Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 9 januari 2012

Forskare om pajasen Bush Jr och kopian Reinfeldt


Om innehållet på Bokus
Letade efter titeln på den parodiska kaffebordsboken från häromåret, den som visade foton på landets nya furste Reinfeldt i olika avslappnade privata poser (lite som att propagandaminister Schlingmann söker göra ett nytt kungahus av familjen Reinfeldt!). 

Men en annan bok dök upp i blickfånget, en forskarstudie av hur Reinfeldt kopierat världens mest hatade man George W Bush och hans fejkade makeover till en "folkets man". Hur hade jag missat den titeln?

Än mer spännande är att den ena forskaren, Brian Palmer från USA, utsetts till ärevördiga Harvard-universitetets bästa lärare! Sådant är värt en snabb kontroll!

Svenske kommunikationsexperten Per-Anders Forstorp är äldre så han får äran av den inre planetkretsen medan den inflyttade amerikanens planeter vandrar runt centrum i den yttre kretsen:



Palmer har fått New York-tid för att grovt justera Månens position - sinnelaget ligger i Lejonets 30e och sista grad vid midnatt så tiden flyttas godtyckligt fram till lunch för den mer än sannolika Månen i analytiska Jungfrun - här hittar vi nämligen eminenta pedagoger tack vare det merkuriska tecknets fokus på urskillning (som hos låga typer degraderas och blir diskriminering).

Forstorp har också sinnelaget i Jungfrun så det är lätt att förstå att dessa män hittade en perfekt synergi för det här bokprojektet! "Of one mind" (Månen beskrivs vanligen med ordet "mind" i engelsk text om den indiska astrologin.)

Det här ger amerikanen en högintressant nymåne med logiska Merkurius själv hemma i det för Jungfrun unika, samtidiga läget för härskarskap och upphöjdhet. Och därtill... lyckobringaren Jupiter strålar från Oxen. Vilken perfekt indikation för en firad pedagog!

Och vilken fin rehabilitering för den sakorienterade Jungfruns tecken, som blivit skamfilad på bloggen pga. av dess påfallande "mörka"sida och tendens att dyka upp i alla möjliga "pariah"-stämplade grupper (rasister, nazister, främlingsfientliga, moderata politiker).
Men så var det stjärnan Algol, Satans huvud... Nyligen drog inlägget om mobbarföreningen VoF:s senaste ordförande tusentals besökare under några få dygn (mycket för den här bloggen). Där diskuterades den onda stjärnans starka grepp om Oxens tecken 1972. Det föreföll röra sig om en kort period då flera planeter befann sig i tecknet. Det var träffsäkert att se ledaren för en förening av direkta "bullies" (=mobbare, stångande ox-kreatur) ha den här störningen i burdusa Oxen.

Men hur ska man förstå "gycklaren" Algol hos amerikanen Palmer, uppskattad lärare?

Är det möjligt att den stora välgöraren Jupiter förmår transformera hånet och bristen på genuinitet som förknippas med Satan? 

Satan är "Anklagaren" enligt judisk tradition - precis som VoF "anklagar" människor och institutioner för att vara "årets förvillare" medan rörelsens svans utgörs av tonåringar utan tillräcklig bildning och ibland helt utan vett - ungdom som i en sekulär och galen värld söker en vuxenidentitet.

Jag ser det så här: Brian Palmer upplever faktiskt Satans ondska utan att själv ta del av den - åtminstone inte mer än att han i djupet av sitt psyke tagit in fenomenet George W. Bush och sedan, i sin individ (Solen-Månen-Merkurius i individualistiska Jungfrun) underkastat denna maskerade mörker man sin noggranna analys. Han beskrivs som en socialantropolog och jag har ännu ett anonymt horoskop med svåra Algol-störningar i Oxen _och_ sinnet i kritiska Jungfrun - en socialantropolog!

Jag vill föreslå att Algol + Oxen beskriver primitiva folk, eller objektifierat liv. Algol - gycklaren - fråntar studieobjektet dess seriositet, dvs. låter antropologen fejka tillhörighet med en stam eller en social grupp utan att egentligen ha identitiferat sig med studieobjeketet. 

Antropologen ljuger med andra ord för de stammedlemmar eller den population han träder i kontakt med, han bara låtsas assimilera sig med gruppen. Algol kan således beskriva wallraffande! Det är ett moraliskt huvudbry huruvida "som om"-individer i förklädnad rättfärdigas av att de har ett "högre syfte" med sin låtsade grupptillhörighet...

För den absoluta bristen på seriositet hos pajasen Algol, se också horoskopet för den unga grundaren av en "piratkopieringsreligion". Helt klart måste den amerikanske socialantropologen illustrera Algol som en "objektiv narr", precis som VoF-ordföranden upplever att han håller ögat på "förvillare"!

Att Palmer lämnade USA och blev svensk kan ha att göra med sin kritik av moderlandets värderingar. Jungfrun är hyperkritisk och här hittar vi också en hårt trängd hemmiljö: Kräftan infekterad av turbulenta Mars i sitt fallna läge. Den här veka Mars kastar tjuvnyp mot den ideologiska Saturnus i Vattumannen - samma fenomen som hos ateisten och ordföranden för Humanisterna vars Mars dessutom är överhettad pga. den omoraliska kombinationen med Venus. Samma kritik mot en hel tankestruktur (religion) som den här Sturmark ägnar sig åt, ser vi hos Brian Palmer, fast i annan riktning. 

Här blir det tydligt att astrologin på tecknens och planeternas nivå talar om PRINCIPIELLA ÖDESMÖNSTER. Om man bekämpar ett religiöst sentiment eller är kritiker av Bush och republikaner är egalt på den här nivån. Det astrologin berättar är bara en historia om någon som känner sig felfördelad och inträngd i ett litet hörn (Kräftan) av en dominant ideologi - kanske statsideologin - och bedriver krypskytte (Mars, vapen, krig) mot denna ideologi (Saturnus i Vattumannen). Som om det inte räckte med en nymåne i kritiska Jungfrun har alltså amerikanen också ännu ett tecken på en extrem missnöjesmänniska. Uppenbarligen finns det något i det okända ascendenttecknet som gjuter olja på dessa vågor!

Den svenska kommuniktionsforskaren Forstorp har flera utmärkta horoskopinslag: Merkurius och Venus i balansaktens Våg har i sig allt i världen att göra med kommunikation, särskilt då dialogen (Vågen) som går ett steg längre än Merkurius och Jungfruns fixering vid megafon-mentalitet eller enkelriktad kommunikation. Detta ger pluspoäng åt hans sinnelag (Månen) vars disponent ju är Merkurius. Vidare har Forstrops Sol i Skorpionen en perfekt disponent: Mars i upphöjt läge i systematiska och organiserade Stenbocken. Denna Mars välsignas dessutom från empatins tecken Kräftan där den stora välgöraren Jupiter är upphöjd! 

Med tanke på Stenbockens politiska och samhälleliga orientering och Kräftans vilja till välmående och fysiskt liv, förvånar det inte att Forstorg ägnar sig åt politisk och rättslig kommunikation. Vi har dessutom Saturnus upphöjd i rättvisans tecken Vågen, för ett extremt tydligt rättvisepatos, så det är ingen vågad gissning att han fullständigt genomskådat den korrumperade folkförvillaren Fredrik Reinfeldts så kallade "total makeover" då han plötsligt började lura i svenskarna att hans parti stod på deras sida. 

Reinfeldts verkliga arbetsgivare än förstås det Internationella Kapitalet som inget annat vill än att sänka folks löner för att krama ut mer vinst åt ett allt mindre antal verkligt rika. I samma process framskapas en ny, allt större underklass där låglöneslavar utför billiga och hushållsnära tjänster åt dem som är, eller inbillar sig vara, lite förmer och förtjänar en husa som gör skitgörat åt dem för en struntsumma. 

En äcklets livsstil och ideologi med andra ord, ljusår från den rättrådighet som vi i detalj kan studera på Forstorps himmel. Reinfeldt försöker få hela folket att bli egenföretagare på botten av detta nya fantastiska samhälle. Att svenskarna inte genomskådar den här strukturomvandlingen beror antingen på att det här inte är ett bra folk eller på att Reinfeldts PR-byrå känner sin målgrupp, den enkla medelklassmänniskan som på sin höjd har en snäv och yrkesinriktad högskoleutbildning bakom sig, eller kurser som lett dem rakt in i ett prefabricerat litet yrkesfack. 

Dessa nyttiga idioter har funnits genom hela världshistorien. "Jordens salt", kallade Jesus dem för tvåtusen år sedan. Svenskt Näringsliv söker hålla människor i mörker och okunskap genom att smutskasta högskoleämnet filosofi - men där gick Djävulens arrogans ett steg för långt! 

Jag tror 2011 och 2012 i backspegeln kommer att ses som en global vändpunkt i världshistorien. Några mycket viktiga pusselbitar klargjordes. Som t.ex. att hela folk kan göra uppror på den sittande makten. Ja, inte i valium-Sverige förstås, men i världens alla länder där folket ännu har en levande inre moral, en instinktiv lyhördhet för den goda ordningen.

*****


OBS. Jag kände inte till den här boken när jag i december skrev ett senkommet inlägg om f.d. presidenten Bush och reagerade på hur snarlikt hans horoskop var det för Fredrik Reinfeldt!



Inga kommentarer: