Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 20 januari 2012

Nyhetschefen som kallades desperat lögnare

Marcus Birro i nytt bråk (hans latinska blod!). Jag skrattar åt människans energi och gör en snabbkoll på föremålet för hans genmäle i Expressen, Eric Rosén. Det är en ung "nyhetschef" på E24 - ännu en lågbudgetsajt med snofsigt utseende för de obildade som inte kan välja nyhetskällor.

Rosén älskar inte kameran så den älskar inte honom heller. Därför framstår han mer som en sociopatisk galning på de få bilder där han fångats utanför regin. Det är inte utan att Birros motangrepp skulle passa som bildtext: "En desperat lögnare som gjort till affärsidé att bet sig så svinaktigt och lögnaktigt som möjligt."


En skiljedomare i formen av ett horoskop måste kallas in!



Den attackerande omedelbarhet hos Solen i Väduren som andra kan uppleva som pöbelmässig oförfining kan inte ignoreras när disponenten Mars är rena katastrofen, som här. Mars i Lejonet är en antydan om dominant härskarmentalitet, men med minsta problem får man en aggressiv och förråad tendens som passar bra för kämpar i hockeyrinken men inte inom kulturen och - gud förbjude! - i nyhetsrapporteringen!

Här skänker kraftfulla Jupiter sitt stöd till den självhävdande krigaren och bringaren av omoral. En aspekt vi såg hos samtliga tre hjärnor bakom fifflarsajten Tretti.se häromdagen. I ett efterföljande inlägg använde jag den mer nyanserade Chandra lagna-metoden för horoskop för enbart födelsedagen och noterade att Newsmills ene grundare, Leo Lagercrantz, hade ett gott utfall för sin Mars och Jupiter i aspekt.

För Eric Rosén gäller den hyperkritiska Månen i Jungfrun (sinnet i merkuriska Tvillingarna har kallats "normal" kritik eftersom Luftelementet är "glesare" än Jungfruns hårdpackade Jordelement. Jungfrun upplever ett så kompakt motstånd pga Jordens mörker att den kämpar mot varenda väderkvarn den möter på sin väg och här var förra ordföranden för Humanisterna, Christer Sturmark, ett utmärkt exempel. 

Hans Måne i Jungfrun tenderade att hamna i just de lögner i sakfrågor som Birro anklagar Rosén för, och som faktiskt även Fredrik Reinfeldt, med Jungfruascendent, gör sig skyldig till mest hela tiden (därav borgarmediernas besatta attacker mot Juholt för att hålla folkets fokus vänt bort från statsministern). I partiledardebatten i januari noterade en del att han vid åtminstone fyra tillfällen for med osanningar eller bara berättade halva historien, vilket blir ungefär samma sak: desinformation om Moderaternas/regeringens förträfflighet.

För "nyhetschefen" Rosén ser det illa ut. Inte bara gör en Jungfruascendent enligt Chandra lagna-metoden Månen till en verksam illgärningsman (ett sinne som dras mot mörkret), denna Måne i faktamässiga Jungfrusinnet har dessutom en fallen Merkurius som sin disponent. Fastän Merkurius i Fiskarna gjorde utmärkt ifrån sig bland samtliga Nobelpristagare i fysik (t.o.m. 2009) tvivlar jag på att någon av dem hade Merkurius lika illa skadad som denna journalist.

Mars, Jupiter och giriga/distorderande demonen Rahu attackerar via initiativet/aspekten från Mars hans Merkurius. Och en Merkurius under svåra störningar blir som bekant tjuven och lögnaren!

Och då har inte ens den fjärde planeten i härsklystna Lejonet vägts in: hårda och snäva Saturnus, som generellt fungerar illa i den generösa ledarens tecken! 

Roséns sinnelag (inom vilket intellekt och logik verkar) behärskas således av informationen (Merkurius) - basen för hans intellektuella bearbetning påverkas av själva det intellektuella arbetet! Låter det som en stabil människa? Och när samma psykdisponent står under en MASSIV attack från en demoniskt vurpad lystnad att spela högsta hönset?

SvD faktakollar politikers sakuppgifter. Sideriska siktet använder astrologi för att bedöma hur rimliga offentliga personers uttalanden och för att fördjupa förståelsen för vilket spektrum planeter och tecken har. Här bekräftas Marcus Birros moteld, horoskopet visar alla tecken på en dryg, härsklysten och lögnaktig sensationslist.


Tekniska tillägg

Jungfrun som lunärt ascendenttecken gör Saturnus och Solen verksamt neutrala, men förödande här är att både Mars och Jupiter är verksamma illgärningsmän. Jämför det omvända hos mediemannen Lagercrantz som är något av en hjälte, antirasist och allt, meden en snabb koll på nätet av folkets åsikt redan är klar: Rosén är slum, hatad slum. 

Exakt som redan själva födelsedagen varslar om! Andra födda samma dag (eller runt samma tid) får hoppas på att födelseklockslaget och den genuina ascendenten desarmerar de planeter som ur sinnelagets (Månens) perspektiv här är verksamma illgörare. I praktiken finns det alltså vissa födslar som gör gott bruk av det märkligt infekterade Lejonet på himlen våren 1980. 

Se också horoskopet för 1980-talet med samma inflammerade Lejon. Då förstår man bättre västerlandets mest egoistiska och urspårade årtionde - vars sviter vi ser i denna dag, när dessa barn vuxit upp och börjar söka sig inflytelserika nischer i samhället!

Vi har idag ett medieklimat dominerat av dekadenta människor med naturvidriga attityder. Vi får broilerpolitiker som den stackars Annie Lööf, vars idol är den alltigenom onda Margaret Thatcher - kvinnan som drabbade hela västvärlden med sin hatpolitik mot välfärdsstaten just som 80-talet rullade igång.

Inga kommentarer: