Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 27 januari 2012

En hedersmördare & en lögnare

Den här dagen gick i kriminalitetens tecken, med studier av naziförbrytare och nu ett födelsedatum på en hedersmördare jag fick syn på genom AB-artikeln om hans uppbragdhet i Kumlafängelset.

Horoskopet ser enkelt nog ut:



Månen med halshuggna Ketu i äktenskapets tecken är inte bara en indikation om att irakiern själv har fått rötterna till sitt hemland (Månen = ens ursprung) avskurna, det är troligen också en symbol för adoptivdotterns skilsmässa (skada mot Vågen/äktenskapet) som tycks ha utlöst hedersmordet.

Och "illgärningsmannen" i dramat verkar vara Rahu, Drakens huvud! Den attackeras av samma planet - våldets och knivhuggens Mars (kvinnan stacks med kniv) - som Rahu här agerar megafon eller förstärkare åt, placerad i marsianska Väduren - ett tecken i sig känt för våldsamhet.

Men det räcker inte: även den patriarkala Saturnus vill ha ett ord med i saken om den här skilsmässan. Nu blir plötsligt Drakens huvud megafon för båda illgärningsmännen och dess enda aspekt enligt indisk astrologi är förstås oppositionen: Vädurens uppretade ego vänder sig direkt mot den andra parten eller partnern (Vågen).

Det är svårt att se hur vare sig Månen eller Solen i Luft skulle kunna förorsaka detta mord, men däremot en Saturnus klent placerad i Vatten, i ett tecken som föredrar att se kvinnan hålla sig kort. Saturnus, patriarken, har inte mer att göra inne i Kräftans avskilda harem, än skadegöraren Mars, noterad hos t.ex. Kapten Klänning. Också hos f.d. Länspolismästaren var Väduren aktiverad och, ser jag nu, en Venus nära inpå Algol för något "diaboliskt i anslutning till kärlek och kvinnor"!

Skulle nu den morddömde irakiern ha fötts mycket sent på kvällen, runt 22.00, då har Solen hunnit in i Kräftan, följd av Månens fall in i mordiska Skorpionen runt 1.00 på det nya dygnet. Följande dygn, den 17 juli, är således nästan ännu värre, givet att Mars nu inte bara attackerar Rahu utan också direkt förfogar över en fallen Måne!

Men det är med all sannolikhet de tre illgärningsmännen Saturnus, Mars och Rahu in en härva som ligger bakom våldsnaturen. I termer av "syndrom" ger Saturnus i Vatten mot Rahu i Eld en iskall gränsdragare som blossar upp med Drakhuvudets eldighet. Mars ger en iskall och listigt förslagen aggression (pga. Jungfruns ständigt kalkylerande natur) där Jord i möte med Eld ger "egenmäktighet". Den senare består dock inte i att Elden har en vision medan Jorden bjuder på konkreta hinder. Istället är det den fundamentalistiska Jorden som synliggör (Eld, vision) sina objektiva regler, och det med våld.

För en annan Mars i Jungfrun som enligt läran om planeters "verksamma natur" klassificeras som en personlig, i individen inneboende ondska, se Fredrik Reinfeldts horoskop där Mars ligger i hans egen person (första huset).

I sin kritiska genomgång av regeringen Reinfeldts Fas 3-åtgärd konstaterar LO bistert att åtgärden verkar ha som "syfte att ge stöd och för att normera och avskräcka. Den underliggande bevekelsegrunden till fas 3 verkar vara att deltagarna och övriga arbetssökande ska uppskatta värdet av allt arbete på den öppna marknaden i så stor utsträckning att de till slut sänker sina krav vad gäller löner och andra arbetsvillkor och tar ett arbete till varje pris."

Den som känner Reinfeldts socialdarwinistiska världsbild och nedlåtande syn på det svenska folket som lata ("döda i välfärdsdöden") [1] behöver inte tänka två gånger för att förstå hur hans egen personliga utblick (Mars i 1a huset i profitsökande Jungfrun) och ande svävar över denna pennalistiska Fas 3-åtgärd som LO efter analys finner helt värdelös (14-15% kommer loss ur denna slutförvaring för svältpengar). 

Jag har ännu inte studerat planeten Mars separat men det verkar som om svenskarna valde sig en statsminister som kan ha zodiakens mest ondskefulla placering av Mars. Spontant tycker jag mig minnas många sadistiska typer som passerat revy med den här placeringen. Att den gör honom irriterad och benägen att ljuga är inte längre någon hemlighet. Det var just detta drevet mot Juholt - "Ljugholt" - syftade att maskera!


_____
1. Fredrik Reinfeldt med bistånd av Per Schlingmann: Det sovande folket (1993)


Inga kommentarer: