Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 30 januari 2012

Ungern bekräftar bloggens grundforskning

Aftonbladet/Kultur recenserar en bok om statsfascism och högerextremismen i Europa i vår tid. Boken är tematiskt uppdelat och under demoniseringens paroll, "Parasiterna", beskrivs Ungern, "den europeiska demokrati som gått allra längst i att vrida samhället mot en statligt sanktionerad rasism".

Att astrologin har problem med nationalhoroskop och nationers exakta födelsetid är det inte tu tal om - man tager vad man haver som underlag för diskussion. För mycket unga Folkrepubliken Ungern (landet pånyttfött 1989) har historieexperten Nick Campion uppsnappat uppgiften att republiken deklarerades vid middagstid. Det är gott nog för våra syften och ger en mycket viktig men tragisk bekräftelse på vad bloggens läsare redan visste: att de snäva sympatiernas tecken, familjens och revirinstinktens Kräfta är överrepresenterad bland rasister. Som måntecken, ska tilläggas.

Det har ännu inte gått två dagar sedan ett utvidgat test med 133 rasistiska horoskop än en gång bekräftade Månen i Kräftan som ett onormalt tillslutet tecken, och här är den igen, det filosofer av Platons böjelse kallat den irrationella själen i dess astrologiska uttryck.


Man kan tolka Månens koppling till "halshuggna" Draksvansen som att den ungerska folksjälen känner avmätthet inför sig själv! Men med denna blockering följer också en brist på den moderliga Kräftans empati med minoriteter (Kräftan = klaner, minoritetsgrupper). Eller i andra ord: hjärtlöshet. 

Det är väl värt att notera att horoskopet kastar om vår hjärtlösa statsminister Fredrik Reinfeldts sol- och månplacering! (Minns någon ens att Sanningen om Reinfeldt var SÅ HÄR NÄRA att nå det allmänna medvetandet, och tidningarna till och med talade om hans empatibrist. Men sedan lyckades Moderaterna med minsta möjliga marginal behålla makten i valet 2010, och så steg Reinfeldts förtroendesiffror igen. Man kan bara häpna över det svenska folkets dumhet. Hur man människor vara så här lättlurade? Det är som att vifta en morot framför huvudet och genast börjar åsnan traska i ny riktning.

Svenskarna har tydligen ännu inte fattat att Reinfeldt skrivit en kvasifascistisk bok vars vision mer än väl liknar det rasistiska Ungern! Det är därför en pressad Reinfeldt stött sin invandrarhatiske minister Tobias Billgren i att det kostade "miljarder" att låta särskilt ömmande fall som den mer än 90-åriga och ensamma kvinnan stanna i landet. Rent ljug visade det sig när de verkliga och mycket beskedliga siffrorna togs fram! 

Det är därför jag från första inlägg om Reinfeldt genomskådat hans horoskop och kallat det en karta för en socialdarwinist, en som tycker det är okej att trampa på de svaga eftersom han redan i sin egen fantasi demoniserat dem och anser att de är "Parasiterna" - det sovande folket, slöfockar som måste piskas hårdare så de blir friska eller hittar vilket skitjobb som helst för Marknadens skull.

Ungern och Sverige möts genom den mest perfekta partnermatch - tänk om vi lyckades skicka Reinfeldt i exil, vilken ledare för de rasistiska, minoritetshatande ungrarna han skulle bli:

Reinfeldt: Sol-Kräfta, Mån-Våg
Ungern: Mån-Kräfta, Sol-Våg.

Naturligtvis hjälper det föga att Ungern har sin symbol för folksjälen i åttonde döds- och korruptionshuset - vilket för övrigt även Sverige har, om man bedömer disponenten som den viktigaste fingervisningen om svenskarnas tendens mot korrumperad materialism och en sjukligt penning- och konsumtionsfixerad mentalitet (Mars/Satans huvud i Oxen i åttonde).

Men som tidigare nämnt är Månen i Kräftan i sitt eget tecken och vittnar därför om en karaktär som saknar potential att gå i en ny riktning. Ibland är detta tecken på karaktärsstyrka men ibland bara en förstockelse! Här avslöjar Månen i sitt hemmaläge i protektionistiska Kräftan att landet varit rasistiskt eller främlingsfientligt mycket länge. Det är en djupt sittande ådra i nationalsjälen. Redan detta förklarar citatet om hur rekordsnabbt den nya folkrepubliken dragit mot institutionaliserad rasism och t.o.m. barnamord bland romer.

Precis som med Fredrik Reinfeldt stirrar man häpet på den balanserade Vågen och undrar var omdömesförmågan tagit vägen! Men Ungerns Sol i Vågen har en bedrövligt placerad disponent: Venus är skadad i hatiska Skorpionen och den har trillat in i tolfte onda huset.

Då Skytten stiger i öster vid utropandet av det nya Ungern (inte längre kommunistiskt) leder det inte bara till att diktatoriska Saturnus följer med upp (jfr Margaret Thatcher som skapade det helvete till marknadsliberalism som nu skapar nya riskkapitalister var dag och där Reinfeldt får jobba till det yttersta med vattnigt språk för att inte visa att han älskar detta system).

Nej, förutom diktatorn Saturnus hemska placering i det totalt egocentriska förstahuset ger Skytten Vågens härskare Venus ägandeskap över två hus som förvandlar den till en verksam illgärningsman! Ett av dessa är elfte huset där vi hittar Våg-Solen (som Venus alltså äger). Venus själv befinner sig i det onda tolfte huset som har med allsköns mänskligt lidande att göra: fängelsevistelser eller t.o.m. att skickas i exil. 

Och det är denna smutsiga härva av Vatten och Luft (dissociation) som bäst förklarar hur Ungern så snabbt spårat ur och börjat visa psykopatologiskt beteende. Vi har redan sett så många personhoroskop av den här typen att vi vet att det är närmast kört för det här landet.

Känner någon hur nästa storkrig i Europa närmar sig? För att den vite mannen inte kan tänka redigt! När människor blir så uppfuckade och tänker så grumligt att de röstar på Reinfeldt, då är inte heller Sverige på säkra sidan. Mänskligheten är självdestruktiv och det är därför indisk astrologi innehåller så mycket "mörka signaler". Det är ett tecken på västerlandets självlögn att västastrologin är en ljus och skönmålande egoastrologi. Den saknar förankring i den gudomliga verkligheten som är exakt den verkligen vi också känner av fysiskt.

Problemet tycks vara att västerlandet inte kan hantera Luftelementet, vari luftbubblor, luftslott, lögnaktiga låtsasvärldar konstrueras. Jag tror det är få västastrologer som ens efter statistiska bevis att den babylonisk-indiska zodiaken är den som stämmer, är redo att riva sitt gamla luftslott. De flesta har inte tillräckligt mycket Sattva guna i sina horoskop för att överleva desillusion och sedan kunna gå till omstart.

Astrologi är inte en vetenskap för dessa utan fundamentalism. Vem vet, om jag inte tagit paus några år från astrologin och istället arbetat som dataprogrammerare kanske jag också hade tvärat inför upptäckten att "min" zodiak som jag lagt tjugo år på var missvisande... Men jag hade tur som tog en andpaus och kunde komma tillbaka och se sanningen för vad den var. Jag har också ett storkors i Sattva guna - Ljusets kvalitet - vilket förstås underlättar omorientering.

Att Ungern har så mycket Sattva guna, indikerar i mina ögon bara att landet var extremt förändringsbenäget från dag ett och att förändringen var mot det sämre, till den ohjälpliga lögnmentalitet som Solen och Månen antyder. Jag har mött en hel del svårartade fall av mytomani när just Sol och Måne ockuperar Luft och Vatten (oavsett vilket ljus som ligger i vilket element). Fredrik Reinfeldt (ett storkors i Mörkrets kvalitet) är ett övertydligt exempel på ideologisk indoktrinering där Vattnets instinktiva känslor blockerar individen från att revidera ett luftslott som inte stämmer med verkligheten.


Bonusspaning

Att ha den herrelösa Månen i Kräftan och sedan en Sol som är skadad enligt skissen ovan, låter som en usel kombination. Jag genomsökte cirka 4.800 horoskop på jakt efter en identisk signatur (Mån-Kräfta, Sol-Våg, Venus-Skorpion). Följande 14 träffar är högintressanta!

  • Ezra Pound;30.10.1885 - bokstavligen vansinnigt antisemitisk författare!
  • Charles Bronson;3.11.1920 - våldsskådis, sinnebild för den amerikanska inskränktheten!
  • Kurt Vonnegut;11.11.1922 - författare, mycket svartsynt
  • Hugh Everett III;11.11.1930 - ateistisk fysiker, kedjerökande och drinkande upphovsman (eller en av dem) till "mångavärldsteorin" (vad som helst för att slippa adressera den Stora Frågan om upphovet)
  • Hans Furuhagen;12.11.1930 - rabiat religionsfientlig författare!
  • Adi Da Samraj;3.11.1939 - USA-född "självförverkligad" guru, modellerade sig efter indiskt mönster
  • Philip Pullman;19.10.1946 - rabiat religionsfientlig brittisk fantasy-författare
  • Franz Schmidberger;19.10.1946 - extremistpräst, hävdar judarnas "mord på Gud" (dvs. en i religiösa termer uppklädd rasism)
  • Göran Färm;17.10.1949 - högersosse numera lobbist för Penningen
  • Adde Malmberg;6.11.1955 - ståuppkomiker med en hårdhet som för tankarna till John Clees i sina gestaltningar av nazister...
  • Kaki (Katherine) Hunter;6.11.1955 - amerikansk B-skådis
  • Kristina Axén-Olin;21.10.1962 - moderat politiker, "etisk" rådgivare åt skandalföretaget Carema
  • Anonym;18.10.1965 - få uppgifter. otrogen kvinna från ett skandaldrabbat övre medelklasshem
  • Lindsey Von;18.10.1984 - idrottskvinna, alpinist, skönhet

Det behövs inte många kilobyte RAM för att se att här flockas ett övermått av religionshatare och rasister. Detta bekräftar bloggens intryck av att Vatten och Luft inte klarar att tänka klart i alla frågor. Religion kan t.ex. utlösa en omedveten "Vatten-attityd" och så drar hela luftslottskonstruktionen snett. "Dissocationen" får dem att välja bort t.o.m. för sakfrågan avgörande fakta. Dessa människor är med andra ord sinnessjuka fast de för en ytlig lyssnare kan förefalla framlägga argumenten "vettigt".


Anm. Bloggen redovisar ibland, ibland inte, de namn som ingår i de rent kvantitativa småstudierna. Jag sparar sedan något år alla testresultat om någon för sig själv vill verifiera fynden med det använda underlaget.

PS. Holländske rasisten Geert Wilders har också ett storkors i Ljusets kvalitet, ett fynd som beredde mig vissa bekymmer.


2 kommentarer:

Havsörnen sa...

Aktuellt:

http://nydahlsoccident.blogspot.dk/2015/08/imre-kertesz-om-europas-sjalvmord.html

Överraskningen är de namn som ska läsa högt ur denna bok på kungliga dramatiska teatern! De kanske hoppar över nämnda stycken? :)

http://www.dramaten.se/Press/Pressmeddelanden/Imre-Kertesz-hyllas-pa-Dramaten-av-en-rad-kanda-kulturpersonligheter/

Imre Kertész
1929-11-09, Budapest (tid okänd)

Likt landets karta har han Solen i Vågen och Saturnus i Skytten.

Seaward sa...

Jag kan instämma i följande från den berömda författaren: "det slutar alltid likadant: civilisationen når ett stadium av övermognad där den inte bara är ur stånd att försvara sig, utan där den på ett till synes obegripligt sätt dyrkar sin egen fiende."

Titta bara på Sveriges två senaste statsministrar, det ger en indikation om övermognad som förlorat all kontakt med en sund inre platonsk Form.... Överlag anser jag därför att det bästa som kunde hända var att "sharia" ersätter Europas genomruttna virke. Efter sina första överdrifter har IS nu fått slut på den korruption som USA inte brydde sig åt att göra något åt i Irak.

Om man med "sharia" menar ett återvändande till friskt tänkande, så är jag helt för fortsatt invandring i Europa. Men verkligen är en skitig smet som har väldigt lite att göra med upphöjda tankar om ett nytt och rent ideologiskt system. Inte minst för att västerlänningen är så lågt fallen att den gamla hunden inte kan läras sitta, receptorerna har förtvinat...