Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 25 januari 2012

Sex våldtäkter, sex års fängelse

Den 23-årige ynglingen som tidigare dömts för våldtäkt och misshandel och som nu fått 6½ år för ytterligare fem våldtäkter varav en på ett barn (AB), är ett otäckt exempel på vad jag nyligen sade om naturfilosofen Aristoteles begreppspar potential/aktualitet i samband med astrologin. 

Här kommer som på posten en bekräftelse, och det är faktiskt samma placering jag använde som exempel på människor som föds med en natur, en karaktär, men inte enligt stjärnorna är aviserade att kunna gå vidare i sina liv.

Att vi här har en återfallsförbrytare med specialitet våldtäkt på kvinnor, född i den sårbara kvinnans tecken Kräftan, tycks bekräfta riktigheten av det sagda. Jag hoppas bloggens trogna läsare ser hur skyhögt över veckotidningarnas skräpastrologi man når med originalzodiaken, sådan den från början var tänkt att fungera! Jag blir riktigt skrämd att se hur fall efter fall så väl passar in på dessa enkla tolv motiv!




Så låt oss repetera tanken en gång till: en planet hemma i sitt härskarläge - som här sinnets Måne i Kräftans tecken tecknar en manifest karaktär. "Detta är vad jag är." Men eftersom härskarlägen disponerar över sig själva saknar planeten potential till förändring, dess placering är dess aktualisering punkt slut.

I sexförbrytarens fall är det dubbelt allvarligt eftersom även Solen befinner sig i Kräftan och således ägas av en Måne utan potential att vara annat än Månen i Kräftan är: en ständigt hungrig och tom själ som girigt griper omkring sig för att fylla det inre tomrum dess synder i tidigare liv nu avslöjats via födelsehoroskopet i detta liv. 

Ja, det var ett straff att födas kvinna i antikt synsätt eftersom man på strikt biologiska grunder tyckte sig förstå den kvinnliga kroppens närhet till tidvattnen, Månen och själens fallenhet ner i obeständighet och korruptibilitet. Här är således - precis som i statsminister Fredrik Reinfeldts fall - även den andliga symbolen Solen nedstörtad i "undervattensläge" så att hela livsuppdraget (Solen) tenderar mot girighet och behovstillfredsställelse!

Men jag har ingen statistik på att nymånen i Kräftan skulle ge MER kriminalitet, fiffel eller sexualbrott än någon annan, och det är en faktor till på den här himmelen som jag tror förklarar varför det just blev våldtäkt i det här fallet: driftens planet Mars står också i Vatten, på den vegetativa själens simpla nivå som filosoferna i Platons efterföljd så kärvt förklarade naturens blinda instinkter för att vara. Vegetativ själ översätts ibland med reproduktiva energier, dvs. libido eller sexenergi. Men blind, stupid energi - inte kärlek eller erotik som konstart!

Att aggressiva Mars ligger i Vatten gör den alls inte ofarlig, för disponenten Jupiter befinner sig i ett av de fysiskt mest våldsamma tecken som kan tänkas: buffliga Oxen. Jupiter ligger precis i gränsen för den onda stjärnan Algols räckvidd (enligt antik definition, 7½ grad). 

Mars må driva runt i starka inre strömmar, med dess disponent insisterar på FYSISK KONFRONTATION. Därför handgriplig misshandel och våldtäkt. (Jag har noterat helt urspårade Vattensjälar som helt och hållet lever sina liv genom missbruk av tv och film och liknande sinnesstimulanser men här saknas ofta stark förankring i Jordelementet som inte nöjer sig med mindre än "verkligheten".)

Men eventuell inverkan från Algol åsido, det är naturligtvis den här fysiskt förstärkta Mars attack mot kvinnoplaneten Venus som är den störning som ger inriktning åt den utsiktslösa lidelsen i Kräftans tecken! Mars mot Venus ger dessutom "förhöjd libido", men tecknen är Vatten och Luft så vi har också den ibland psykstörda "dissociationen" - här är det förstås den vegetativa själens inre turbulens som "slår sig på hjärnan" så att Venus i Luft blir en konstant malande rundgång. Jag är övertygad om att den här människan närapå hör inre röster. 

Hur mycket "planetära vänner" Saturnus och Venus än är enligt indisk astrologi, undrar jag om den opposition från den tvingande kontrollören Saturnus och Venus är riktigt nyttig - givet allt annat som pågår...

Horoskopet visar vad som antikens shamaner och helare kallade en demonbesatt varelse. Han var född att vara en "vätskande", "läckande" själ (den dystre filosofen Herakleitos ord) och beskriver perfekt varför de gamla filosoferna manade alla till att trimma sina psyken. Så brutal är nu verkligheten att "åt de som har, är mera givet", medan de som inget har blir tragiska offer för sina egna tillkortakommanden. Det här är ett sådant horoskop. 

Den enda nyttan med hans liv på jorden kan vara att just lära sig hur illa det går när man släpper greppet om sig själv. Också det är lärdom själen kommer att ta med sig inför senare jordeliv...


Bonusspaning.

Bland drygt 5800 horoskop hittade jag 42 nymånar i Kräftan. Istället för att lista allihop har jag valt ut samtliga där Mars står i Fiskarna, som hos våldtäktsmannen, eller de som på annat sätt har tunga problem. För det är naturligtvis så att vi har några Nobelpristagare och många fina människor här också. 

Och intressant är att inte en enda av dessa har några nämnvärda problem vid en snabb blick, inga furiösa attacker mot Kräftan, inga Vatten/Luft-dissociationer. Att så få "störda" fall hittades tyder på att inte nymånen "utan förändringspotential" inte är något ont i sig utan att "besatthet" uppstår när sekundära problem tillstöter. 

Här är problembarnen jag sållade fram ur träfflistan:

Artisten Freddie Wadling har talat mycket om onda psykiska makter och han har också samma nymåne och samma Merkurius i dominanta Lejonet involverad med de onda månnoderna... För när också Merkurius är angripen, då tappar individen t.o.m. sin intellektuella förmåga att styra sig ur den irrationella själens dyningar...

Bland de nymånar i Kräftan där ytterligare svårigheter tillstött, ser jag Lizzie Borden, en ogift kvinna på 1800-talet som högg ihjäl sin far och mor men där tillräckliga bevis saknades.

Jag noterar också poeten och författaren Stig Larsson som utöver nymånen i Kräftan också har aggressorn Mars fallen här. Han har talat om att man måste ha förmågan att gå in i det ondas sfär om man vill bli mer än en medioker dramatiker. Jag noterar en ultrastark Merkurius med Venus (konst) i Tvillingarna som motverkar ett ALLTFÖR djupt syndafall!

Ett mycket pikant fall av denna nymåne där Mars och Venus står precis som i den unga våldtäktsmannens horoskop är nöjesetablissemanget Berns vd, Yvonne Sorensen. Hennes existens blev jag medveten om i samband med att företaget utnyttjade papperslös arbetskraft och utsagor om att hon skulle vara ett hjärtlöst svin. Ja, ska man tro parallellerna här, stämmer säkert det. Våldtäkt eller utnyttjande av hjälplösa invandrare - är det någon skillnad?

Notera att Mars i Fiskarna kan läsas som just "agg mot samhällets olycksbarn" eller missöden i samband med de mindre lyckligt lottade.

Jag noterar också en Carema-chef (kissblöjskandalen) - Kent Ehliasson utsågs turligt nog till generaldirektör av regeringen Reinfeldt just innan hela helvetet brakade loss efter en avslöjande artikel i DN. Jag bara noterar namnet även om horoskopet inte innehåller samma avgrundsstörningar som de andra nämnda. Det passar liksom in i en patologisk miljö som denna. Kräftan är naturligtvis - i sin normala funktion - ett av de omvårdande tecknen och det är säkert denna instinkt som drog honom mot vårdbranschen till att börja med, men tyvärr med oren Mars-Jungfru som (likt Reinfeldts Mars-Jungfru) vill Tjäna Pengar på allt.

En högersosse vid namn Sandro Wennberg steg fram i medierna och sade att de inte alls gjort något fel i drevet som avsatte Håkan Juholt. Nu åter en Mars i Fiskarna och attacken den här gången plockas upp av myndiga Saturnus i Tvillingarna och "halshuggna" Draksvansen. Nej just det, det är helt okej att halshugga en ledare på det viset! Wennberg arbetar i PR-branschen och här får vi nu perspektiv på honom: han har nästan en våldtäktsmans mentalitet!

Apropå Liemannen Saturnus har firade aktrisen Charlize Theron ett mord inom familjen: Solen, Månen, Merkurius och dödens Saturnus samlade i familjens tecken Kräftan! Och Mars i brutala Oxen och i attack mot Venus i Lejonet!

Samma dag som Theron föddes homosexuella norska dödsmetallsångaren Gaahl, och nu ramlar polletten ner. Jag har alltid upplevt Charlize Theron som icke-sexuell! Hon har varit involerad i relationer med män, men en kort sökning på ordet "marriage" leder mig direkt till detta uttalande - hon är extremt involverad i homorättigheter!

"It's a divine right," she says of the right to get hitched, which last week was extended to gay couples in New York, "and when government starts to tell us who can love and what is good love, whether government or a government built on a certain religion, I do have a problem with that. If you want to bring it back to the politics...I do have a problem with the fact that our government hasn't stepped up enough to make this federal, to make this legal."

Read more: http://uk.eonline.com/news/charlize_theron_explains_why_she_wont/249907#ixzz1kVA4zTHJ

Notabel i samlingen är också rasisten Alexandra Brunell, Jimmie Åkessons sekreterare. Mars har nu flyttat fram från Fiskarna till Väduren för en direkt attack mot Kräftan (minoriteter, utsatta grupper). Hon är tyvärr helt felkopplad i psyket!

Samma problem har punksångaren i Undertones Feargal Sharkey, numera musikdirektör. Jag tror jag tidigare kommenterat honom för hans extremt negativa och pessimistiska texter. Det var inte bara hans enda solohit, "A Good Love is Hard to Find" utan hela hans låtkatalog. I en text säger han det rakt ut, att han inte är "den älskande typen". Men här är Mars i aggressiva Väduren skadad av halshuggna Draksvansen - och denna impotenta kraft strålar sedan mot Venus och nymånen i Kräftan. Wow! 

Även ledamoten i (s)-styrelsen Berit Högman (född ett dygn senare) har samma problem.


Inga kommentarer: