Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 20 januari 2012

Tyske fildelargangsterns fula horoskop

[Tillägg: Den 22/2 2012 berättar SvD att gangstern sätts i husarrest.]



Världspressen har varit fylld av nyheten om att amerikanska Megadownload stängts ner och tyskfödde piratsystemets ledare gripits i sitt lyxresidens en avlägsen del av världen (Nya Zeeland). Han har ett liv av svindlerier bakom sig även innan piratnerladdningssajten, en av de största kriminella nerladdningssystemen i världen (uppskattat till 4% av hela internets trafik). 

Han kan nu i värsta fall få tillbringa resten av livet i fängelse. 

Han arresterades under samma Mars-Lejon-attack mot Mån-Rahu i Skorpionen som rådde under socialdemokratins krisiga två dygn. Vad man kan dra för slutsatser om det, vet jag inte!

Tänk att denna motsvarighet till svenska sluskarna i Pirate Bay också lyckas att se så här otroligt kriminell ut !!! Är dessa avvikande själar redan vid födelsen? Är allt prat om dålig barndomsmiljö bara strunt? Existerar själavandringen måste ju rötägg, skurkar, mördare och andra återvända från tid till annan. 

Många av dem tycks bara fortsätta i samma gamla hjulspår. Det är som med homofenomenet fast en kriminell tappning. Själen har med sig ett mönster och kan köra över informationen som det nya livet ger i formen av en ny könsidentitet eller andra signaler om att "landskapet har ändrats" sedan du var här senast. Vissa själar är så fast i sin egen historia att historien tvingar sig fram på nytt...
Ett horoskop för enbart dygnet räcker bara en bit, men låt se vad som störde sig då Kim "DotCom" Schmitz föddes:




I det här fallet är bristen på Vattenelementet eller förmågan till lyhördhet och empati graverande! Månen som vattnens planet skulle kanske kunnat kompensera för varslet via elementen, men här har vi en fullständigt galen Måne som dels ger ett sinne i brand (raka motsatsen till lyhört eller impressionabelt Vatten) och som också står invid Drakhuvudet för extrem girighet och dels disponeras från "lätta pengars" Jupiter som här faller i sitt mest materialistiska och onkel Scrooge (Joakim von Anka)-giriga tecken, Stenbocken!

En Måne opposit Saturnus är inte alltid fel, den kan innebära ett sinnets kreativa bearbetning av Själens Form (Saturnus). Men pga Rahu blåses det egna syndafallna sublunära sinnet upp och dissar Saturnus som Lagens görare. Något liknande kunde man tänka sig uppstår även genom den fallna lagplaneten Jupiter och det faktum att vi har tydlig egenmäktighet av primitivt slag här. 

Mars i Väduren (starkt brottsbelastad som soltecken) för en egocentrisk "jag tar det jag vill ha"-mentalitet parat med soltecknet Stenbocken som likaledes kan bli sin egen lagstiftare när den tappat allt grepp (Stenbocken är ju annars ett ytterligt prydligt och laglydigt tecken, själva sinnebilden för politisk korrekthet).

Det är faktiskt inte mycket mer att säga om den här kartan. Eld och Jord i konflikt skapar människor som vill slåss för att få sitt. Men här saknas lyhördhet (sensibilitet) och dessutom är Jupiter degraderad och handlar väl här mest om att lägga beslag på förmögenheter. Notera att Månen/sinnet ju har den Jord-placerade Jupiter som sin disponent så att det faktiskt pågår "egenmäktighet" på flera samtidiga vis.

En brutal best - precis som han ser ut! Jag ska viska en sak: han ser identiskt lika ut en livsmedelshandlare i närheten där jag bor som sålde av och jag senare fick syn på i samma stadsdel. Han hade då köpt upp och drev en porrklubb för homosexuella män! Den nivån tycks det här utseendet ligga på. Samhällets verkliga freaks. Mannen slog mig som oerhört stark i matematik i butiken och grotesk i alla andra avseenden, en slug typ och med låg och rå typ av humor. Branschbytet var fullständigt logiskt.

Engelska The Guardian har en bra artikel. Svenska AB har en sedvanlig svensk fattigversion. SvD är inte intresserade alls, förrän hackare tjuvhämnas på Etablissemanget med att slå ut några amerikanska sajter en stund. DN har nyheten.




Inga kommentarer: