Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 30 januari 2012

Den dumme svenske datorkaparen

Bara häromdagen föreslog jag försiktigt utifrån det omtalade kanadensiska forskningsresultatet där främlingshatare visade sig ha lägre intelligens än andra, att detta fynd även syns i den här bloggens astrologiska grundforskning.

Eftersom markant rasistiska Månen i Jungfrun och Månen i Fiskarna motsvarar hela 17% av befolkningen går det dock inte att uttrycka sig på något svepande sätt. Att bloggen hittat signifikant överrepresentation innebär långt ifrån att 17% av svenskarna med dessa två måntecken är underbegåvade. 

Lågt i tanketaket kan tecknas på ett antal olika sätt i astrologin och det existerar inte ens några traditioner om tecknen och intelligens - ämnet är kanhända för känsligt. "Alla är väl lika god som nån", som det heter i jantelagens Sverige. Men den här bloggen visar att jämlikhet i verkligheten är en myt, även om det jämlika samhället är eftersträvansvärt. 

När de stora vovvarna inte längre är snälla mot de små, utan som Fredrik Reinfeldt uppmuntrar dem till i sin politik, att stjäla från de små - då sysslar vi inte längre med mänsklig civilisation utan med ett civilisationshaveri.

Nu står en svensk dataprogrammerare efterlyst av själva FBI i USA för att ha byggt virusliknande program ("malware") som infekterar datorn och skrämmer användaren att köpa falska antivirusprogram (AB). Jag fick själv ett sånt på datorn föra bara några dagar sedan - det kallade sig för en "Windows antiviruscentral 2012". 

Fejkprogrammet slog ut tangentbordet totalt så att användaren till sist i desperation skulle köpa programmet. Ett program som motsvarar en flygplanskapning som tvingar planet att flyga till ny destination: och fylla gangsterns bankkonto! Lyckligtvis hade jag bara några meter till en frisk dator och kunde därifrån hämta hem den komplicerade metoden för att avlusa den lamslagna datorn.

Redan Aftonbladets flera år gamla foto på den svenska datagangstern säger att något är fel i huvudet på människan. Sällan har man sett två så olika ansiktshalvor och med det en misstanke om att han föddes när det rådde obalans i solsystemet:

Sundin - original
Hans högra halva x 2
Hans vänstra halva x 2

Mytologiserandet om höger och vänster hjärnhalva tillhör vår tid, men skulle vi använda tanken om den datanörd som sitter fastlåst i sin vänstra "logiska" hjärnhalva och helt saknar fungerande känsloliv eller empati (höger halva), då är det faktiskt väldigt tydligt att den sista bilden - med det hängande ögat dubblerat - visar en ren gangster. 

Det spelar egentligen ingen roll var man placerar Månen detta dygn, men jag vill föreslå ett sinne i kyliga, själviska och kalkylerande Jungfrun hellre än Lejonet. Och horoskopet visar varför psyket ser helt förstört ut genom den placeringen, klart värre än om det "minglat" med Merkurius och Saturnus i Lejonet:


Giriga Rahu och en överhettning (Mars plus fallen Venus) i det profitjagande tecknet. Att knyta det i sig begärande sinnet till denna smutsfläck ger en så logisk berättelse. Och när sedan Solen står i likaledes instinktiva och hungrande Kräftan så att denna störda Måne blir handlingslivets disponent, ja då har vi en riktig "typ" av det mest själviska slaget.

Jag noterar hur ännu en gång inte ens välviljans Jupiter i "upphöjt" läge i Kräftan kan råda bot på ett horoskop som börjat luta mot ondska. Tvärtom kan man anta att Jupiter nu förvandlas till "lätta pengar" och ytterligare förstärker den vinstlystna Kräftan.

Så här skulle Sol-Kräftan Fredrik Reinfeldt kunna ha blivit om han inte tyglat sin girighet och låtit sig nöja med "bara!" 144.000 i månadslön för att inte göra ett skit åt landet Sveriges beklämmande tillstånd - ett läge han själv har skapat genom en självisk privatiseringspolitik (Jungfru + Kräfta i framskjutna positioner = extrem fokusering på den egna komforten)!

Han och datagangstern delar en verksam illgöraren i Mars-Jungfrun och en Sol som i 11e huset sätter begäret (girigheten) som ett ideal! (Detta gäller för gangstern Sundin bara under förutsättning att Månen verkligen hunnit in i Jungfrun och då enbart som en indikation om sinnets preferenser, inget sagt om individen verkligen kommer att agera ut sin girighet.)

Hur kommer låg intelligens in i det här? Ska inte dataprogrammerare föreställa smartare än de flesta? 

Det beror på hur intelligens definieras. I den mån de i självförhävelse förnekar att universum är levande, intelligent och styrt av naturlagar som också är moraliska till sitt väsen, i den mån är dataprogrammeraren bara som vilken idiot som helst. Jag har alltid anat att Jungfruns tecken älskar teknik  och datavärldens simpla logiska spelregler.

Att Månen i detta tecken så tydligt producerar brottsdömda människor tyder på att det simpla ateister tror är intelligens i själva verket är bristen på intelligens. Och det har antikens djupaste människor alltid sagt: vi lever i upp-och-nedvända världen här på jorden. Tingen är inte vad de synes vara.


Inga kommentarer: