Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


onsdag 25 januari 2012

Brev till en skeptiker

En god vän med starka band till Storbritannien tipsade mig om en schweizisk ateist som gjort sig ett namn i England. Jag replikerade skämtsamt att han kanske borde välja en propagandist för ateismen från en annan "sub-generation" än sin och schweizarens, då båda var födda då formalismens Saturnus var "fallen" i subjektivismens princip eller tecken, Väduren. 

Jag vet inte om jag lyckades reta honom (godmodigt), men för att förtydliga vad jag menade med att den nästsenaste av de här perioderna koinciderade med mordet på medborgarrättskämpen Martin Luther King, skrev jag nedanstående följebrev. Kunde egentligen lika gärna ha lagts på min andra blogg (Ockulta ögat) eftersom det är generellt tankegods med bara några få referenser till astrologisk symbolik.

*****

Som exempel på tidigare anförd tes [ateismen och den fallna Saturnus i Väduren]: den kanske värsta förbrytaren på hemmaplan från sub-generationen då utblicken ramlade hela vägen ner till privat subjektivism och hela världen betraktades ur egenintressets synvinkel.

I give you: The Master-Mind of Operation Mind fuck Sweden, Minister of Propaganda, Per Schlingmann!



Det ruggiga här är att individens eget sinnelag (Månen) annekterats av just den "individualism-till-varje-pris"-princip som utmärker vårt samhälle under Marknadens djävulskt listiga metod att härska genom att söndra och tuta i varje medborgare att allt beror på henne själv. 

Allt medan samma Marknad lägger rökridåer (Moderaternas hemliga partibidrag) mellan sig själv och individen så att den stackars naiva människan av idag verkligen tror att hennes "fria val" har betydelse.

Det är en grekisk tragedi som utspelar sig med svenska folket som nyttiga idioter. Konsumera, annars dör du! (Du märker att jag hade mina tonår under punkvåg #1 !!!)

Skrev ännu ett rätt ytligt sammanfattande inlägg om saken, men egentligen räcker det konsthistoriska begreppet "Capitalist Realism" så bra:

Kapitalistrealism, som jag förstår den, kan inte begränsas till konsten eller till det kvasipropagandistiska sätt på vilket annonsmarknaden fungerar. Den är mer som en allt genomträngande atmosfär som betingar inte bara kulturproduktionen utan också styrseln av arbete och utbildning. Kapitalistrealismen fungerar som en slags osynlig barriär som begränsar tanke och handling.
--Mark Fisher, Capitalist Realism. Is there no Alternative?
http://ockult.blogspot.com/2012/01/pseudoliv-eller-hur-hogerregeringens.html

Som zodiaken visar i sin progression, är STÖRRE IDÉER bakåtkompatibla med MINDRE IDÈER. Men de tidiga idéerna (Vädurens princip, Oxens, med flera) kan ännu inte famna de större - det ligger i spelets natur att alla håller sig till sin tilldelade Ödeslott. Och detta är i sin tur ett erkännande av en Objektiv Värdehierarki i livet.

Det var därför mer än en godtycklig utsaga att tala om mordet på Martin Luther King sommaren 1968 och inträdet i en sub-generation så hatisk till en större Sanning att man t.o.m. är redo att mörda för att få behålla sin "tunnelseendets mytbildning".

Den här antika metoden _är_ verkligen ett sätt att korrekt möta "världssjälens" andning. I utandningen krymper förståndet, i inandningen vidgas lungorna av livgivande Luft. Du och jag är båda tungt under Luftelementet. Men sedan finns det - vilket borgerligheten söker mörka - också en miljöfaktor, val av system.

Vissa system gör att lungorna drar in smutspartiklar vilket, efter upprepade inandningar, beslöjar tankens förmåga att se desamma strukturer. (Det kroppsegna systemet har förgiftats.) Högerns grepp om medborgarna bygger på just de dimslöjor som (i linje med 1800-talets på kemin baserade naturalism och ateismen) hävdar att den person-relaterade subjektivismen är det ultimata. Att inget meningsfullt går att säga utanför de materiella partiklarnas domän.

Hade utsagan hänfört sig till Gud hade "Personalismen" varit korrekt. Men nu talar vi om en så låg förståelsehorisont att man räknar kortlivade fysiska kroppar som viktigare än den osynliga Luftens dimension (vari de eviga och osynliga lagar som håller kosmos rullande existerar, och som också är de odödliga själarnas sanna hem).

Du är född i Tvillingarna. Härskare: Hermes eller romarnas Merkurius. Kännetecken: (Staven samt) Hermes mössa som gör guden osynlig. Innebörd: våra intellekt (sanskrit: Buddhi = intelligens) är verkliga ehuru gömda under osynlighetsmössan (kraniet) inför omvärlden. Att spegelvända verkligheten och förklara tankarna som "godtyckliga" resultat av hjärnans biokemiska aktivitet visar hur lös mark ateismen/materialismens är ute på.
(Exkurs. AI kan knappast sägas ha lyckats påvisa att neurala nätverk kan återskapa ens något som påminner om en humanoid tankeverksamhet, där inte minst kreativitet - ur det blå - är ett adelsmärke. Alla pionjärerna inom AI har givit upp, men på resans gång fattat vilket mysterium den mänskliga intelligensen är. Min AI-favorit, Kenneth M. Sayre återvände till reinkarnationsförespråkaren och idealisten Platon istället! Rätt symptomatiskt.

OBS. Jag pratar inte det intellekt som identifierats med / begränsas till ett regelbaserat system som schack - där visade ju datorn DeepBlue sin överlägsenhet gentemot människan. Nog för att de flesta människors potentiall förslavas på samma sätt av Arbetsgivaren till att enbart verka längsmed fördefinierade linjer...)

Ingen levande människa med fullt förstånd TROR på detta biologistiska trams, men på grund av egoism (en mänsklig och väldigt ful åkomma) föredrar vi ren idioti (ateism) framför det motsatta då ateismen inte ställer några krav (konsekvens, typfall: Filippa Reinfeldt polisanmäld för att i vänskapskorruption slumpat ut stockholmarnas sjukhus Serafen till bekanta för en spottstyver).

Det är inte konstigt att ateism (med följeslagaren värderelativism) öppnar vägen för total mindfuck av hela befolkningar. I det här läget är människan avskuren från alla högre tankar som kunde ge en förklaring till det liv de lever som blott fysiska organismer!

Här tog jag mig tid att skriva av en lång lista från matematikern och filosofihistorikern David Berlinski - antalet miljoner döda i folkmord utförda under 1900-talet - det "befriade" ateistiska århundradet på jorden:

http://siderisk.blogspot.com/2011/11/sekulara-politiker-stackars-manniskor.html


/Doktorn har ordet

(DHO var ett populärt frågeprogram på radion förr - numera finns det dataprogrammerade enkäter istället - typ den värdelösa guiden i windows som är så obegåvad att man bara baxnar)

Inga kommentarer: