Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


söndag 8 januari 2012

Domedagen 2012 (?) och Astrologin




Välsignad är den människa som inte är illvillig mot någon annan och som hjälper de skadade och fördömda (spetälska?), och upplyfter de nedbrutna, och idkar välgörenhet mot de behövande. För på den stora Domens Dag kommer varje vikt, mått och varje vågskål att verka som på marknadsplatsen. Med det menas att människorna kommer att hängas på vågskålarna och placeras på marknadsplatsen och var och en kommer att förstå sitt eget mått och belönas i enlighet med sitt eget mått.
Andra Henoksboken, kapitel 44.

Det har talats om en datering till det första århundradet före vår tideräkning för den här judiska apokalypsen. Åtminstone i mina ögon ser det här ut att vara en text som Johannesevangaliet (cirka 120 vår tid) opponerar sig mot, när någon författare i Jesus mun lägger orden: "Gud delar inte ut [människo]anden efter mått." Andra Henoksboken skulle kunna vara en av de allra första kristna texterna, vilket omsorgen med de svaga och sjuka tyder på - just de grupper i samhället dagens högersvenskar med Fredrik Reinfeldt i spetsen gör blanka fan i. Domen blir hård...

Att Gud visst delade ut människosjälar efter mått ansåg de astrologiskt bevandrade asketerna i Juda rike, fragment från Dödahavsrullarna talar för detta. Instruktionstexterna till ledarna talar också om att rangordna medlemmarna efter det andliga värde man genom fördolda metoder funnit ut.

Eftersom mängder med rester av Första Henoksboken hittats i grottorna vid Döda havet är det inte någon vågad gissning att vi i liknelsen med marknadsplatsen och Domedagen här ovan ser en tid när alla genom objektiv astrologi kommer att se sitt sanna värde. En tid som vår, utrustade med den ursprungliga sideriska zodiaken...

Jag köpte den föga kända Andra Henoksboken via Amazon just före jul, och detta när det stora Vågmästaren Saturnus just påbörjat 2½ år genom sitt upphöjda läge i Vågens tecken. Nu gott folk, tror jag det börjar här på jorden. Kanske 2012 är ett nyckelår, vad än Mayakalendern säger eller inte säger med sin omstart kommande december...

Se även detta inlägg om Andra Henoksboken.




Inga kommentarer: