Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 11 januari 2012

Neuraths villebråd

Två av ekonomijournalisten Carolina Neuraths smusslare framsläpade och ställda inför åtal för grovt svindleri: fd HQ Bank-personerna smygsäljaren av värdepapper, vd:n Mikael König och fondhandlaren Stefan Dahlbo. (SvD)

Båda horoskopen "artar" sig när man tittat på den en stund, men Dahlbo har inget särdeles iögonenfallande "astrokomplex". Här måste nog ett födelseklockslag till för att se vilka planeter som krånglar.


Det närmaste jag kommer i termer av rena elementsammandrabbningar är förstås ena ljuset i Eld och det andra (sinnelaget) i materiell Jord. Eld och Jord kämpar som djur för att i perverteringen av andlighet till jordiskhet bygga sig ett himmelrike på jorden. Det finns faktiskt åtskilliga paralleller mellan Dahlbo och "Belastningen Billström" ett av de tydligaste exemplen på att sittande regering är moraliskt otillständig.

Flytta bara runt några planeter så ser man att den främlingsfientliga och lägenhetstricksande migrationsministern och Dalhbo har samma tecken aktiva: Väduren, Stenbocken, Skytten och luriga Tvillingarna.

Särskilt Mars i amoraliska Tvillingarna hos bankmannen är misstänkt i dess opposition till den andra illgärningsmannen Saturnus. Jag har inte färglagt denna "kreativa" axeln (eld-orange, luft-blå) för att inte dra uppmärksamheten från den egenmäktiga och fula sörjan av eld och död jord.

Men det är intressant att Mars, illgärningsmannen, i fifflarens merkuriska klimat kickar igång månnoderna där vi har en fallen Merkurius, en placering bloggen just noterat (och åternoterat) i samband med två fall av ogenerad stöld av andras text (se etiketten Plagiarism).

Mikael König då. Här kopplar vi på hela färglådan för det händer otroligt mycket. Kanske är det så här kriminella hjärnor skulle se ut vid astrologisk PET-scan! (Tekniken är inte uppfunnen än, men jag lovar att den kommer.)


Vi har "horbockssyndromet"  mellan två av de tecken som tillsammans skapar den mest förråade typen: Lejonet och Skorpionen. Den här "sensationalismen" med Eld och Vatten i en sinnesnjutningshungrande konsumism involverar som sagt Venus -  pengar.

Jupiter - förmögenhet - står i planläggande Vattumannen och råkar här disponera eller förfoga över både Sol och Måne, både handlingsmänniskan och den kännande, begärande och ibland reflekterande naturen.

Även här en kreativ natur (Luft/Eld) på den solära handlingssidan. En tänkare och genomförare. På sinnets och känslosidan den betydligt osäkrare "dissociationen" mellan begärets Vatten och planläggande, logiska Luften.

Största problemet bortsett från horkarlen som åtrår pengar bortom besinning, är nog ändå den materialistiska axeln mellan hungrande Kräftan och "försörjaren" Stenbocken. Handelsmannen Merkurius med den rationella och iskalla Saturnus är som klippt för en skicklig planerare, men månnoderna är djupt involverade i även detta horoskop och indisk astrologi är ytterst misstänksam till dessa eklipsskapare. 

Här ser vi hungriga och giriga Rahu i Kräftans tecken - jfr "generösa" Annika "Fallskärm" Falkengrens Mån-Rahu i begärets Kräfta). Här finns ingen mer planet i Kräftan men Rahu agerar megafon för Månen som vi OCKSÅ hittar i ett begärande Vattentecken (händelsevis Fallskärm Falkengrens soltecken!).

Därmed ser vi hur de två sluga planerarna i Stenbocken arrangerar för "behovstillfredsställelse" av deras inre, och oändligt giriga kvinna (Kräftan). Det är möjligt att det här inte hade blivit kriminell girighet om man eliminerat horbockens Eld/Vatten-hunger, men som saker står blev det för mycket begär i det här horoskopet. En sjuk själ, helt enkelt.


Två äldre inlägg om Mats Qviberg här.


Inga kommentarer: