Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 24 januari 2012

Disneys vd: 1 miljon om dagen i lön

Robert Iger nämns i SvD. Ett bra horoskop att begrunda i frågan om de snuskigt rika. Har de bara "gott" karma att skörda i detta liv, eller föddes de när himlen signalerade sjuklighet?



Det är inte helt otippat att hitta viljan till kontroll - Saturnus - i det tecken jag av en ren händelse upptäckt ha med profitlystnad att göra: Jungfrun. Kanske är de här sjukligt giriga cheferna barn av vissa "subgenerationer" - t.ex. då "själens form" Saturnus står i Jord eller Vatten?

Att Månen står i hungrande kallt Vatten och Jupiter befinner sig i Vattumannen som via sitt "naturliga" elfte hus har med förmögenhet att göra i indisk astrologi, det ger en tendens till irrationell böjelse: begärets Vatten disponerad från Vattumannen med förmåga att planera för sig själv (och andra). Det lustiga med den här Vattumannen är hur extrem den är: pengarnas Venus med förmögenhetens Jupiter. Aggressorn Mars för en förhöjd libido (jättebehov av mycket pengar). 

Och så till sist: det giriga Drakhuvudet !!! Allt detta spelar som konceptioner som tycks kanaliseras in i begärsnaturen (Vatten) på något underligt sätt.

Jag vill föreslå en sak som kanske kan spika Rahu och Ketus betydelser en gång för alla - efter cirka två års iakttagelse av hur de beter sig i horoskop som ramlar in på den här bloggen tycks den indiska läran stämma: norra månnoden är girig på framgång. Mitt förslag är att man i samband med de giriga och stormrika generellt bör finna den giriga månnoden på ovanstående vis - i kontakt med viktiga planeter. Sällan den "avmätta" halshuggna södra månnoden som "been there, done that". 

Det är som om stjärnorna säger: "Låt mig svina mig nu och dra dödssynden Girighet över mig nu. Betalar tillbaka gör jag under de nästa sju-åtta jordeliven som fattig och utstött."

De stormrika måste vara sinnessjuka varelser, och just Disney-vd:s märkliga "läckage" från Idén om kriminellt stor rikedom in i den ständigt hungriga vegetativa Vattensjälen (en engångssjäl som återvinns av Naturen efter avslutat liv) måste rimligen vara nyckeln här, mer än bara Saturnus i profitlystna Jungfrun.

Att Saturnus aspekterar en då här märklig Måne minskar säkert inte hungern efter pengar. Sedan kan man se Solen i Stenbocken: viljan att bygga ett monument, viljan att prestera. Men det är från "läckaget" i Månen orimligheten kommer.

Ett prima exempel på en helt dekadent version av Vattumannen. Vilka chefsförmågor han än har, faller helt i skuggan av den här omåttliga hungern efter rikedom! Själen tycks ha fötts med det på hjärnan! 

Vad hände alla andra som föddes med samma läckage i sin Måne? Finns det fler stormrika födda under två dygn med Månen i Fiskarna?

Inga kommentarer: