Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 27 februari 2012

Blatteförmedlaren nu Fas 3-lägerchef

Bedragare hittar vi inte bara i Tele2:s kundtjänst (DN) - vi har dem överallt runt oss. Ibland är det vi själva som, utan att märka det, har sänkt oss  till rötäggets nivå.

Här är historien om ett öde som började bra men sedan tog en vändning mot det sämre. En man som väl inte åkte i fängelse som HQ-bankfolket hotar göra (SvD), men på Fredrik "Pennalisten" Reinfeldts direkta ordet inträttade svenska fångläger för att plåga dem han kastat sina egna hjärnspöken på: vanliga hederliga men arbetslösa svenskar!

Och hur platt lade sig riksdagen i den här frågan egentligen, efter att ha anmodat regeringen Reinfeldt att sluta fösa in folk i fas 3 men sedan aldrig satte någon kraft bakom orden, varken i den här frågan eller kring Ulf Kristerssons (m) ruttna attityd till riksdagens uppmaning att återvända till den mänskligare versionen av sjukvårdsförsäkringsregler? (SvD 2)


Heydrich och Daza, sannolikt båda
handlingskraftiga män i Fredrik Reinfeldts ögon

 
Ämnet var aktuellt förra sommaren, men jag noterade det först nu. Är ödet Ivan Daza i grunden tragiskt, eller handlar det om en genuint ond människa?

Daza, med rötter i Bolivia, gjorde sig för några år sedan ett namn med den så kallade Blatteföreningen. Den sökte placera invandrarnas extra kompetenser på arbetsgivarnas kognitiva karta. Gott så, att arbeta mot fördomar och segregation! 

Jag hittar en gammal LO-tidningsartikel där Daza visar sig ha ett förflutet i PR-branschen, vilket genast får mig att revidera den positiva bild det attitydstinna ordet Blatteförmedlingen framkallade för 5-6 år sedan. Det börjar lukta Reinfeldts och Schlingmanns PR-fabrikationer....

Och så visar det sig att Daza är en av de stora profitörerna på Reinfeldts systematiska mobbning av de arbetslösa! Daza gick knappast från klarhet till klarhet när han som sitt nästa projekt skapade Jobbfabriken, ett av många interneringsläger inom regeringens fas 3-verksamhet. 

Fas 3-åtgärden syftar till att så till den grad krossa den långtidsarbetslöses påstått "asociala" beteendemönster att han till sist underordnar sig Marknadens behov av allt billigare arbetskraft. Bara för att slippa den sociala förödmjukelsen att antingen jobba gratis och under fattigdomsgränsen, eller i scenario 2, sysselsättas med totalt nonsens - som att på Jobbfabriken sitta och skriva en "livsbok" - återigen under fattiggränsen.

Daza gick på kort tid till att bli en av profitörerna på Reinfeldts inhumana arbetsmarknadspolitik. Hur kunde det ske? Hur ser födelsehoroskopet ut för en som inte tycks märka fascismen i den moderata människosynen? En som inte hör några varningsklockor när han börjar närma sig rollen av nazistisk lägerchef, en som sysselsätter Reinfeldts "sovande folk" som det heter i den lika besynnerliga som obehagliga myt som odlas på högerkanten. 

Det är svårt att inte spinna i associationer när man märker att det är tre tyska namn - Schlingmann, Reinfeldt och Borg - som ligger bakom denna tydligt naziinspirerade högerpolitik, den som söker kontrastera den duktiga svensken mot en annan, lägre underart - en "sossefierad bidragstagarsort". 

Att så många svenskar köpt en ren myt, säger en del om hur lågt vår skolutbildning sjunkit. Var är det kritiska tänkande som förmår genomskåda bluff och rökridåer?

Det kanske snarare handlar om att en sketen asocial egoist hatar att betala skatt för något som inte direkt gynnar henne själv och som därför gärna lystrar till myter som ger vatten på den egna kvarnen. 

Det finns faktiskt människor av en lägre sort, men det beror inte på att de är/varit socialdemokrater. Det verkliga problemet ligger på den ofärdiga individnivå där man bara tänker på sitt eget. Själviskhet och kanske medfödd intellektuell trubbighet blockerar mot en förståelse av planritningen för det goda och jämlika samhället. Det ger ett psyke mottagligt för mytologi av den typ Schlingmann och Reinfeldt hävt ur sig sedan de tillsammans skrev "Det sovande folket". 

Boken drog de sedermera in från landets alla bibliotek, kanske för att ordalydelserna var alltför uppenbart fascistiska och stötte sig med deras potentiella väljare! De kom istället på en annan strategi: att dölja samma grundsyn bakom formuleringar stulna från socialdemokratin! Och folket var "sovande", de köpte hela showen.

*****

Ja, hur ser Dazas stjärnhimmel ut egentligen, direktören som profiterar (2,5 miljon i årslön) på att hålla arbetslösa instängda från morgon till kväll tills de ger upp och tar jobb till hur låga löner som helst. Man anar Arbetsgivararföreningens - ursäkta, Svenskt Näringslivs belåtenhet - Reinfeldt var en man i deras smak tills klanten gick och hävde ur sig att också näringslivet var ett "särintresse"!

Som invandrad till Sverige är det naturligtvis oerhört passande att horoskopet innehåller en kraftfull variant av "det sociala utstötningssyndromet", där Vattumannen symboliserar en integrerad folkgrupp som delar samma tankestruktur, och så det svarta fåret Skorpionen, så står utanför, antingen av hätsk och hårdnackad stolthet eller helt enkelt utmobbad av Vattuman-kollektivet, varande alltför avvikande eller annorlunda.




Krigets och illgärningens Mars är i de flesta fall inte en av horoskopets tyngre poster. Där födelsetiden är känd är det det stigande tecknets härskare, sinnelagets Måne och först på tredje plats "livsmissionens" Sol, som är tungviktarna.

Men hos invandraren Daza förändras spelreglerna för han är född i utanförskapets tecken Skorpionen, som har Mars som härskare. Och det är dessutom nymånetider, med både Måne och Sol i tecknet, och han har disponenten till dem båda, Skorpionens härskare Mars, i det integrerade sociala livets tecken Vattumannen! Men Vatten och Luft låter sig inte enkelt blandas! Den förra står för blinda instinkter och den senare för sval rationalitet.

Det här stavas EXTREMT UTANFÖRSKAP, i synnerhet som Mars står invid den girigt uppförstorande demonen Rahu (norra månnoden). 

På ett allmänt sätt förstår man därför direkt hur han kom upp med idén om Blatteföreningen - han föddes hårdkodad (från himmelen) med just motivet om att ställas vid sidan av ett folk i samhörighet. Han drogs av omständigheterna till Sverige - händelsevis ett land i Vattumannens tecken!

Men han tillhör den mest egoistiska grupp människor som kan födas till jorden, alla de som anländer till när Själens Form Saturnus passerar egots tecken Väduren. Det händer ungefär var trettionde år, och kommer dessa människor att utveckla någon slags politisk eller offentlig karriär ska man höra deras osolidariska, individförhärligande bottensats. 

Saturnus är en själslig form som via Väduren bara är intresserad av personens egen förmåga att "göra skillnad". Det är en debutants signatur, symbolen för en nybörjare. Så långt inte alls något nedsättande utan bara en konstaterande att alla inte är här för att jobba för helhetens bästa. Man kan inte ta på sig de tunga uppdragen förrän man förstått egots gränser.

Jupiter vill lycka, den fyller upp så långt Saturnus gränsdragningar medger. Här står Jupiter i sitt kriminellt överbelastade läge, Vågen, och indikerar således en högre "fyllnadsgrad" än Saturnus mognad medger. Den med förstånd förstår att detta ger avvikelser på något sätt... LO-tidningen kommenterar Dazas kreativa bokföring medan Daza själv spelar okunnig om arrangemangen som gjort honom rik på att husera andra eller tredje sorteringens människor enligt regeringen Reinfeldts fascistoida människosyn.

Daza går från fejkad välgörare med Blatteförmedlingen till en uppenbart ego-tjänande sidoverksamhet: Jobbfabriken. Här handlar det inte ens om att hjälpa andra utan bara att tjäna pengar på deras internering. Han har blivit en Reinfeldts man. Egoisterna dunkar varandra i ryggen i belåtenhet över en så gyllene affärsidé: vem vill investera pengar i svenskars utbildning för att sätta dem i arbete (så det kanske dessutom kan träda in i en lite högre lönekategori) när man kan tjäna pengar på deras fortsatta arbetslöshet?

Från att själv ha varit en "ytis", en socialt marginaliserad varelse i Sverige har Daza "utvecklats" till att själv bli en lägervakt, en social mobbare och utstötare. Han agerar nu själv ut hela det sociala förnedringssyndrom som stod målat på himlen då han föddes.

I den meningen att en planets dolda disponent anses antyda en realiserbar potential - till det bättre eller sämre - kan man tro att Mars i Vattumannen innebär ett framsteg bara för att den sociala integrationens Vattuman ligger vid det fjärde steget framom den mörklagda Skorpionen.

Visst tjänar Daza regeringen Reinfeldts intentioner genom sin fängelseorganisation, men är detta verkligen ett framsteg? Nej, här måste man inse den potentiella skadan i en dissociation mellan Vatten och Luft, hur Luft återverkar på instinkten, hur Mars i rationaliserande Luft disponerar nederlagets Skorpion ("förloraren") och ger en fullständigt perverterad samhällsbild och syn på vinnare och förlorare.

Det är totalt vansinne, det Daza börjat ägna sig åt. Han är inte fullt frisk - i likhet med så många som tjusas av moderat över- och undermänniskopropaganda. Hur perverterat är hans omdöme?

Ja, jämför här med Reinhold Heydrich, en av chefsarkitekterna för den slutliga lösningen på "judeproblemet" - hans fas 3-arrangör i en annan otäck tid som tydligen tyskklingande Reinfeldt, Schlingmann och Borg hämtar vibbar från:



Axeln Jungfrun/Fiskarna återkommer så pass ofta i frågan om rasism att den inte behöver kommenteras en gång till. Jag antar att det är kombinationen av denna axel och den samtidiga betoningen av Skorpion och Vattuman som gav upphov till Heydricks fantasi när det gällde att rensa samhällskroppen på alla underlägsna männsikor. Missa heller inte Kräftan som ascendenttecken, ofta irrationellt rädda för "smittspridning" och benägna till rasism eller inskränkta värderingar.


Men framför allt visar horoskopet att till och med en så allmän indikation på social mobbartendens - Sol och Måne i varsitt av de här två berörda tecknen - kan ge en fullfjädrad sociopat om tidsandan stinker. Fredrik Reinfeldt kan berömma sig av att ha fött en hoper fas 3-anordnare som är hans egen tids små Heydrichar!


Se också: 22 himlar som påminner om Heydrichs! 



2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, *suck* otrevligt, men så töntiga anspelningar om moderaterna - borde *gäsp* göra saken klarare.. vem är Daza? Bolivian eller ryss??? Tror du snackar om Ivan Daca Dacadiae en sällsynt rumänsk pajas...

Anonym sa...

Stackars förlorade människa. Gillar dock din beskrivning "att folk till slut blir tvugna att ta ett jobb....". PS. Om du ska läsa horoskop så kan du börja med att ta reda på rätt födelsedatum.