Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


fredag 2 december 2011

Ytlig och satt på rehabilitering

Vad RFSU:s fd ordförande vill på Newsmill med sin åsikt i frågan om Håkan Juholt och socialdemokratin förstår jag inte alls. Är han verkligen så banal att allt handlade om att få klämma in en slutknorr om att vi inte längre lever i "Perstorpsplattans Sverige"?

Det skulle faktiskt inte förvåna mig, eftersom homosexualitet i sig signalerar en oförmåga att komma åt djupare nivåer, t.ex. den om sin egen verkliga natur. Istället fastnar de i en florstunn verklighet där estetik är allt.

Jag tar tillfället i akt att snabbt granska ännu ett homohoroskop fast den avdelningen egentligen är lagd på hyllan.





Ja, här har det låst sig ordentligt. Det är fullmåne mellan manligt och kvinnligt, Sol och Måne. Det här är faktiskt massmördaren Anders Breiviks Sol i Vattumannen med Månen i grandiosa och självförhärligande Lejonet, fast utan norrmannens infernaliska angrepp mot psyket. 

Störningarna här inriktar sig istället på den djupa identiteten - Solen. Inte bara står Solen i sitt skadade detrimentläge i Vattumannen, utan identitetens disponent, Saturnus (själens form) undandrar sig också en vettig kontakt med konceptet om det maskulina. Saturnus står i djupa Vatten vilka inte mixar väl med tankemönstrens Luft.

Solen är derangerad på ännu ett sätt, via den försåtliga och helt blinda sexuella instinktens Mars i djupa skorpionvatten. Härifrån attackerar den Solen (män) och det är förstås den homosexuella böjelsen vi ser ännu ett fall av. Det sociala utstötningssyndromet (Skorpion och Vattuman i störning) dyker regelbundet upp i homosexuella horoskop (jag minns på rak hand bara inläggen om Elton John och omopererade Chaz Bono).

Men "utstötningen" ger bara läsarten "sexuell minoritet" då och då. Det måste finnas något mer problem här. Och visst, det är ju fullmåne, där man och kvinna spänner blickarna i varandra. Juvas tycker helt enkelt inte om kvinnor, Månen återspeglar istället den perverterade Solen mittemot. 

Ett ytterligare skäl är avashta-lärans observation att själens form (Saturnus) här mixar med Venus (kärlek) men tyvärr i ett helt nyfött läge. I negativa Fiskarna föds planeterna i slutet av tecknet.

Vi kan därför beskriva Saturnus i 30e graden Fisk inte som en död planet utan som en själsform som är så ny att den inte lyckats "sätta sig". Är det här Sören Juvas första liv i manlig kropp efter en serie kvinnoliv?

Framgångens Jupiter är skadad i Jungfrun och noderna indikerar också störningar mot kärleksidentiteten (Saturnus/Venus). Intressant är att den indisk astrologen James Braha (amerikan) klargör den retrograda planeten enligt indiskt synsätt. Den är inte negativ i sig men antyder en slumrande fakultet. 

Vill Juvas någonsin ha framgång med sin själsliga form (Saturnus) duger det inte att slappt fortsätta ränna efter män som om han fortfarande befann sig i en kvinnas kropp. Han är återfödd på jorden nu och skulle den här gången lära sig spela mot kvinnor. 

Istället syns han fuska han bort sin själs uppdrag. Den retrograda Jupiter visar således att framgången i kärlek (Venus) inte kommer automatiskt utan att han måste jobba i det konkreta på det. (Jordelementet = praktiskt utöva heterosexuell kärlek). Men han har gjort det exakt motsatta, och lobbat för homorättigheter!

Och det är begripligt, för en sjukare Sol än detta är svårt att hitta. Det dagaktiva livet är effektivt underminerat av både hans eget psyke (Månen), instinktsplaneten Mars och av en själslig form (Saturnus) som är för svag i konturerna.

Så hade han då något val? Nej, egentligen inte. Det ser ut som om han är dömd till ett liv som homosexuell på grund av synder i tidigare liv (Saturnus kopplad till Venus samt ett Chandra lagna femte i den skadade och Ketu-straffade Jupiters tecken - femte huset indikerar meriter som kommer direkt från tidigare liv och här kan vi alltså tala om Månens eller psykets meriter som tagits med till detta liv).

Det här livet var mer ämnat att förstå den brutalt nedtrampades position. För det är dock en liten Anders Breivik-varning här - men nu som ett eko från ett tidigare liv...


2 kommentarer:

Anonym sa...

Denne Juvas är talande nog född samma dag som Chaz Bono.
S

Seaward sa...

Oj. Det hade jag helt missat! Ibland är astrologin skrämmande.