Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 14 februari 2012

Adeles jättevinst - i skuggan av Whitneys död



Det måste vara ödet. Att som brittiska sångerskan Adele nomineras för sex Grammys och vinna alla - bara för att i sista sekund helt överskuggas av Whitney Houstons död i droger! (SvD, DN)  Vad har man då för slags horoskop?

AstroTheme.fr har Adeles födelsetid och det kinesiska ödestecknet är i sanning remarkabelt. Hennes födelsetimma karaktäriserades med tecknet för en general eller en folkledare och delar i härmed födelseomen med kraftfulla personer som statsminister Olof Palme och president Richard Nixon, berömda skådespelare som Lana Turner, Simone Signoret och Pierce Brosnan, men även massmördare!



En antik glosa till detta omen, SHIH, tycks förklara en del: "Fälttåget betyder sorg." Fokus ligger på manfallet - precis som när Adele firar sitt livs triumf en stupad f.d. storhet överskuggade henne! 

Det är värt att notera att inte bara Palme mördades, Nixon förlorade en bror till sjukdom som ung och Brosnan sin hustru på samma sätt. Vi har även president J.F. Kennedy under detta omen - mördad likt Palme - och Marilyn Monroe - död i droger. Och alkoholproblematiske Kiefer Sutherland är född SHIH och delar tema med Rolling Stones-legenden Keith Richards - mot alla odds en seglivad soldat i livets strid!

Horoskopet ger en en indikation om dödsmotivet:



Månen är fallen i Skorpionen och i dess 30e och sista grad, för den som håller de här suddiga övergångarna mellan två teman som ett viktigt omen.

Fastän inte utmärkt på kartan, är hennes kommunikationsplanet Merkurius påverkad av Algol i Oxens tredje grad. Just Merkurius med Algol har jag hittat flera gånger där röst eller andningsvägarna har varit ett problem hos individen. Adele ådrog sig som bekant svåra och långvariga problem med sina stämband under förra året.

Min enkla tanke här är att det är den klena Månens disponent Mars i ett hälsoklent hus som kan förklara flera av dessa fenomen. Det är så mycket svaghet i "leran" - den materiella världen knådad av jord och vatten, att horoskopets "låga" del t.o.m. överskuggar hennes fantastiska upphöjda Sol med utmärkelsernas Jupiter, en ceremoniell planet man kan koppla till människorna utmärkta för ett liv på "Solsidan" denna gång (ett resultat av goda handlingar i föregående liv - de som i det här läget stänger in sig i rikemansgetton och inte bidrar till andra, kommer i nästa liv att vara nerpetade i träsket igen).

Faktum är att den kinesiska metoden placerar Adele precis vid temat SHIH:s enda heldragna yang-linje, symbolen för generalen omgiven av sina trupper eller hängivna fans. Och här talar det gamla kinesiska systemet om en som mottar "den trefaldiga utmärkelsen".

På ett mer jordnära plan är den "dekorerade generalen" också dokusåpavinnaren Jackie Ferms födelseomen, och notera hur också här SHIH = sorg figurerar som ett diffust tema. Jag talar förstås om att födas till en familj med en ökänd kriminell far. Samtidigt fanns det något så vinnande över kvinnan och produktionsteamet visste vad de gjorde när de castade henne som en av deltagarna.

När jag går igenom mina 24 hittade fall av SHIH är det faktiskt en helt del skandalkändisar! Inte bara Marilyn Monroe utan också den vedervärdiga kvinnokränkaren Dominique Strauss-Kahn - en man som kunde ha blivit vald till Frankrikes president! Helt klart är att generalens eller krigföringens tema skapar exceptionella människor, såväl monster som änglar - kanske krigförande ärkeänglar!

På temat planeters verksamma natur är Adeles horoskop instruktivt. Vattumanascendenten (saturnisk) placerar de jupiteriska tecknen i hus som förvandlar den stora välgöraren en verksam illgörare!

Men Jupiter behåller ändå sin grundton av "enkel väg framgång", "lätta pengar", "stor framgång" och liknande. I synnerhet i konjunktion med Stolen inser man att hon är favoriserad, särskilt som Månen - fallen eller ej - i tionde huset för offentlighet tecknar förmågan att dra stora människomassor! Månen är folket som söker en sol/hjältinna att spegla sig i.

En trevlig kvinna jag nyligen hörde ifrån för första gången på många år kunde med Månen i Lejonet i tionde huset naturligtvis inte hålla sig många sekunder förrän deklarationen kom att hon var "chef över hundra personer" i någon kommunal verksamhet som involverade barn. Månen = modern, Lejonet = supermamman och barn. Tionde huset = ledande befattningar. Kan det bli tydligare?

Adeles Måne i tionde tar istället färg genom Skorpionen i tionde. Jag läser på Wikipedia att hon var dotter till en ensamstående ung mor och som litet barn var "besatt av röster". Se! Där är Algol/Satans huvud i kombination med röstkvalitetens Oxe och kommunikationens Merkurius. Men allt som händer i Jordelementet har en koppling till vår kroppsliga resonanslådor, så en "upphöjd" men svagt husplacerad Mars i Jord som den ensamstående "skorpionmammans" disponent, blir också ytterligare en indikation om Adeles vilja att resonera med det fysiska.

1 kommentar:

Anonym sa...

Test *DELETE*

[url=http://postimg.org/image/ce9400t4j/][img]http://s29.postimg.org/ce9400t4j/adele_grammys_12feb2012.jpg[/img][/url]

[url=http://postimage.org/][img]http://s29.postimg.org/854dxupvb/adele_grammys_12feb2012.jpg[/img][/url]
[url=http://postimage.org/app.php]windows screenshot[/url]

http://postimg.org/image/ce9400t4j/

http://s29.postimg.org/854dxupvb/adele_grammys_12feb2012.jpg