Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 7 januari 2012

Tänk om Plura lärt Reinfeldt snorta...





Det finns många önskedrömmar man kan nära men som aldrig slår in. En är att hedonisten Plura Jonsson, som tagit sitt horoskop till bristningsgränsen, hade fått tillfälle att influera en ung Fredrik Reinfeldt - som har nästan samma horoskop! Vem vet vad som hänt om Plura supit lill-Fredde under bordet några gånger och lärt honom snora i sig en lina? Då kanske lill-Fredde aldrig skulle ha blivit en sån kryptofascist och aldrig skrivit den här boken om "Det sovande folket".



Att det bor en föga inspirerande borgarbracka även inom Plura anades dock här och var i hans matprogram. Precis som Reinfeldt hade han säkert kastat fem miljarder i sjön eftersom matkultur är allt magsaftens tecken Kräftan har i sig att realisera i detta liv. De är FÖDDA matmammor, så det är inte konstigt att lill-Fredde, som blev statsminister, valde att föda svenskarna med skräpmat från McDonalds istället för att lägga pengarna på utbildning. 

Fredde och Svenskt Näringsliv gillar nämligen inte högutbildade svenskar. De har riktat in sig på att förvandla hela Sverige till en låglönearbetsplats. Alla ska sälja enkla hemtjänster till varandra - helt i linje med lill-Freddes egna dominanta och skäligen prosaiska zodiaktecken: tjänarinnan Jungfrun och matmamman Kräftan!

Ja, förutom en handfull i den nya ekonomiska eliten i detta tvåtredjedelssamhälle som är fullständigt perspektivlösa dröm, något en elvaåring kunde snott ihop till en skoluppsats.

Plura var också, likt lill-Fredde, slösaktig mot sig själv. Han lade stora summor på exklusivt boende nere invid något grönskimrande varmt hav (han såg väl filmversionen av Mamma Mia), och påminner i allt väsentligt om den moderata bracka som tror han kommit någonstans genom att låtsa vara internationell. 

Men svenskar är och förblir fattiga bönder när de reser utomlands. De kan inte ens göra sig begripliga på engelska och är inte nämnvärt intresserade av att integrera sig med värdländerna. Ändå kräver de total hjärntvätt av dem som flyttar hit! Det är mycket som inte fungerar i den svenska ekvationen "mitt livsprojekt".

*****

Teknisk detalj.

Varför Plura så förtjänstfullt tippat sig själv över gränsen till den degraderade hedonismens träskmarker, är naturligtvis hans fallna Mars i Kräftan (sensationslysten som få) som pressar sin instinkt upp mot medvetanderegionerna, upp mot hans sinne (Månen), så att Luftelementet derangeras. 

Som vanligt tycks den här typen av störning fungera inom artisteri, Luften tar upp Vattnets stämningar och översätter i noter, men i många andra fall blir det just inte mer än labila neurotiker, eventuella obalanserade krigare mot någon doktrin de illa kan lida.

Pluras undermedvetna dödsdrift skulle som sagt gjort Reinfeldt gott. Det finns något befriande över den här mannens frivilliga förfall. Men hos Reinfeldt hittar vi istället den odrägligt präktiga Mars i hälsovårdartecknet Jungfrun (och därtill i egohuset). Därav, tydligen, hans Mars-aggression mot Sveriges sjuka och arbetslösa. (Jungfrun jobbar till och med i sömnen!) Gissa om han kommer att återfödas svårt handikappad för att få lära sig att det faktiskt finns sjukdom och det inte är den för honom så förhatliga svenska välfärdsstaten som "föder sjukdom"! 

Den mannen har gjort bort sig så det sjunger i väggarna! Alla kan hysa vansinniga idéer på sin kammare, men här är en som fick möjligheten att omsätta dem i verkligheten - till enormt lidande för många oskyldiga människor. Aj, vilken kullerbytta han gjorde, lill-Fredde som skulle leka stor statsman...


Inga kommentarer: