Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 21 januari 2012

Vältalighet och fenomenet Rosh ha-Satan

Med anledning av den högerkupp mot socialdemokratin som inleddes så snart alltför genuint socialistiska Juholt tillträdde, föredrar nu DN ett lägligt förberett aktstycke om socialdemokratins sammanbrott. 

Foto: Expressen (från när
Lewin sa nästan detsamma
då Sahlin avgick)
I sin analys utelämnar synbarligen ärkeblå statsvetaren naturligtvis nogsamt högerpressens del i den demokratiska tragedi vi just beskådat. Hur ett mediedrev under ett halvår totalt lyckats förvränga sinnena på alla så att vi just nu befinner oss i en hallucinatorisk typ av Matrix-värld medan våra verkliga kroppar sussar sött i klorna på det Rovkapitalistiska Systemet. Sällan har en epokgörande science fiction-rulle besannats som i Sverige, i dessa dagar (SvD).

Och var, när han säger, till doms över Juholt, "ord och handling bör följas åt", fanns högerpressens granskning av sittande regering som säger ett - i någon kreolsk variant på socialdemokratiskt språk - och sedan för en politik som skyfflar pengar från de fattiga till de rika?

Några har förstått mer än statsvetaren vill röra vid: hur en ny typ av parti - Arrogansens Eget Läte - inte skyr några medel utan topprider och sätter ur spel de demokratiska principerna i sin strävan att säkra den egna makt. Detta är vad Leif Lewin borde ha skrivit om en dag som denna. Men det gjorde han inte. Naturligtvis är det sorgligt att socialdemokratin rövknullats så hårt av högerintressena så men, som man brukar säga vid våldtäkter, det är väl gärningsmannen som ska diskuteras och rätt straff utdömas!

Lewin är en försvenskning av ett judiskt namn, så hur passande är det inte att finna att Rosh ha-Satan spela den kanske viktigaste rollen i hans horoskop. Han har i första hand brukat titulera sig som professor (emeritus) i vältalighet med tillägget statsvetenskap. Åtminstone intill dagens kamouflerade dödsruna över ett parti i vilken det ser bättre ut att framstå som statsvetare kort och gott.

Varför passande? Jo, Oxen representerar vältalighet och jag har mer än en gång hittat språkliga problem i just detta, munnen och svalgets tecken enligt den gamla indiska korrelationen av zodiaken med människokroppen (f.ö. närmast identisk med den västerländska, där de två Fiskarna avslutar själens syndafall i de två fötter som berör den döda marken).




På lite håll i den egna släkten har jag t.ex. fallet med den omoraliska pengafifflaren vars nära konjunktion mellan Mars och Satans huvud blir så mycket mer begriplig när man besinnar att också Mona Sahlin hade på graden samma kombination och även hon hade svårt att se gränsen mellan arbetsgivarens och den egna ekonomin. 

Fifflaren älskade vältalighet och Mona Sahlins värsta black om foten var att hon LÄT som sju svåra år! Med misstankar om att Satans egen stjärna Algol också har ett finger med i dyslexi sökte bloggaren men lyckades inte hittat någon statistisk överrepresentation i det förvisso ringa mängd horoskop för dem med den han åkomman han förfogar över. (Minns konungens och kronprinsessans horoskop - båda dyslektiker och med en placering mycket nära Algol.) 

Misstankarna kvarstår naturligtvis av fyndet av en vältalighetsprofessor med samma passivt-aggressiva blockering av en skadad Mars som därtill befinner sig på nästan rät linje med Satans vrångskalliga huvud.

Med även en fallen Måne i Skorpionen kan det inte råda någon tvekan om att den pensionerade professorn är "in on it", bosatt i det Mälardalsdistrikt som representerar maximalt egenintresse om minimalt känsla för den rent intellektuella vision som det socialdemokratiska jämlikhetssamhället var och är. 

Det var en delvis förverkligad vision som fick en astrologisk beteckning tack vare en så viktig grundlagsförändring i riktning från monarkin att Sveriges senaste nationalhoroskop från 1974 visar precis vad allt fler börjat misstänka: Vattumannen i bemärkelsen den stundande Vattumannens tidsålder kommer att innebära slutat på låga egoistiska vinstintressen av den typ Nya Moderaterna torgför som det naturliga tillståndet, vilket det naturligtvis är - en blott "naturligt" tillstånd, det som naturen själv uppvisar i dess avsaknad av mänsklig intelligens.

Det naturliga tillståndet motsvarar en materialistisk egoist är man före det att sann bildning inträtt. Som ideologi blir det Mussolinis styrkebeundrande fascism eller Moderaternas socialdarwinism - låt de svaga ligga, vad har jag med dem att göra? 

Vattuman är inte en självklarhet utan något som kräver fullbordad bildning i ämnet Människa, i frågan vad det egentligen är homo sapiens står för, till skillnad för röveriet bland djuren. 

Den kommande tidsåldern, vars annalkande kunnat ses en längre tid (vem skulle vara så dum och oförstående inför arketypiska realiteter - Platons former - att söka sätta datum på dessa ting?) kommer alltså att innebära den globala implementeringen av det som svenskarna, dessa dumma höns, röstade bort till förmån för en egoismens ideologi som redan är stendöd ur det stora perspektivet.

Högervännen Lewins eget horoskop visar hur gårdagens människa ser ut: Solen i Kräftan, precis som Fredrik Reinfeldt. Högsta princip enligt denna platonska form är således djungelns lag, alla i kräftslagsmål mot alla. Säkerhet för mitt hem och de mina på din bekostnad, om så är. 

Eftersom statsvetarens Sol dessutom förfogas av den sublunära irrationalitetens Måne och denna fallit i korruptionens och dödens tecken Skorpionen och fastmer står nedsugen i dödens materialistiska gyttja ("den sataniska axeln") har vi med all säkerhet en anhängare av Djävulens filosofi - han som hörs som en kroppens negativa stressignaler närhelst det talas om solidaritet i formen av skatter och staten som ett stabilt hälleberg med resurser att hjälpa medborgarna förverkliga sig.

Naturen är inte god, för den är bara sig själv nog. Här finns inget av Plotinus lyriska beskrivning av Den Ene (Gud) som "svämmar över" i generösa överflöd och fritt skänker till de lägre verklighetsskikten. Skänker dem LIV. Bara i Moderaternas värld finns inte längre viljan att berika någon annan än sig själv. I den underarten av Människan kortsluts universum själv och går in i kaotiska dödsryckningar. Lägre kommer vi inte i fenomenvärlden. I den mån socialdemokraten är döende är det för att den började bete sig som moderaten, som den irrationella naturen.

Hos Lewin finns inget av intresse i Luftelementet som antyder något annat än krass materialism. "Visioner är farliga" för dem som kastat sin lott med det platonisterna i ohöljt förakt kallade "den vegetativa själen". Kött och blott ärver inte himmelriket. Samla dina skatter i himmelen och inte på jorden. Varningarna har gått ut på rad sedan mänskligheten för flera tusen år sedan började förstå mekanismerna kring själen och dess cirkulation.

Men han har ju Saturnus, essentiell Luft, i Lufttecknet Tvillingarna - precis som svenska nationalhoroskopet? Ja, och vad säga om Sveriges intellektuella takhöjd? Hög i frågor om yttrandefrihet, skulle många säga. Och Tvillingarna representerar just pladder utan nödvändig konsekvens, den intellektuella Visionen ligger ännu två steg bort i världen av Ande eller Luft. 

Notera hur Lewins formalistiska Saturnus från 12-åringens intellektuella nivå (Tvillingarna) kastar sin kontrollerande blick fram mot, just det unge Merkurius, talförmågans planet (zodiaken och de klassiska sju planeterna har delvis överlappande signifikationer). 

Professor i vältalighet eller rättare konsten att retoriska blå dunster i öronen på folk, var det! En timlig partsinlaga i DN, detta, för en socialdemokrati som näringslivet, denna transpersonella kanal för den ontologiska Ondskan, hoppas ska vara uträknad intill världens ände. 

Men som jag tjuvkikade genom statsministerns personliga öde - hans självbelåtna leende över att sitta säkert på sin tron vid ingången av 2012 kommer att vara förbytt i skräck redan i mars/april. Nu visar sig nämligen en honom övermäktig motståndare (inte för att de är alltför svåra att finna).

Skulle nu mot all förmodan Lewin hysa vagt rosafärgade åsikter eller den här läsarten av en akademikers stjärnhimmel bygga på ett misstaget datum (identifikationen är inte 100%-ig), säger jag bara med de gamla kineserna: Inget material är otjänligt i en mästares händer.

*****



Teknikalia (ockult):
Solen - subrationell (i Platons mening)

Månen - fallen och fixerad i subrationalitet

Merkurius - rationell

Venus - subrationell

Mars - subrationell och våldtagen av Pan eller Djävulen (naturalism)

Jupiter - subrationell

Saturnus - rationell men på nåder av en Merkurius som ännu inte lyckads höja sig över individualismens fåfänga (Lejonet som blott narcissistisk individ).


Se även: Karl Marx horoskop med Vattumannen stigande i öster - tecknet för den bildade människan. Hans analys av västs sammanbrott ter sig allt sannare med RovKapitalistens allt aggressivare kontroll (men som någon sade, han var överoptimistisk i frågan om NÄR sammanbrottet skulle inträffa).

Stormrika och på presidentskapet aspirerande högermän i USA är nu så korrumperade att de tror sig kunna rädda sina opinionssiffror genom att i förväg "erkänna" att de bara betalar 15% skatt: folk hör, förfasar sig och vänjer sig - samma strategi för att topprida den oorganiserade och i grunden egoistiska individen som Reinfeldt utnyttjar. Det marknadskapitalistiska systemet kan omöjligt ha många år kvar, med de missbruk vi ser även i Sverige, via skandalerna i privat vård och skola.

Inga kommentarer: