Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 27 januari 2012

Judehataren Alfred Rosenberg & det störda sinnet

 
Nazismens chefsideolog
Alfred Rosenberg


Eftersom dagens SvD-artikel om judeutrotardoktorn Hans Münch också nämner nazismens chefsideolog Alfred Rosenberg, kan det passa med en spin-off på föregående inlägg om läkaren och Heinrich Himmler.

Minns att var tredje horoskop kan förväntas rymma problem med blinda instinkter eller attityder som påverkar det rena förnuftet - Vatten och Luft sammantvingade på lindrigare eller svårare sätt. 

Nå, här kommer nu det tredje nazihoroskopet på raken som en indikation på att inte bara svenska religionsskeptiker verkar lida av psykiska problem utan att problemet kan ha varit ett stående tema bland drivande naziledare. Jag ska ev. återkomma med en studie om detta.



En perfekt parhäst till Adolf Hitler kan det tyckas. Rosenbergs soltecken - motivation och livsuppdrag - är eldiga och expansionslystna Skytten. Detta var måntecknet hos Adolf Hitler och en notabel mängd viktiga nazister. Man kan leka med tanken att alla dessa lystrade - inte till Hitler - utan till Chefsideologen - han var deras "Sol".

Att Rosenberg föddes då kärlekens Venus stiger i ett erkänt varmt tecken ser ut som att astrologin helt är ute och cyklar. Men just därför har jag "missfärgat" den heta elden stigande i första huset. 

Anm. Även Strindberg hade en stigande Skytt - med eldplaneten Mars och sinnelagets Måne - och han utropade sturskt att hans eld var den starkaste i landet. Detta fast han enligt västerländsk astrologi klassats som en kylslagen Stenbock/Jord stigande och Mars undanröjd i det tolfte omärkliga huset! Den antika zodiaken är helt korrekt, och den västerländska en fullständig urartning.

Rosenbergs missfärgning är grönaktig för att symbolisera förstahusets ägare Jupiter som här hittats i sitt andra härskarläge, i Fiskarna. Men Vatten är (tillsammans med Jord) ett kallt element och man skulle redan nu kunna säga att Rosenberg brinner för att kyla ner!

Nu har visserligen Vattenelemetet kommit att förknippas med empati och inlevelseförmåga, kanske främst för att det primära Vattentecknet Kräftan är associerat med modern och Månen till det plastiska och registrerande sinnet. Men i tingens ordning faller vatten mot jorden och är således "negativt polariserat" - syndafallet ner i den biologiska sfären är själens fall bort från sin varma natur. De irrationella begär som bor i Vattentecknen är helt enkelt den fallna själens längtan efter den värme den förlorat när den valde den lägre vägen i livet, kroppsprocessernas väg, den vegetativa själens väg. 

Dessa är då de verkliga "undermänniskorna", de som valt den sublunära sfären och i allmänhet struntar fullständigt i om det finns gudar (planeterna) eller en Övergud bortom hela skapelsen. De ägnar sig enbart åt att konsumera med sina sinnen i fåfäng kamp att få tillbaka den förlorade själshettan. Och Marknaden är vampyrerna som utnyttjar de fallna själarna och ger dem falsk näring som inte alls väcker dem till insikt om sitt tillstånd...

Längre ner än till fjärde huset som bl.a. tecknar "tingens slut" kommer man inte. Och det är med en isande känsla i magen man här ser Rosenbergs Skyttascendent dö bort från det första naiva intrycket av en varm människa. Djupt i botten av hans natur ligger istället personlighetshärskaren Jupiter i ett kallt tecken och dessutom tillsammans med illgärningsmannen Mars. 

Och det är Mars som via sin indiska 210-gradersaspekt skadar även detta nazihoroskops Luft och därtill lika allvarligt som hos både Himmler och gasmördardoktorn. Hos Rosenberg attackerar en våldsamt jupiterförstärkt aggressionsplanet själva psyket (Månen) i dess känsliga placering i den mentala balansens Vågskålar; hos Himmler var det en fallen Mars som från lidelsefull Kräfta angrep intellektets Merkurius i de lidelsefulla Vågskålarna.

Hos dödsdoktorn, slutligen, det specialfall där en attitydmässig Måne i Vatten disponerades av aggressorn Mars i Lufttecknet för folkmängder: hat mot judar eller annan lämplig strykpojke. Minns barnprogrammakaren Jonas Leksell som gjorde rent med sitt förflutna och "kom ut" som en som mobbat andra barn i skolan under tio års tid! Mars hemma i hatiska Skorpionen och onda ögat riktat rakt mot Vattumannen (det gruppsociala tecknet). 

Och "übermobbaren" Osama bin Ladin inte att förglömma. Till och med en så till synes harmlös dissonans som Vattuman-Solens härskare Saturnus i Skorpionen kunde ge våldsamt hat mot ett helt folk (amerikanerna). Disponenten i Vatten underminerar tankemönstren och ideologin i Luft. Jag har inte gjort något stort nummer av att Mona Sahlin bara är född ett dygn från bin Ladin. Men här räcker inte generella utsagor till. Uppenbarligen måste bin Ladin ha haft en mycket besynnerlig födelesetimma som framhävde det sociapatiska. Nog för att Sahlin skördat mycket hat MOT SIG SJÄLV, så att det är något skumt med den perioden tycks helt klart.

Den nazistiska chefsideologens kanske starkaste enskilda horoskopfenomen är förstås - återigen - den gyttjebruna axeln mellan Jord och Vatten. Både Jungfrun och Fiskarna figurerar regelbundet i rasistiska horoskop och här är det ingen tvekan om att det är Saturnus i tionde makthuset i (ras-)hygieniska fitnesstecknet Jungfrun som tar Liemannens gestalt och opponerar sig Fiskarnas rätt att leva "där nere" i det kylslagna fjärde huset där ting och personer "termineras". Alla tre naturliga vattenhus har med upplösning att göra, och eftersom Fiskarna är zodiakens sista tecken så vad lämpligare än "Den Slutgiltiga Lösningen". 

Nazismen projicerade en vansinnets fiktion mot ett enskilt folk, och skulle jag vara enväldig idag, skulle jag avkräva sinnesundersökning på hela svenska folket och en omyndigförklaring av många, vars röster i politiska val inte bygger på förnuft utan enbart på ogrundade attityder - parodiskt kamouflerade under "luft-rationella" argument. Därmed skulle jag själv bete mig som en nazist, men den här gången strypa rätt grupp - den smittade! 

Vilket dilemma, vilken paradox.


*****

I termer av planeterns verksamma natur, är det högst olyckligt att Skyttascendenten gör Saturnus till en verksam illgörare. Den bär redan naturligen på en ond natur eftersom den är "själens form" och som sådan själva antitesen till Solen som jiva-atman - den sprittande levande själen här inne i världen. Saturnus står utanför världen som dess regissör. 

Och när Saturnus blir fullfjädrat ond och samtidigt ockuperar horoskopets viktigaste och mest maktfullkomliga hus, och tecknet därtill är ett som ständigt ägnar sig åt frågan om kroppslig renhet - då anar man en extrem och fördömande rasism!

Och vid närmare granskning bortfaller också den "goda" Venus i öster, för även den blir i praktiken en agent för det onda! (Den äger det onda 6e fiendehuset och det 11e vars tillfälliga ägare alltid anses ond.) Det betyder att Alfred Rosenbergs Venus spelar en analog roll till Fredrik Reinfeldts Mars i öster! Det hat Reinfeldt visar (mot välfärdssamhället) är felriktat. Den kärlek Rosenberg måhända visade, var korrupt eller partisk!

Fastän Rosenbergs Sol anses vara en verksam välgörare, får man inte glömma att disponenten väger tyngre än Solens egen placering och här kommer sista spiken i kistan: Jupiters naturliga godhet reduceras till en neutral inverkan, dvs. den förstärker och skänker framgång utan att nödvändigtvis ha gudomlig sanktion eller följa lagen i det den gör. Jupiter förstärker den naturliga illgärningsmannen Mars som dock har rollen som verksam välgörare. Vad ska man göra av alla dessa motsägelsefulla besked?

Jo, den i alla bemärkelser onda Saturnus som tronar på högsta nivå kontrollerar helt Fiskarna så att det är ondskan som utnyttjar en "god" eller "duktig" aggressor (Mars) i sitt arbete att expandera (Jupiter) den död eller slutgiltiga lösning som syftade till att eliminera "samhällets olycksbarn" judarna.

Mitt i dessa turer ska man inte glömma hur mentalt rubbad Rosenbergs rationaliserande Måne i Luft är! Psyket disponeras ju faktiskt från Venus som i detta fall verkar ont!

Med dessa djupa indiska analysmetoder kunde de Fouw och Svoboda i introduktionsboken "Light on Life" visa hur Adolf Hitlers horoskop var en kanske ännu  katastrof än t.o.m. Alfred Rosenbergs. Inget av detta syns på horoskopets yta, där ju Venus stigande i öster skulle ge upphov till en positiv tolkning!
 
*****


Bonusspaning.




Rosenbergs blick och faktiskt hela ansiktsuppbyggnad är påfallande lik den mästrande militären Jan Björklund (fp) - mannen med en ändlös rad av bisarra idéer! Är Björklund en återfödd Rosenberg, nu hjälpligt rentvättad efter ett varv i Skärselden men ännu inte helt rätt på bana?

Låt oss svepa Björklunds födelsedygn utanpå eller ovanpå Rosenbergs karta och jämföra!



Är det inte märkligt? Två män med Solen och Venus i Eldtecken och där Venus bibringar dem båda något av sin feminina vekhet - männen ser, så vitt jag kan bedöma, attraktiva ut!

Och båda har Mars i Fiskarna involverad i med pedanteriets mästare Jungfrun mittemot - tecknet vars planer bygger på smarta analyser som senare ter sig helt vettlösa då man lyfter ut dem i ett större sammanhang. Jungfrun är mikroprecisionens tecken, men det är Solen har att göra med att se helheter.

Således är intelligens kopplad till Solen och inte (Jungfruns) Merkurius, trots att till och med indiska astrologiböcker felar och envisas med att beskriva Merkurius som en intelligensplanet. Men intellektuell är inte samma sak som intelligent! Jag har säkert sluntit på den här bloggen också i den här frågan.

Björklunds världsbild är i sitt slag ungefär lika välgrundad som den nazistiska rasbiologin, detta kan denna snabba analys genast bekräfta!


Inga kommentarer: