Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 30 januari 2012

Fastighetsskojare & ett girigt kretslopp

Apropå ett stressad moderat finansborgarråd i Stockholm (SvD)...

Byggföretaget Primula i maskopi med moderaterna i Stockholms kommun. För detta riktar Vänsterpartiet blåslampan efter dem (SvD 2). De båda ägarna har också en riktigt ful historia med påhittade hyresgäster i ombildade bostadsrättsföreningar bakom sig (SvD 3). 

Bloggen är mindre intresserad av de tekniska detaljer giriga och oärliga människor klurar ut för att bryta mot ära och redbarhet, men desto mer av hur skumraskmentalitet korrelerar med den astrologiska världsbilden och dess moraliska dimensioner.

Som regelbundna läsare vet har denna blogg världsunikt visat att den äldre babyloniska zodiaken ger statistiskt signifikanta resultat - ett antal av de ålderdomliga utsagorna om zodiaktecknen tycks överensstämma med för oss obegripliga "ledande principer" inbäddade i tillvaron själv. Detta får följder för vilka handlingar i livet som är acceptabla och vilka som ger "dåligt karma" för framtiden...

Birthday.se ger bara två män med namnet Kussofsky - kanhända far och son. Men bara sonen, född 1962, kan vara aktuell när jag söker en match med det något mer högfrekventa namnet Johan Humble. 

Men då det finns en 62a med detta namn och därtill likt Kussofsky-sexitotvåan bosatt i den kriminella stockholmskommunen Lidingö, klippare och själviska högerröstare hela högen, tycks saken lösa sig själv. 

Och eftersom man kan förutsäga harmonier mellan två horoskop vars ägare jobbat tillsammans länge, sådana som syns nedan, kan identifieringen sägas vara i stort 100% säker.
 

Efter tre års bevakning av tidningsrubriker är det här ett lättbegripligt horoskop. Detta är en sjaskigare variant av bloggens skolexempel på hur Vattenelementet är kallt och därför girigt - ständigt i behov av mer bränsle på den eld den inte själv äger: bankchefen Annika "Fallskärm" Falkengren - under en kort tid för några år sedan hatad av svenska folket som en symbol för bankernas girighet och orimliga bonusar till sina egna höjdare. 

Eftersom ett folk per definition är korkat, saknar individualitet (en grå massa kan inte ha enskilda ansikten), nyckfullt och därmed lätt att leda i nya riktningar, har sedan dess tidningarna sålt på massorna samma indignation flera gånger om. Senast var det Nordeachefen Christian Clausen och hans lyxlägenhet i Stockholm! 

Tills den korkade massan lär sig lägga ihop 2 + 2 kommer och rösta på ett parti som verkar mot sådant här kommer emellertid tidningarna bara att upprepa samma vals om och om igen, det är samma gamla visa men nya ansikten.

Och astrologin avslöjar att det alltid är samma gamla OMEN inblandade: det giriga Vattnet hos de omoraliska vilket exakt motsvarar avundsjukan i det irrationella folkdjupet. För indignationen är absolut inte så "ren" som den förorättade svensson inbillar sig. 

I samma position skulle samma typer upprepa exakt de misstag Falkengren, Clausen och nu det här två fastighetsbluffarna gjort med sina liv: tillåtit sig bli styrda av den djuriska delen av deras själ - den obegåvade delen av deras natur.

Fastighetsskojaren Kusoffsky på fina Lidingöadressen är således född samma år som SEB-chefen och har samma Sol i kallt och girigt Vatten och samma exceptionellt urspårade sinnelag som aktiveras under 1962 då gånger Månen passerar sitt hemtecken Kräftan och där giriga demonen Drakhuvudet ligger. Notera vad Kräftan står för: Bygg- och fastighetsbranschen!

Och hans kanalje till kumpan har precis lika olycksbådande födelseomen:


Här är inte sinnelaget besmittat av ett överdrivet och lidelsefullt (Rajas guna) begär utan istället beskriver Månen "fallen" i Skorpionen ett perverterat psyke, fullständigt laddat av viljan att kämpa mot den skorpioniska döden och kylan. Den här mannen är den ledande i illdåden till följd av den omoraliska Mars i härskarläge i Väduren som hettar upp Skorpionens kalla vatten och aktiverar vad av Synd som än låg där som ett avskuret bakvatten (Tamas guna, mörkrets kvalitet, kan som Vatten liknas vid ett stagnant vatten, gamla och djupgående attitydstörningar).

Men missa inte att den hetlevrade Mars-Väduren faktiskt också gör precis samma sak med Kräftan, det lidelsefulla begärets och bostadsfrågans tecken! Och ett kvartal efter kompanjonens födelse har nu pengarnas och välmågans Venus hunnit fram och infekteras av girighetens demon. 

Det måste också påpekas att båda männen därmed lider av samma gyttjigt materialistiska axel mellan Kräfta och Stenbock (Vatten och Jord) eftersom det här året ser planläggaren och formgivaren Saturnus hemma i sitt "imperiebyggartecken".

Just den här axeln har på sistone tittat fram i ett antal människor som tillhör det slödder som kollektivt kallas näringslivsmänniskor - folket som aldrig hinner tänka efter över vad de håller på med eftersom Rajas guna, passionen, tvingar dem att springa som gnagare runt, runt i overklighetetens pariserhjul. Dessa är mänsklighetens verkliga slavar fast de tror de fuskat och fejkat sig fram till samhällets åtråvärda gatuadresser (se dessa båda på Lidingö t.ex.)

*****

Bara några få dagars sneglande mot ekonomirubriker i tidningarna har staplat upp en mängd slika oppositioner:
  • Nyssnämnda Falkengren och Clausen
  • Banksvindel och girighet - om ett språkrör från lobbyisten Svensk handel
  • Näringslobbyisten som tjatar om att häva Las - en indirekt axel mellan Kräftan och Stenbocken där Jupiter-i-Oxen går in och kastar en aktiverande aspekt mot Stenbocken; i Kräftan har vi redan den iskalla Saturnus och med detta ett fruktansvärt kyligt begär. Som synes är Jupiters förmögenhet riktad mot Stenbocken/Arbetsgivaren och inte det lilla folket (Kräftan)! En falsk propagandist som talar med kluven tunga!
  • När det började hetta till om Filippa Reinfeldts bortslumpande av ett Stockholmssjukhus så att "den inre kretsen" som gjorde sig individuella flermiljonklipp, valde äntligen Filippa att ge en intervju som var det mest löjeväckande och undanglidande som skådats. Den reporter som hade till uppgift att underdånligt "pressa" henne uppvisar själv fursteslickandets och statusdyrkans axel mellan Kräftan och Stenbocken.
I "Banksvindel och girighet" även länkar till några andra horoskop, inte minst det för NASDAQ-börsen, som påminner om hur det ser ut när man drivs att likt en streber klättra mot Satans högborg.

Jag ska berätta något som kan bli en obehaglig överraskning för många som har den här axeln i full verksamhet i sina horoskop: detta är sinnebilden för de nyrika, den obildade pöbeln som kämpar för att uppnått en snofsigare yta och slutar som så parodiska nollor att den verkliga överklassen inte vill ha dem i samma rum. Problemet är att Kräftan står för populism och Stenbocken för ytans strukturer. Vi har alltså att göra med helt tanklösa plagiatörer.

Och det är lustigt nog därför Peter Wahlbeck är en rolig komiker - hans axel mellan lidelsefull känslas Kräfta och strukturens Stenbock gör honom till en perfekt "fysisk" komiker. Han plagierar företeelser alla känner igen och behöver sedan bara toka till dem (kanhända via den "skadade" Mars i Kräftan).

Wahlbeck har förstås också i hemma hos-intervju i någon tidning beskrivit sitt prylbelamrade hem, vilket påminner om hur Kräftan (Hemmet) är en tom och girig lokal som inget hellre vill än fyllas med saker. Och ju mer pengar, ju större slott och ju mer tomma kalla rum som bara skriker ut begärets dödssynd! Som sagt, detta är djup fallenhet i kretsloppet.

*****


Se även det stressade moderata finansborgarrådets himmel - snedvriden på ett helt annat sätt...

Se även det andra stressade moderata borgarrådet i "Varför hymla? Reinfeldts mannar är svin"

Samma dekadenta politiker återkommer i tidningarna gång på gång och jag behöver numera bara länka till äldre inlägg!

Och vad det är för fel på Stockholms invånare som inte förstår den spelplan de favoriserar politiskt är en gåta. Tillhör de helt enkelt den mörka sidan i detta verklighetens Stjärnornas krig?



Bonusspaning.

En kommentatör i SvD är grundligt påläst i frågan och kallar Vänsterpartiets sak förlorad. Det finns bara en i Sverige med samma namn och detta i en Stockholmsförort inte så långt från den aktuella lägenhetshärvan.

Att sedan räkna ut horoskopet bekräftar att detta är kartan för en som helt trasslat in sig i Penningens mentalitet och inte längre kan tänka utanför förtjänstens sub-humana världsbild. Detta är också en typkarta för lägsta sortens socialrealism, tio återfödelser på jorden innan frågor om moral ens aktualiserats:


Här kan visserligen sinnet (Månen) ha lämnat den fallna filosofiplaneten i maktkåta Stenbocken och sällat sig till den omoralens Mars i Vattumannen som pumpar in lusta för penningen (Oxen). Det spelar ingen större roll vilket måntecknet är för sinnet drabbas i båda positionerna av en riktigt ful ömsesidig attack som de båda illgärningsmännen Mars och Saturnus utför på varandra. Det blir ett oändligt kretslopp av montetär hunger.

Ett mycket passande horoskop för en som skriver ett inlägg som enbart handlar om beräkningar men helt saknar högre insikt om vilka värderingar som BORDE råda i ett gott samhälle. Att ha "låsningens" Saturnus redan i orala Oxen vittnar om att grundbehoven (pengar!) ockuperar den här sub-generationen otillbörligt.

Alla som föddes i ett liknande "tidsfönster" har vita fläckar (eller snarare svarta) i sin själs färdbok. Ett standardtips är att de kommer direkt från ett föregående liv i svält och extremt armod. Nu vill de bara ha pengar. Det goda samhället ger dessa en liten skyddad verkstad (låt dem spela Monopol!) men tillser i övrigt att samhället sköts utan korruption och underbordet-överenskommelser.

Inga kommentarer: