eller liknande planetär bedrövelse. Bara tre andra har fångats upp, två av dem lokala förmågor och - hör och häpna - båda medarbetare på Aftonhoran!

Kåsören Natalia Kazimierska med en klädsamt vänsterchic stil. För att vara "vänster" har jag noterat ganska många rubriker som ägnar sig åt livets yta.

Och, född samma dag som den samvetslösa lurendrejaren: Aftonbladets egen vandrande Barbiedocka Sofi Fahrman. De som förstår, de förstår.
Den tredje då? En aktris vid namn Rose Byrne, men som jag inte har några smaskiga detaljer om.

Sökordet "scandal" på Google toppas intressant nog av artiklar om hur otroligt dålig klädsmak en del tycker att hon har. Det är intressant med tanke på den bara fyra dagar yngre Sofi Fahrmans enda intressen i livet måste vara yta, glamour och kläder till förbannelse. Här har vi nu ett praktfullt exempel i åtminstone tre exemplar på hur det råder en enormt begränsad potential i detta tecken, detta år! Jag har tidigare kallat dessa för "tidsfönster" som matchar själar av olika mognad.


Se även: Fredrik Reinfeldts extrema själviskhet med citat från romaren Manilius från första århundradet om hur Kräftans tecken redan då kommit att uppfattas som giriga klippare! Och missa inte att Gry Forssell hade Månen i Kräftan - hon är en utpräglad shoppoman, eller "shopoholic" som en viss tjejfilm för några år sedan kallade sjukdomen trots att vi har ett fullgott svenskt ord.

Inga kommentarer: