Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 20 januari 2012

80-talet: kollapsen in i självisk materialism

[Ompublicerat tillägg med tillagd text - det står bättre för sig självt än som bihang i ett orelaterat sammanhang.]

1980-talet som rymde den sämsta populärmusik väst någonsin producerat, flest egoistiska självhjälpsmanualer, yuppies och den första vågen av kallhamrade börsklippare och riskkapitalister har ett "globalt horoskop" som säger det mesta, om man studerar åldermannen (vishetens) Saturnus placering. Horoskopet för årtiondet stämmer kusligt väl med den onda brittiska politikern Margaret Thatchers marknadsliberalism som drabbade världen med början 1979.

Världen under åttiotalet/Jord+Eld=egenmäktighet
(beräknat för Greenwichs koordinater)

Notera Saturnus stigande i öster, precis som i despotens horoskop. Saturnus saknar generositet, den är ett omänskligt system som äter upp sina egna invånare. (I den grekiska myten åt Saturnus sina egna barn för att se till att behålla makten.) Reinfeldts moderata Sverige där de fattiga och sjuka används som bränsle för att smörja medelklassen och försäkra sig om deras röst i ett val till. Där Moderaterna slumpar ut folkets egendomar till sina rika grannar.

Så beter sig inte människor men väl en Maskin, ett System som bara är sig själv trogen. Åttiotalsmentalitetens "satsa på dig själv" fast korrumperad till vansinne.

Systemet heter alltså marknadsliberalismen och handlar enbart om pengar. Detta summeras perfekt av att Saturnus stiger på denna himmel. Detta vet jag eftersom jag föddes exakt när Saturnus sjönk i väster och jag har visserligen jobbat med datasystem men alltid med systemet i opposition till mig själv (1a/7e-husaxeln), aldrig som slav under Systemet eller ego-identifierad med det, för vilket det finns allvarliga varningar när Saturnus stiger i öster som hos Thatcher och i "80-talets horoskop"!

Åldermannen (mognaden) stod i Jungfrun, det privatistiska tecknet som bara tänker på personlig fitness, sin egen klädstil och pengar. Börjar det lukta 80-tal redan här? Fredrik Reinfeldt hade tills helt nyligen denna Saturnus hängande över sin personliga framtoning, vilket förklarar varför han bara med möda lyckades klibba sig fast vid statsministerposten en andra period. 

Svenska folket hade börjat förstå vilken djup orättfärdighet han introducerat i landet med sin måttlösa privatism, men uppenbarligen är svenskarna så djupt skadade av det simpla konsumtionslivet att år 2014 kommer att visa om de lärt sig av sina misstag. 

Vid valet kommer Saturnus ännu att befinna sig "upphöjd" i Vågen för en temporär känsla av vad sann och godhjärtad harmoni mellan medborgarna vill säga. Misslyckas övriga partier att visa hur pervers den människosyn Reinfeldts Nya Moderater är, då är landet slut. Då är slaveriet under Penningen slutligen infört i landet. Då måste alla goda krafter, lämna landet som förutseende judar lämnade Nazityskland då de insåg vad tiden var liden.

Det är speciella åttiotalshoroskopet är hysteriskt intressant. Jag har aldrig beräknat det tidigare, men notera hur det bara är Eld och Jord, enbart korrumperade ande, där ögat (Elden) ser fysiska (Jord) ting och smutsig materialistisk passion väcks till liv!

Man kunde tro att den ömsesidiga receptionen mellan Solen och Jupiter skulle innebära enorm intelligens. Men se Jupiters fångenskap, belägrad mellan två onda planeter (giriga Drakhuvudet och aggressiva Mars). Vi har alltså en rovdjurets filosofi snarare än den goda filosofin. Åttiotalet kännetecknas som vi nu kan se av helt korrumperade värderingar. Och detta är då ännu ett sätt att fånga marknadsliberalismens anda.

Att Fredrik Reinfeldt är ett barn av denna pinsamt ytliga tid, det blir uppenbart om man dubbelexponerar statsministerns horoskop på det för den egotrippade årtiondet då simpel penningfixering slog ut nästan alla andra perspektiv. Det är värt en särskilt funderare hur hans "lätta pengars" Jupiter i monetära Oxen i det nionde nästan gradexakt matchar åttiotalets sinnelag (Månen)! Som sagt: barn av sin tid. Och vad ger Oxen? Ingenting utom oral tillfredsställelse. Således var Reinfeldts sista "stordåd" att kasta fem miljarder över restaurangnäringen.

Inga kommentarer: