Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 19 januari 2012

Svensk fifflarmentalitet - en stilstudie

Nya Moderaterna är förkroppsligandet av den nya fiffelsvensken. Den här underarten kan ha funnits förr också, men aldrig har rötan i Sverige blivit så uppenbar som sedan Fredrik Reinfeldt "gillades" av svenskarna - mannen som släpper mer osanningar i debatt än någon annan svensk politiker, men ändå inte granskas för det. För vi "gillar" ju folk som vet hur man tar sig fram! Han är också en i raden av fd anställare av svart, underbetald hemhjälp, men sånt "gillar" ju svenskarna. Vem har inte drömt om att leka överklass genom att hålla sig med en slav någon gång?

Så när en firma bestående av tre hyfsat unga men moraliskt urholkade män bestämmer sig för att bygga en butik på nätet och genom den blåser kunder med falska reapriser (SvD), då är det bara helt i linje med den mentalitet som gör Sverige till ett av västvärldens mest pinsamma länder.

Kort ska jag titta på de tre styrelsemedlemmarna i Tretti.se som faktiskt också bildat sig ett holdingbolag - här har vi moderna materialister som försöker bli duktiga i konsten att berika sig själva som en värld-i-världen men som saknar frisk mentalitet. Vem av dem som satte bluffen i system vet jag inte, man här gäller en för alla, alla för en. DET HUS SOM SYNDAR HAR SYNDAT TILL SISTA MAN.

Så har alltid lagen varit och den som inte tål spelets regler för inte ens ge sig in i det. Den västerländska individualismen är en chimär - det finns verkligheter bortom den fysiska och på dessa högre "andliga" nivåer är människors öden sammanflätade. Ingen kan med hänvisning till en enskild fysisk kropp hävda det västerländska ego-argumentet - det är falskt och stämmer inte med verkligheten själv.

Bedragarfirmans vd har i översättningen det olyckliga efternamnet "fiskben" - kan det vara en sådan beklämmande resonans mot andevärlden som drar ner en människa i ynkedom? De gamla judarna trodde att namn innehöll ljudvibrationer som framskapade motsvarande effekter i verkliga livet!



Dygnet börjar med det kriminella belastade sinnelaget (Månen) i Jungfrun, men i grynen går Månen in i Vågen och jag tror mer på den exakta fullmånen där fiskbenets psyke olyckligt kommer att disponeras från Venus (pengar) i själviskhetens Vädur, och dessutom en starkt pådrivande Sol i egenintressets tecken. Fredrik Reinfeldt har en liknande Måne i Vågen, disponerad från Venus i Lejonet. Reinfeldts horoskopet säger: "stora pengar till mig och andra som når kungens eller chefens position - och ju mer hemliga inkomstkällor, desto bättre" (Reinfeldt har Venus i 12e huset för verksamhet i skymundan).

Varför "fiskbenets" kriminalitet är skriven för hela dagen (vare sig de födda väljer att agera ut missfärgningen eller inte) ses i en fallen Jupiter. Skador mot känslan för altruism och generositet. Jupiter med illgärningsmannen Mars attackerar sedan Venus (pengar) och Solen (dagaktiviteter) för ett riktigt girigt och bakslugt egenmäktighetssyndrom!!!

Till styrelseordförande har de här tre förslagna herrarna valt den äldste bland dem:


Här grasserar materialismen genom hela fem planeter i Jordelementet, däribland alla de mest personliga planeterna: Måne, Merkurius och Solen. Illgärningsmannen Mars attackerar även här Jupiter (generositet, känsla för Alltet). Men det är förstås framför allt handelsmannen Merkurius gradexakta konjunktion med Den Oseriöse - stjärnan Algol eller Satans huvud - som i det här fallet tycks stå för aktiv ondska och inte bara indikera att man är offer för motgångar.

Dessutom befinner sig pengarnas Venus bara två grader från Ondskans hjärta. När sedan också den dagaktiva Solen drar detta pekuniära och själviska lass och därtill sinnelagets Måne saknar empati (pga delat tecken med den iskallt kalkylerande Saturnus), då får vi urtypen för en ränksmidande bedragare!

Den andra styrelsemedlemmen är född så sent som 1977 och verkar vara "svansen" - tillåt mig gissa att det här är datateknikern som konstruerat sajten för att enkelt kunna fiffla med butikens frontend - det kunder ser och förväntas gå på.



Den mest själviska mån- eller sinnelagsplacering som tänkas kan, om inte resten av horoskopet håller mycket hög klass. Det är en andra Måne i sitt skadade läge ("detriment") i systemtänkarnas Stenbock och här byter den systematiska och kallt rationella Saturnus planhalva och påverkar psyket via opposition. Men då Saturnus härskar i Stenbocken skadas också den via förflyttningen mot andra sidan och Måne och Saturnus bildar tillsammans ett kallt och girigt sinnelag. En typisk skitstövel.

Solen står också här nära Venus för en annan av dem som ser Venus som pengar snarare än kärlek eller konst. Och inte heller horoskopets andra ömsesidiga reception ger jag något för, eftersom den återigen involverar den gyttjiga materialism som uppstår i blandningen mellan Jord och Vatten: här har båda pengaplaneterna Venus och Jupiter (stora och lätta pengar) skiftat härskarläge med varandra, och som synes har Satan ännu ett visst inflytande över Jupiter, disponenten till handlingsmänniskan Solen. Som sagt, inte ge sig in i spelet om man inte förstår konsekvenserna.

Notera att SAMTLIGA TRE MÄN HAR OMORALENS MARS ATTACKERANDE VÄLVILJANS JUPITER! Vi har här en god fingervisning om hur det går till när en planet - t.ex. Jupiter - tappar sina goda egenskaper (här: altruism, blick för helhetens bästa) och urartar.

Den korrumperade Jupiter brukar handla om oärlighet, hyckleri, klipparens mentalitet, lätta pengar och en blindhet för gränser. Ibland har jag förundrats över hur den godaste av alla planeter, Jupiter, tycks involverad i så mycket skit (minns massmördaren Ted Bundy!) men i det här fallet är det enkelt: tre män kommer samman och alla är omoraliska i grunden. Jupiter antar Mars ruffel- och bågmentalitet. Men gissningsvis för att inte heller resten av horoskopet har något noblare att bjuda på.

Tre horoskop för människor som möjligen mäter rätt bra på IQ-skalan men som är rena vrak på insidan!

Inga kommentarer: