Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


lördag 28 januari 2012

Folkdjupet igen: korttänkt privatism

Högersvenskens intelligensbefrielse forsar fram i tidningarnas läsarspalter (AB). Finns det verkligen så mycket människor som inte kan tänka ett steg längre än till sin egen komfort?

Nu får jag syn på en inskränkt småstadsbo som minsann mår prima under Reinfeldts regim:


  • Henka Carmstedt · Toppkommentator
    konstigt att jag som arbetare aldrig haft det bättre än vad jag har idag med den nya regeringen? lever du i verkligheten?

  • Jan Schmidt · Toppkommentator
    Ja, Henka Carmstedt, så länge du är frisk och orkar arbeta, och har ett jobb, så kan det nog vara så att just du har det bättre i dag. Men tänk efter: Har dina ungar det bättre i skolan? Har din gamla mamma det bättre på långvården? Har din arbetslöse granne fått det bättre? Samhället består inte bara av företagare och lönearbetare.

Carmstedts horoskop visar tydligt problemet med att ha en dysfunktionell Kräfta som statsminister, för det är det själviska klanperspektivet som talar här också. Horoskopet är ett perfekt exempel på nödvändigheten att gå längre än bara se till planeternas positioner - de måste vägas mot signalerna från deras dispositörer:



Det viktiga sinnelagets Måne i Vattumannen. Storsint och intellektuellt, bra förståelse för samhällets övergripande målsättningar - eller hur?

FEL !!! Alla de som föddes i mitten av 70-talet då Månen flyktigt passerade Vattumannen har havererade Vattumänpsyken, parodier på den samhällsengagerade individen. Detta på grund av att Vattuman-Månens disponent ligger i Kräftan, tecknet som bara ser till det egna huset och välståndet för de egna. Detta är samma intelligensnivå som även apor förmår prestera.

Man kan säga att Världssjälens andning över tid är tecknar en mycket liten lungkapacitet. Med lite luft följer ibland ett klent intellekt. Notera också att han har pengarnas Venus nära den själviska Saturnus. 

Allt detta är en Vatten-instinkt som sedan via Månen bortrationaliseras i Vattumannens försök att låta intellektuell. Men patrask når inte längre än till töntiga utsagor som, "Lever du i verkligheten?" Så låter genuin underklass, tyvärr.

Horoskopet visar tvärtom att det är den här mannen som inte lever i verkligheten. Han, likt Sol-Kräftan Reinfeldt, har gömt sig i en egen liten fantasivärld! Kommentatorn Schmidt ger honom svar på tal och visar vilken råtthjärnas verklighetsuppfattning han befinner sig i, som saknar så många större perspektiv Kräftan innanför sina väggar brukar strunta i.

Sedan är det naturligtvis intressant att se Jupiter, filosofins planet, så nära den oseriösa Algol - Satans huvud. Jag är inte helt säker än, men jag tror detta är en mycket skadlig position för individen och det är alltså en kort "kull" som drabbas vart tolfte år under Jupiters färd - däribland den här naiva människan.

För att återupprepa den nya beteckningen på planeters underliggande disponenter: den är planetens potential till skillnad från vad t.ex. Månen i Vattumannen själv aktualiserar. Saturnus i Kräftan ger tydliga signaler om en människa som löper risken att regrediera i livet, backa från Vattumannens socialt medvetna intellektualitet och krypa in i en skyddad verkstad (Kräftan) och där sitta och gosa med sina egna pengar (Venus).  

Detta kan vara en tillbakagång jämfört med var hans barndomshem startade ut. Vattumannen är tveklöst ett mer ambitiöst och komplext tecken än den instinktiva Kräftan. Mannen skulle t.ex. kunna ha misslyckats att skaffa sig en lika god utbildning som en eller båda föräldrarna har, för att hans näriga dragning till pengar tyckte högskola var slöseri med tid. (Det kan också vara så att även barndomshemmet har förverkligat denna klassresa bakåt, till en primitivare mentalitet.)

Även Jupiter (lätta pengar) med Satans huvud kan läsas som en pekuniär och simpel natur - inte som ensamt budskap men sannerligen när flera tecken tyder på samma sak. Ett livsöde som inte ens kommer i närheten av att tänka på vad som är bäst för ett samhälle som helhet. Sådana här borde inte ha rösträtt förrän de fått avlägga examen som tyder på att de förstått åtminstone något av vad livet handlar om.

Solen med Merkurius borde (enligt föregående inlägg) tyda på intelligens, men här kan man se hur en "vattenskadad" Måne i Luft förstör. Vad än Solen ger ut av liv och intelligens strejkar det lägre, mottagande och reflekterande kärlet, det så kallade sinnet.



Tillägg. 

Den ömsesidiga oppositionen mellan Måne/Saturnus Luft/Vatten, påminner om några av de girigbukar bloggen studerat, vilka profiterat på svensk sjukvård. Bloggen är nu så omfångsrik att det knappt går att hitta tillbaka till gamla inlägg längre, med mindre man minns namnen på alla dessa halvoffentliga myglare som tror de är normala - trots att de är offer för en ynklig tidsanda som de inte hade tillräckligt medfödd godhet för att kunna stå emot.

Jag minns dock den här, "Den onda sjukvårdschefen" - åter ett problem i Kräftan som hamnar på kant med samhällsmedvetenheten (Vattumannen). Och glöm inte den själviska Humanistordföranden Christer Sturmark, med svåra problem mellan Kräfta och Vattuman. Hans själviskhet består i att han missunnar religiionen en plats i samhället (Vattumannen)!

Inga kommentarer: