Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 19 januari 2012

Hur frikänna Leo Lagercrantz när...

Okej. Efter att ha klätt av tre moraliskt otillständiga krämare i föregående inlägg (reaprisfuskande nätbutiken Tretti.se) och pekat på att samtliga tre i aktiebolaget hade välviljans Jupiter demoraliserad av astrologins onda planet Mars, uppstår ett litet problem.

Aftonbladet måste numera preciseras vid varje omnämnande men här syftar jag på avdelningen Kultur - inte den andra till 90% borgerligt ägda delen av skrämmande borgerlig propaganda och drevjournalistisk av sämsta sort. 

Denna, den redigt tänkande delen av tidningen meddelar att liberalen Leo Lagercrantz - apberget Newsmills grundare - har tilldelats ett nyinstiftat pris för modig journalistisk gärning i sökandet efter sanningen. Och likt de moraliska härdsmältorna på Tretti.se har också Lagercrantz sin Jupiter under attack från Mars! 


Hur ska man hantera detta delikata problem? I synnerhet som den här bloggen svartlistades redan 2010 av sagda Newsmill och bloggaren därför kan tänkas ha ett eget horn i sidan till de skapelser som rinner ur Lagercrantz hand.

Nu var det säkerligen inte Lagercrantz själv som bannlyste, den s.k. modereringen av läsarkommentarer och bloggar hade outsourcats till företaget Interaktiv Säkerhet med den otacksamma uppgiften att hålla det infama packet bland det svenska folket på plats. Tyvärr har Interaktiv Säkerhets personal visat sig okvalificerade att hantera annat än de mest uppenbara brotten mot netikett. Det modikum av intelligens som krävs för att följa den här astrobloggen var inte förunnad pissrännestädarna. 

Hur skulle enkla människor som gått en endagskurs i moderering klara av att bedöma satir, allegori eller någon annan lite mer kvalificerad text? Allt stämplas troligen som "personangrepp" eller "irrelevant ämnesavvikelse"! 

För att inte tala om text som vänder perspektivet och håller de eviga Arketyperna för att vara de verkliga Aktörerna och som, där människan tappat greppet, tar över och vi får besatta personlighetstyper. En fallen själ ser i sådana texter inte den verkliga berättelsen utan tror det handlar om personpåhopp. När IS med tre ord förklarade svartlistningen från DN (som skedde något därefter) som att "bloggen är irrelevant" ges svart på vitt hur extremt låg intellektuell kapacitet ser ut. 

Men Lagercrantz är hängiven antirasist, det visste jag redan tidigare, så horoskopet är värt en granskning, trots att Newsmill i mina ögon är ett uselt forum.

Lagercrantz födelsetid är inte känd, men vems är det i Sverige, med vår veka koppling till högkulturerna och den utbredda känsla för människan och kosmos som kan ses där. Men eftersom sinnelagets Måne i Skytten är garanterad för hela Lagercrantz dygn, kan vi pröva att hårddra resonemanget kring Chandra lagna, där världen bygger på jordens psyke under 2½ dygn snarare än Leos enskilda kroppsliga instantiering av denna själ (för eller emot eller i något annat förhållande till den).

Faktum är att Lagercrantz troligen uttrycker Världssjälen väldigt bra, då den sublunära inskränktheten luckras upp när Månen tecknas mot den universella Skyttens tecken. Missa inte tillägget om två filosofer och Skytten i inlägget om den senaste ateisten från Humanisterna som fått plats att berätta om sitt liv som bara död materia men i behov av att ibland andas lugnt och rytmiskt. 

Anm. Ett inlägg som DN:s dörrvakt Interaktiv Säkerhet fann så emot deras egen "religion" att det bannades t.o.m. på min reservblogg för de tillfällen då DN:s läsare bör få en annan vinkling än tidningens egen. Genom att tillgripa ytterligare en reservblogg är inlägget dock åter synligt hos DN - men vem vet för hur länge? Dessa är tider när politiker med "fel politik" utsätts för halvårslånga drev - Sverige är numera ett intellektuellt helt havererat land.

Enbart Månen i Skytten innebär dock inte mycket. Hitler hade samma placering och hans vilja att universalisera den ariska rasen med hänvisning till att den behövde utrymme måste räknas till en av de sjukaste varianter av detta sinnelag som skådats. Än besynnerligare blir det när man inser att Hitler hade Skyttens härskare Jupiter - den goda och filosofiska planeten - hemma i härskarläge och med sinnets Måne! Här räcker inte astrologin på ytnivån som förklaringsmodell och jag måste hänvisa till "Light on Life", en introduktionsbok i vedisk astrologi, för en perfekt analys av Hitlers horoskop som använder hela verktygslådan och finner att horoskopet är skräckinjagande dåligt.

Här håller vi oss till den approximativa Chandra lagna-metoden med de risker det medför. För de förändringar av planeternas "godhet" som reglera för deras "verksamma natur" medför, är naturligtvis olika för en månascendent och en reguljär ascendent i alla fall utom där Månen ligger i första huset vid den fysiska människans födelse.

(Undertecknad har ett sådant horoskop: allt jag säger kommer direkt från Sinnet, det är inte underkastad t.ex. Reinfeldts lögnfilter. Behöver jag påpeka att jag skriver detta "lajv", tolkar och skriver vartefter. På denna punkt i berättelsen vet jag inte om Lagercrantz är en av de goda, enligt månascendent-metoden.)

Enligt den förenklade tabellen från astrologen Rao (se länk ovan) gör en Skytt i första huset krigaren Mars och Solen till välgörare! (Båda är naturligen illgörare.) Förklaringen är enkel: båda äger horoskopets två bästa hus, det femte och det nionde. Det femte har politiska konnotationer och det nionde är extremt idealistiskt - det står för religion och filosofi.

Enligt tabellen är de ytterligt viktiga Månen, Merkurius och Jupiter alla neutrala - vilket är bra eftersom de två förstnämnda kan tendera mot illvilja. Verksamma som illgörare är Venus och Saturnus. I Venus fall för att den äger fiendens sjätte hus samt det allmänt onda tolfte där man tvår sig från dåligt karma, går i exil, eller i största allmänhet är ett samhällets olycksbarn. Och ja, indierna säger att liderligt sex ligger i det huset också, och sex- och substansmissbruk hittar bloggen ofta under Vattenelementet.

(Nöden är uppfinningarnas moder, och därför påbörjas också den andliga reningen i det tolfte huset, men "andlighet" är inte husets primära betydelse! Fullgångna helgon gömmer sig inte på kloster, de är återfödda som "vanliga" människor som gör gott för världen. Obs. Talesättet går ju, "nödvändigheten är uppfinningarnas moder", men "nöd" är en lika verksam kraft och nära besläktad med den påvra Saturnus som nödvändighetens signifikator!)

Det är således uppenbart att Skyttascendenten ger stommen till en filosof eller vidsynt människa som inte ser något gott i Venus (penningen) i sig - tvärtom tycks denna valör vara en källa till fiendskap och världsligt offer. Och det visste vi: Skyttens herre Jupiter är gigantisk! Hur skulle den planeten, som fyller hela kosmos med sin eter (rymd), behöva Venus "relationer"? Den större har i sig upptagit allt vad den mindre har att erbjuda samt ytterligare kvaliteter den mindre inte ännu behärskar.

Att därför Mars "angriper" Jupiter, precis som hos de tre omoraliska näthandelsidkarna, är därför inte alls samma berättelse! Här är krigaren Mars verksamt god! Och även om Jupiter - bara en grad bort - är den större kraften, kan man betrakta Mars som Filosofens spjutspets neråt, mot världen! Det är ju från Själens Form Saturnus och ner mot jorden förtätningen och konkretiseringen rör sig. (Medger att jag inte studerade Mars och Jupiters "verksamma natur" hos var och en av dessa tre - den övergripande bilden av tre omoraliska män med brinnande begär - Mars - efter lätta pengar - Jupiter - var så talande!)

Men om nu Lagercrantz är en så nobel själ, med så många planeter som faktiskt vänts till det goda att han arbetar med "värdiga frågor", varför kallar han sig då liberal? Varför har han inte genomskådat dagens marknadsplats för den Djävulens fabrikation den är? Är det bara strategi, eftersom en mer radikal (åt vänster) politisk markör skulle göra honom mindre välkommen i vissa Hus (Bonniers) som just nu tar emot honom som en vän?

Notera hur den naturliga illgärningsmannen Saturnus också här är verksam i samma roll och från sitt absolut sämsta läge i egocentriska Väduren attackerar Solen i dess universalistiska och realpolitiska tecken Stenbocken!

Jo, Lagercrantz är makthungrig som få och liberalismen handlar fortfarande om personen - denna chimär. Saturnus fallen i Väduren gör en kult av personen hellre än saken och således är det enda jag givit tummen upp för i hans resumé, antirasismen, till syvende och sist bara en aktivism för människans rätt att bära vilken läderkropp runt själen som helst. Det handlar om rätten att klä sig som man vill utan påhopp.

Varför klarar inte hans Skytt bättre filosofi än så här, när den sublunära Månen t.o.m. har Ängeln från högre höjder på besök (Merkurius = budbäraren, ängeln)?

För att Skyttens härskare inte är mer än "neutral" i det här horoskopet, trots den stridbara Mars positiva aktivism. Och för att Jupiter i Skorpionen är här för att lära sig gå bortom det individuella. Vi har alltså ett sinne (Månen) som så att säga marknadsför och universaliserar berättelsen om Skorpionens synd och korruption - den "gamla människan" som måste dö för att den nya gudomliga ska kunna bli fri. Och det är också den vägen till framgång för sin egen själ som dikterats för Leo vid födelsen. Jag känner igen den då samma placering rådde vid min födelse tolv år tidigare och även där Jupiter i Skorpionen är disponent till det horoskopets viktigaste planet: Saturnus i Skytten.

Det är något som händer här vid gränsen mellan Dödens och Själviskhetens Skorpion och den Nya Människan i Skytten! Det är ett krig mellan Vattnets korrumperande inverkan och Eldens fullständiga och motiverande frihet. Men varken Lagercrantz eller bloggaren är "där" ännu. Jupiter står ännu på den tärande sidan, på Vattnets behov av att döda någon annan för att själv leva (biologiskt) ännu en dag. 

Själv har jag löst den värsta dissonansen mellan dessa helt oförenliga tecken som att jag vapenvägrade och valde fängelse för att inte gynna den svenska vapentillverkningen. I vuxen ålder har det blivit ett liv i absolut fattigdom då jag inte kan bejaka den djävulens regim som mer och mer dominerat världen under denna avslutande sträcka av ett nyliberalt helvete på jorden, där Penningen och inte Människan (Adam) ställdes i centrum. (Se Guldkalven uppställd som staty på Wall Street!)

För att västvärlden kommer att kollapsa har ni väl förstått någonstans i bakhuvudet, ni Folkpartister, Moderater och allt vad dessa skenbeteckningar nu heter? Liberal i er mening är slaveri och inte frihet. Ta dessa ord från en född i tecknet Libra och med Solen i Lejonkonungens femte hus - vad kan man i sådana (födelse)lägen göra annat än allt efter förmåga berätta den verkliga historien om vad människan borde sträva efter?

Världssjälen sänder ut många, många solstrålar i världen och kristendomens största misstag var, som vanligt, personkulten. Borgerliga medier saboterar också svenska folket genom att göra allt till personfrågor och Bill Gates "personaliserade" desktops kommer han att få betala för i helvetet eftersom han bidragit till västerlänningens fördumning. Troligen har han dock friköpt sig genom sitt mogna livs storartade insatser för grundforskning i behjärtansvärda frågor...

Lagercrantz finner det lovvärt att de två journalisterna satte efter Carl Bildts oljefifflare och det är förstås för att det är Arvsynden i hans Skorpion som äter honom på insidan, men som han har tillräckligt mycket godhet för att revoltera mot: För med filosofins Jupiter och aktivistens Mars har vi också i hans mörka tecken (och mörka tolfte hus) en Venus som inte bara är naturligt skadad i Skorpionen utan här också en verksam illgörare: Det Onda Kapitalet. 

Så i slutändan kan man nog se det "heroiska" i just det här horoskopets Skorpion som i ett "reningens hus" arbetar med västvärldens värsta olater. Att Själens Form i Leos fall just bara är en fallen Saturnus i Väduren (personlig nivå) vittnar om att han inte alltid här på jorden varit Guds bästa barn. Men alla börjar gå mot det goda någon gång och det här horoskopet är så typiskt för de första stegen i definitivt rätt riktning (kampen mellan en egoism som överlevt sig själv i Skorpionen och en nyvaknad internationell "skyttig" utblick).

(Med dessa trubbiga verktyg hittar man dock Skytten även involverad i främlingshat - som i fallet med moderata migrationsministern Tobias Billström, vars horoskop erbjuder en lustig och tragiskt krum kontrast till Lagercrantz mer dynamiska himmel.)

Se även: Carl Bildts väldigt skorpioniska horoskop (ett av flera inlägg) apropå detta tecken som uttryck för olja.

Sista tankar...

Mänsklighetens nästa stora Projekt har redan påbörjats. Vattumannen kommer att handla om det kosmiska rummet och hur vi skapar en gudomligt human miljö för oss själva, och inte Wall Streets "en procent" enbart för sig själva. Sverige, föregångslandet på jorden han knappt få Vattumannens tecken kodifierat i sitt nationalhoroskop (1974) förrän vindarna vände. 

Även om demoniska krafter i världen spolade bort den nobless som kunde ha rotat sig i den svenska folksjälen om projektet fått fortgå, kommer själva Idén att återvända till jorden och då i storskalig form. 

Högre intelligenser kommer att uppta mänskigheten i sitt brödra- och systraskap i Vattumannens tidsålder. Folk kommer att skratta åt de pajaser som en gång styrde Sverige och talade om "ansvarsfull politik" fast de tippade rikedomen i riktning mot de allra rikaste och band de minst i än värre fattigdom. Man känner igen djävlar genom deras handlingar och på att de alltid talar med kluven tunga. 

Framtidens dom blir hård över det som idag kallas "liberalism" - ett jolmigt och till intet förpliktande ord som för de flesta bara innebär rätten att få leva bekvämt med skygglapparna på. Mekanismerna som givit mig min komfort är sällan trevliga att titta på.


(Slavfabrik i låglönelandet Haiti där Nike fritidsutrustning tillverkas för "liberala", "fria" svenskar.)

Inga kommentarer: