Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 14 januari 2012

Hur en Parasit fungerar

Ingen som det senaste året hittat den här bloggen kan ha missat dess intensifierade intresse för politik. Och det här utsnittet av statsministerns horoskop - det som ligger nära hans egopunkt (ascendenten).
 
Det har granskats ur olika perspektiv redan, men något nytt går ändå att säga om den förfärande triangel jag ritat in. Det är nämligen inget mindre än tecknet på en antibiotikaresistent Bakteries eller Parasits signatur! Har en Reinfeldt tagit sig in i Systemet går det knappat att utrota eländet. Likt sitt soltecken Cancer, är han en tumör som kommit för att stanna. 

Eftersom fascisten Mussolini också föddes som Cancer får vi låta historien ha sin gång och se vad som händer med den här svenska överklassälskaren och fattighataren. Det är redan nu klart att det kommer att ta tid att återställa ett rättvist samhälle från det Reinfeldts bestialiska visioner gjort det till.

Det är den förhållandevis sällsynta "trippelreceptionen" som gör Reinfeldt till en så skicklig överlevare, en sådan Alien som biter sig fast i Rosenbad. Insikter som bara vill överleva och föra sin egen sorts arvsanlag vidare! Men låt mig citera den romerska filosofen Plotinus (200-talet) om hur det var med de här som stjäl andras ord och gör till sina:

"Det Första är obestämdhet (materia) som behöver Det Första för att nå sin bestämmelse och uppnår den genom Återvändandet. Men tills dess förblir den en Alienism som alltjämt saknar godhet; den är obelyst av det Överordnade. Det är från Det Första allt ljus kommer och tills dess att detta har absorberats kan inget ljus i mottagaren kallas äkta. Mottagaren är själv helt utan ljus eftersom ljuset kommer någon annanstans ifrån." (The Enneads - II.4.5 om materia)

Det Första, Det Andra
och Återvändande Genom Mörker
(materia). Även: Tillvarons Enhet

Det kan behövas flera läsningar innan tyngden av detta romarrikets kanske största geni sjunker in. Tankarna är så djupa att stycket når allmängiltighet - man kan ta Plotinus som kartritning för mångahanda enskilda företeelser. Ja, till och med den trippelreception mellan Kräftans, Lejonets och Vågens härskare (Månen, Solen och Venus) som jag markerat här.

För vad är en människa annat än en förfalskning som stjäl ljus från annan källa om man inte verkligen vågat eller kunnat öppna sig för sitt eget inre ljus, det som generöst strömmar ut från Det Första (Gud) och som i vårt kosmos står inför oss i skepnad av solen, en sinnebild av slösande generositet.

Låt oss applicera Plotinus varning på den besynnerliga formation på himlen som gällde vid Reinfeldts födelse.

"Det Första" är förstås Logos eller Solen. Plotinus talar om Den Ene som en eller något som inte "knusslar". Rikedomen är så total att den bara kan spilla över och sätta igång en kedjereaktion som föder lägre realiteter. Inte fråga om att skapa en politik här som berikar de redan rika genom att stjäla från de svaga. Att Reinfeldt driver en politik i krig mot universums egna grundvalar syns dock i viss mån redan i hur hans Sol är placerad vid födelsen. Kräftans tecken tillhör inte Ljusets sida, den tillhör den blandade kvaliteten som slits i båda riktningar (Rajas, passion) - än är den Ljus och än är den Mörk och faller än djupare ner i förnedring. 

Faktum är att Kräftan motsvarar platonismens vegetativa själ, den banala instinkten att vilja förbättra bara för sig själv. Ingen människa med ett övermått av det här tecknet borde få bli politiker, en maffia- eller klanliknande politik som följa. Den gåtfulle grekiske filosofen Herakleitos hade redan 700 år före Plotinus sagt att, "de dolda sambanden är de viktiga". 

Låt oss därför inte stanna vid förstaklassarens observation av det tema Solen spelar mot: den ängsliga och själviska självbevarelsedriften som vi ser i varje liten blomma och växt som inte annat kan än rikta sig mot solen och skjuta i höjden - så långt dess Öde tillåter. 

Jag har f.ö. redan kommenterat varför Reinfeldt inte vill hjälpa de arbetslösa åter, utan bjussar krogbranschen på 5.4 miljarder (en ytterst dubiös åtgärd ur jobbskaparperspektiv - snarare så att det är en ytterligare belöning till hans redan välbeställda och nu mutade medelklassvänner som här kan ta sig fler restaurangbesök än tidigare varje månaden. Tro inte att landets fattigare 20% får någon del av den åtgärden.) Skälet är förstås Solen i den vegetativa själens Vattentillstånd - Kräftan är den notoriskt matfixerade. Reinfeldt har troligen ett större finger med i allt som händer i regeringen än vad man förstår, en sällsynt primitivism i en mängd åtgärder bar alla hans astrologiska signaturer.

Herakleitos viktiga men dolda samband ser vi astrologiskt i Solens verkliga chef som i sin renodlat sublunära placering (själens syndafall till nivåer under den rationella varelsens existensnivå): det är Månen som förfogar över handlingsmänniskan Reinfeldt, den soläre dag-aktiva arbetaren. Varför han aldrig syns till längre i offentligheten, beror naturligtvis på att Kräftan är en "home maker", Fru Fredrik vill hellre mysa längst in i sina rum, skyddad från de hårda stormar som en verklig man skulle ta sig an. Kräftan urartar ibland och blir en ömkansvärt defensiv natur - det är nästan så man föredrar Alien - det rovgiriga skadedjuret som mänskligheten inte har några problem med att identifiera som den fiende, den lägre vegetativa själ som den är.

Månen befinner sig i Vågen i andra huset för pengar. Eftersom Vågen har Venus som härskare, pengarnas och komfortens planet, är budskapet nästan övertydligt. Som visionär har han bara den vegetativa själens besked att ge: jag gömmer mig och satsar på min egen trygghet och den underliggande mentala planriktningen (Vågen = Luft = tankemönstret) bygger således på en skrämmande enkel vision: "Jag vill säkra min position (likt en skadeinsekt vars hela liv handlar om att parasitera på andra) och detta i synnerhet finansiellt (Månen, magsäcken och hungern i andra finanshuset). Det är en synnerligen okomplicerad ekvation så här långt.

Men även sinnelaget har alltså en bakomliggande berättelse och den ges av Venus i Lejonet. "Pengar och komfort genom chefsbefattning". Lejonet är visserligen en stark och inspirerande gestalt, men det är när någon aktiv planet driver på i linje med symbolen. Här har vi Venus - horan - som vänslas med Höga Chefer för att komma i åtnjutande av privilegier. 

Eftersom Venus ligger i tolfte "hemliga huset" behöver det knappast sägas att Moderaterna ALDRIG under Reinfeldt kommer att redovisa partibidragen. Hela Fredrik Reinfeldts liv är uppbyggd på detta horande inför dem som kan mata in pengar till honom. Och i gengäld agerar han som Solen i Kräftan: matmamman som gynnar enbart dem som tillhör den egna klanen.

I denna rundgång mellan tre planeter ser vi alltså korruptionens egen signatur och jag är ledsen att jag försvårade inlägget genom Plotinus. För hos Reinfeldt ser vi helt klart att hans treställighet bara på pappret går rundgång. Men inte på filosofens vis, som förvärvandet i den egna personen av Guds Ljus, utan som en enda lågintensiv process baserat på Falskt Ljus, en rundgång mellan Solen, Månen och Pengarna som enbart handlar om att hålla Reinfeldts kalla Sol uppvärmd. Många politiska kommentatorer - t.o.m. borgerliga! - har redan upptäckt felet på den här mannen. Hans barndomsbok "Det sovande folket" var det enda av vision han hade: att sätta dit svenskarna hårt och förstöra välfärdssamhället. Nu vill han bara hålla i makten så länge det går.

Det är ett elände, det vi fått till regering. Och det är ingen nytta med att byta bort Reinfeldt, för hans horoskop visar bara på tydligast tänkbara sätt hur borgerligheten när den är som sämst tänker. En efterträdare skulle bara fortsätta samma utsugning av samhälle och enkelt folk, fast kanske lite diskretare. Hade inte Reinfeldt haft sådant stöd från mediernas mörkläggningsmaskineri hade folket förstått vad som pågår för länge sedan.

*****

Jämför gärna Virtanens AB-krönika som dök upp under dagen med mitt morgonskriveri på Ockulta ögat om Reinfeldt och dimridån - den allusionen till trolleritrick blev "rök och speglar" i ett inlägg som helt klart tog avstamp i mitt. Glad att kunna bidra med inspiration! 

Men den som öppnar sig mot det sanna Ljuset behöver enligt Plotinus inte låna det från andra utan blir Kreativa Kraftverk. De har inom sig själva förverligade den levande guden! På de här bloggen har vi givit den namnet jivatman, den Levande Själen. 

Om en månad väntar mig, en av De Levande, Reinfeldts enda arbetsmarknadsåtgärd för långtidsarbetslösa: lås in dem i Fas 3-lokaler och sätt pyssel i händerna på dem. Ofattbart vilken usel politik den mannen fört i fem år! Och mannen har inte ens haft kraft att ta sig an åldersdiskrimineringen på arbetsmarknaden för veklingen varken kan eller vill något alls! (Se den själviska triangeln här ovan.) 


Inga kommentarer: