Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 15 januari 2012

Kan man heta Windass i efternamn???

Om man föds i en familj som heter "fjärt" i efternamn, kan det gå annat än galet senare i livet? Brittiske fotbollspelaren gjorde ett mål som legendförklarade för honom i egna laget bara för att bryta ihop totalt efter en sådan framgång, blev alkoholist och försökte begå självmord två gånger.

Med en sådan saga om hjältens uppgång och fall (AB), var jag bara tvungen att titta på horoskopet. Skulle de nu klassiska sunk-indikationerna dyka upp igen? Jag syftar förstås på det lättskadade Vattenelementet som sjunker ner i spritmissbruk och självömkan alltför lätt.

Jo då.



Här tycks det av största intresse vara just framgångens Jupiter men hur den åtföljs av "halshuggna" Ketu plus - och det kan vi nog vara säkra på - ett psyke som hunnit flytta sig från Lejonet till Jungfrun (9.00 på morgonen). Se bara Zlatans starkt Jungfrubetonade horoskop för ett bevis på finmotoriken i detta tecken. 

Mot kritiken att Jungfrun skulle vara alltför detaljfixerad och inte se spelupplägget, eller den övergripande rörelsen på spelplanen, räcker det med att säga: Jupiter. Den expanderar visserligen finlir och detaljfokus i Jungfrun, men aspekterar samtidigt sitt hemmatecken Fiskarna som just står för "stora havet" (fotbollsplanen). Solen med Jupiter är en intelligenshöjare, och här har vi dessutom en ömsesidig reception mellan Jupiter och Jungfruns härskare Merkurius (teknisk, rörlig). Det fanns säkert en oerhört emotionell intuitiv förmåga här, en "känsla för hur fiskstimmet (laget) rörde sig"!

Men det här är, som med många veka personer bloggen hittat i Vatten, att Solen i Fiskarna är alltför martyrisk och självefterlåten om den inte tillhör den högsta typen (som är svår att finna exempel på - de håller kanske i kloster eller ashrams). Jord- och Vatten-axeln har upprepade gånger hittats involverad i svåra substansmissbruk och jag minns just nu särskilt rockartisten Thåströms horoskop. Han knarkade tungt och länge. 

Vid kontroll visar han sig faktiskt född exakt ett Jupitervarv tidigare och var också Jungfru! Och fallen Måne i Skorpionen för en parallell till fotbollsspelarens aktivering av Skorpionens djupa men också inflexibla stämningsläge. 

Minns också inläggen som sökt reda ut "Madonna och Horan" och lokaliserat frågan om fläckfrihet och nersmutsning just längsmed den här axeln. Vem som är vem är en svår nöt att knäcka! Är det Fiskarnas vatten som tvår den solkiga jordmänniskan fri från hennes världsliga smuts, eller är det Jungfrun som är en madonna som förbarmar sig över dem i sjönöd i motsatta vattentecknet?


Inga kommentarer: