Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 23 februari 2012

Är Schlingmann och Damberg bröder?

Zodiaktecknen styr inte människans politiska identitet, det är uppenbart redan efter tillräckligt många stickprov på politikerhoroskop. Men bloggens kvantitativa tester har ändå visat några skillnader mellan (m) och (s) - vissa tecken, som den monetära Oxen finner sig naturligt dragen till moderat privatism.

Å andra sidan är det bland socialdemokrater man hittar en överbetoning av Stenbocken, en mer avancerad version av den materiella Jord-principen. För det här tecknet står de materiella tillgångarnas fördelning i ett samhälle i centrum. Zodiakens inbyggda progression visar således att socialdemokratin, läran om ett sociala samhälle, objektivt är en högre insikt om livets inbyggda ordning än moderaternas lära som bara ser till den egna plånboken.

Men dessa är tendenser som visar att antikens zodiakhjul faktiskt är konstruerad efter okända men verksamma principer i tillvaron. Dagens materialistiska vetenskap har naturligtvis ingen aning om vad som styr, för den har a priori vägrat att befatta sig med tankar om något bortom det materiella. 

Materialismen är som en oerhört feg liten människa som stänger in sig i en garderob och vägrar att hämta in fakta från den stora världen utanför sitt eget lilla kyffe. Inom medicinen skulle man kunna tala om hängivna materialister som autistiska barn, mentalt störda och utan förmåga att delta i den stora diskussionen. 

Tyvärr styrs västvärlden f.n. av extrema autister, män som Reinfeldt och Borg. De har ett namn: de är alla ekonomister, och reducerar världen till sin lilla ringhörna. De "1 procenten" kommer tids nog att skaka av sig dessa förespråkare för en vampyrvärld där vissa suger blodet ur folkflertalet. När det sker, då är mänskligheten inne i Vattumannens tidsålder. Då har mänskligheten lärt sig att hon är ett svagt släkte och kommer att införa regler som begränsar den individuella friheten. Människan kommer under 2000 år att lära sig bli mer intellektuell, att sätta den Goda Tanken före den egna privategoismen. 

Själviska människor kan sucka bedrövat över denna "kommunistiska vision", men de har inget för det. Det är i den här riktningen Livet självt söker utveckla mänskligheten för att få slut på alla krig, all girighet, all rätthjärneaktig bakslughet. Framtiden kommer att skratta åt män som Reinfeldt och Borg för deras bisarrt primitiva försök att styra ett helt land utifrån odugliga principer som byggde på ego och girighet.

Stefan Löfven har nu presenterat sitt nya järngäng (AB - se även SvD, DN) och de åtta namnen visar genast hur tydligt zodiaken fungerar. Rätt man på rätt plats, så att säga. När det kommer till ledaren i finansutskottet så ser Fredrik Olovsson ut att vara rätt person för jobbet, det här är ett lika "torrt och jordigt" horoskop som Stefan Ingves, Riksbankschefen. Hos båda männen skockas planeterna i Oxens tecken, äganderättens och pengarnas tecken!

Men intressantare är hur den rikliga förekomsten av "högersossar" också innehåller en som inte ser det moraliskt förkastliga att vårda andra människor med vinst på hjärnan. En högersosse är ibland inget annat än en människa som seglar under falsk flagg, en "inbäddad" moderat. 

Vårdvinstförespråkaren Mikael Damberg är ett exempel som visar hur politisk färg inte säger värst mycket längre i fråga om sakfrågor. I själva verket skulle han och den extrema högerpopulisten Per Schlingmann, pr-experten som diktar ihop den ena lögnen värre än den andra åt Moderaterna, kunna vara bröder. Schlingmann den onde och Damberg den inte fullt så onde. De är båda födda med tydliga beröringspunkter i sina horoskop.

Look-alikes? Per Schlingmann (m) och Mikael Damberg (s)

Schlingmanns planeter i innersta kretsen


Båda männen är födda i den privata vinstens tecken Jungfrun. Det första Jordtecknet Oxen är nöjd i sin identifikation med denna värld och därmed kommer att uppfatta sig som ägare av sin egen kropp och sina näromgivningar. I nästa Jordtecken, Jungfrun, är nyhetens behag över och det är nästan så att ett missnöjde tar vid och driver på individen. 

Härskare är inte länge Venus, förmågan att identifiera sig med något, utan Merkurius, som diskriminerar och separerar sig från... Jungfrun ställer nu Jordelementet en första fråga: "Hur kan jag maximera vinsten FÖR MIG från denna naturligt givna värld". 

Frågan om hur att organisera de materiella resurserna så att hela samhället får sin beskärda del, den frågan, som sorterar under det tredje Jordtecknet Stenbocken. har ännu inte fötts på Jungfruns stadium. Jungfrun är lantlig, odlar sin mark (Oxen) och åker bara in till staden eller samhället (Stenbocken) för att avyttra sin skörd i hoppet om ett bra pris på marknadsplatsen. 

Det är således på profittänkandets evolutionsnivå både moderaten och socialdemokraten föddes att verka. Nu kan vinstmentaliteten visserligen uttrycka sig som råkapitalism eller modereras av andra, mer begåvade hänsyn. Vi kan också tala om Jungfruns härskare Merkurius som i sina sämre stunder blir tjuven på handelsplatsen eller den ohederliga hästhandlaren som söker kränger sekunda produkter till överpris. Den goda Merkurius är saklig och har korrekt information om sina produkter.

Det är inte att se hur Schlingmann, född året före Damberg, är den sämre sortens Jungfru medan Damberg, positiv till vårdvinster till trots, ändå lutar sig fram mot en högre princip än bara privategoismen.

Det syns inte minst i respektive sinnelag. I båda fallen är Månen påverkad av Saturnus, som tenderar att krympa blickfånget, fixera individen och ibland skapa en ensidighet. (Hur har den här bloggaren i nu tre år orkat skriva 5.000 sidor om säkert 1.500 horoskop? Jo, genom en kommunikativ Mån-Tvilling i opposition till en rörlig Saturnus i Skytten! Rörligheten till trots, ser man "fixeringen" i Saturnus, uthålligheten, den ibland närmast kroniska fixeringen.) 

Men Schlingmann har det i alla avseenden mest egocentriska psyke som går att föreställa sig: Saturnus anses fallen från sann rättrådighet och moralisk gränsdragning i det tunnelseende egotecknet Väduren. Jämför gårdagens inlägg om den schweiziske ateisten som tycker man han plocka de russinen ur religionskakan för att göra det egna livet lite bättre! Snacka om ett barns eller en råegoists sätt att förhålla sig till den större bilden! 

Men där schweizaren ägde en Sol i filosofiska Skytten når inte Schlingmann lika långt med sitt "mission statement" då Solen ännu arbetar mot problemet med privatism och profitmentalitet. Det finns INGA incentiv i Schlingmanns nuvarande jordeliv att bli mer än en gemen, självisk skit som diktar ihop skrönor åt regeringen Reinfeldt att dupera svenska folket med. (Schlingmanns Sol/Merkurius/Mars står i egoprofitens tecken och omoraliska Mars kastar en smutsig blick mot folksjälens Måne och ser där en materialistisk Saturnus. 

Han bestämmer sig för att skriva lögnpropaganda som tilltalar vad han föreställer sig vara en korttänkt och egocentrisk typ av folksjäl. Att det bara är hans egen obegåvning han tillskriver märks av hur rent ut sagt usla hans pr-planer är. Svenska folket fick sig ett gott skratt när Moderaterna plötsligt fick en helt ny 1900-tals historia som ett välmenande parti! Det var inte bara lögn, det var dessutom ett så dåligt hantverk att det säger det mesta om moderaterna som hade detta som skrivningar i sin egen dokumentation, som bas för sin framtida självförståelse. 

Även om arbetet utfördes av lakejer är det Schlingmann som står som godkännare av smörjan. Och hur han kan vara anställd av Reinfeldt för regeringsarbete men uppenbart ägna sig åt att söka göra moderaternas sak identisk med Sveriges är en röta som inte tillräckligt belysts. 

När Damberg föds, ett år senare, har Saturnus flyttat sig ur sin beklämmande självupptagna position i Väduren och fokuserar/fixerar istället frågan om jagets behov av resurser för att leva vidare. Då Saturnus har sitt ena härskarskap i negativa Jordtecknet Stenbocken är det här inte en helt misslyckad placering, även om svårlösta ekonomiska problem kan tillstöta om hela horoskopet binds upp vid denna Saturnus. 

Saturnus är dock fattigdomens och underklassens planet, på samma sätt som dess komplementära motsats Jupiter representerar samhällets högsta skikt. (Sveriges nyfödda prinsessa seglade t.ex. in i världen med jupiteriska Eldtecknet Skytten stigande i öster och Jupiter i harmonisk placering i Eld.)

Men Dambergs kontrollerande Saturnus står i ett bättre tecken vad gäller elementet och den aspekterar Månen och inte som en kvävande konjunktion (eller kombination som indierna säger, med hänvisning till planeter som delar samma tecken). Saturnus korta aspekt framåt träffar Kräftan, som husbonden Stenbocken/Saturnus också naturligen håller i ett stramt grepp. Den sublunära principen är känd för att vara helt oformlig om inte formgivaren Saturnus skänker den ett direktiv, Kräftan kan totalt urarta i girigt grabbande.

På ett för kvinnor förhatligt patriarkalt sätt är således Dambergs saturni-lunära aspekt ganska bra, och den blir inte sämre av att Månen i härskarläge i Kräftan faktiskt inte är Annika Falkengrens hungrande sinne med en extra dos av giriga demonen Rahu, utan tvärtom en Måne med en extra dos av avmätthetens Ketu! Det vill synas som om Saturnus och Ketu båda tyder på en vilja att moderera omåttliga vinster i vården, men inte helt förbjuda dem. Jag hoppas jag har rätt i den här läsningen, för jag har verkligen inte studerat vad Damberg sagt, annat än att jag snappat upp hans positiva inställning till vinster inom vård och omsorg.

Sedan kan man också peka på att Damberg har en mer funktionell Venus än Schlingmann, och det är viktigt för förmågan att förstå hur politiken också har en social dimension. En politik som ställer människa mot människa, klass mot klass förstör ett samhälle. Dambergs Venus i härskarläge i Vågen är något helt annat än Schlingmanns knutenhet i exceptionell egoism, omvittnat av hans Måne. Den är också en andningspaus i Venus färd genom zodiaken innan den med Schlingmanns skadade placering i Skorpionen står inför den värsta av uppgifter: att slutgiltigt utrota den djupa synden och egoismen i den mänskliga naturen. Många klarar inte den här uppgiften utan producerar korrupta teorier om eller attityder till människors samverkan.

Det sker en intressant utväxling mellan två tecken i dessa horoskop, som kanske bidrar till att de faktiskt ser ut som bröder. Se hur Venus och Jupiter skiftar plats mellan dessa två tidpunkter. På ett mycket generellt sätt kan man här tala om att välmåga, vilket både Venus och Jupiter signalerar, är en stötesten för båda männen. I själen är de ännu bara privatprofitörer (Solen i Jungfrun), men båda står och vacklar längre fram på vägen om frågan om pengar och förmögenhet (Venus respektive Jupiter). Dela med kompanjoner (Vågen) eller dö som ett fett ego men i synd och med minus på kontot inför kommande jordeliv? 

Ja, den senare tanken tänker inte ens individer tidigt i zodiaken. De lever ännu så tung på den enbart egoistiska planhalvan att de ibland inte ens äger intellektuell kapacitet att höja sig upp i luften och se sitt eget liv för den travesti det egoorienterade, njutningsorienterade livet dock är. Dessa själar har många liv på jorden kvar innan de ens får börja VÄLJA mellan liven från andra sidan. (Ja, en del kryssar fritt, andra står ännu under Lagen.)

Men det är tveklöst så att Dambergs himmel är snäppet vassare än Schlingmanns, och det mest för att Månen i Kräftan anses straffad i detta liv. Den omättliga girighet som Kräftan antyder är avskuren och det tyder på att Damberg har en social medvetenhet som Schlingmanns själ ännu bara kan drömma om. 

Jag tror Dambergs upphöjda Mars i Stenbocken, förstärkt av hungerdemonen Rahu, faktiskt gör lite gott här. Men det är ett mycket mixat och svårtytt budskap. För denna hunger efter makt, rent aggressiv sådan, förklaras ju genom disponenten Saturnus vara en hunger efter att kontrollera pengarna (Oxen) och särskilt i riktning mot vård (Kräftan/Månen). 

Har jag fel? Är också Damberg en av dem som i smyg sjunger rovkapitalismens lov. Jag har tidigare skrivit negativt om denna himmel och vid detta andra försökt känner jag inte någon inre klarsignal inför planetuppställningen. Dambergs livsgärning hänger i ödets vågskålar.


Inga kommentarer: