Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 19 december 2011

Varför vill Reinfeldt nu rädda kvinnan?

Angående Fredrik Reinfeldts jultal gör bloggaren Ann Helena Rudberg en viktig psykologisk iakttagelse om statsministerns ihåliga försök att ställa sig in hos kvinnfolk i landet. Reinfeldt kunde ha förlorat sin egen son i ett gatuslagsmål nyligen. Hade hans jultal byggt på denna personliga erfarenhet hade det givit trovärdighet.

Men detta valde hans talskrivare ("pr-geniet" Schlingmann igen?) att inte spinna på. Kanske vägde bilden av en statsminister som inte har koll på sina tonåringar åt fel håll för dem med spinndoktorns baksluga cynism inte längre förstår att ärlighet och sanning är de enda kvaliteter som rör människans innersta. (Mins kungens fantastiska tal efter tsunamin om att bara vara en liten människa som alla andra!)

Den här bloggen har bearbetat statsministerns horoskop till leda. Men än en gång får det sägas att vi återigen sett en "effekt" av hans tydliga bortträngningar, illustrerade av egohärskaren Merkurius i 12e huset för saker man "lagt bakom ryggen".



Rudberg tycks känna till att FR själv skulle ha varit mobbad i sin ungdom, vilket skulle vara en sensationell uppgift då jag har ett anonymt fall, mycket ansiktslik statsministern och med exakt samma skrämmande kinesiska födelseomen. Och han var svårt mobbad under skolåren! Det är nästan så man tror himmelen har vissa grundtyper av öde den distribuerar för själar som ännu kan hanteras i klump, dvs. de som ännu inte nått full individualitet.

I Reinfeldts fall är ascendenthärskaren Merkurius i 12e för "minskat inflytande i världen" eller t.o.m. känslan av maktlöshet (dåligt självförtroende). Merkurius täcker barnåren 5-14 enligt indisk astrologi så under de åren tycks egot ha fått sig en svår knäck.

Det anonyma fallet har istället Tvillingascendent, dvs återigen är Merkurius härskare och här hittar vi en skrämmande lamslagen Merkurius till följd av en gradexakt konjunktion med betryckande och hämmande Saturnus i 11e sociala huset. Behöver jag säga ett detta blev en enstörings livsöde? Katastrofalt dålig självkänsla och en mytoman av guds nåde!

[Tillägg. Ser på annan blogg att det skulle ha rört en tonårig Reinfeldt som sökte stoppa nån som fingrade på hans cykel, ev. sökte leda bort den, och fick en örfil. Nå, då har Reinfeldt själv levande erfarenhet av hur en slagen kvinna har det!]

Rubberg drar inte ut slutsatsen långt nog. Varför Reinfeldt nu låtsas tala sig varm för slagna kvinnor är naturligtvis hans "inburade inre kvinna" (Venus invid Merkurius i 12e) som på den typiska psykopatologiserande människans sätt försöker uttrycka sig själv men genom andra. Reinfeldts och hans Moderater har på sistone inte varit annat än svampar som stulit andras (särskilt socialdemokratins) vokabulär och uttryck och t.o.m. historia! 

Ett mycket beklämmande val svenska folket gjorde när de gav dessa av alla vettiga alternativ sitt förtroende! 



Det är som om svenskarna kände skuld för att de lobotomerade sina efterblivna på den tid man var livrädd att få sitt överlägsna ariska blod förorenat av odugligt genetiskt material. Nu ska dårarna ges en chans. Men tyvärr kan inte människor som borde ligga på terapisoffan utforma en god och mänsklig politik! Det bara är så. Vissa är i sitt standardutförande inte ärliga utan bara sluga miniräknare utan resonansbotten inåt.

2 kommentarer:

Ann Helena Rudberg sa...

God Jul och Gott Nytt År på dej!

Tack för att du nämner min blogg i detta eminenta sammanhang. Hmm... jag kan nog tänka mig att Fredrik har bestämt sig för att en gång för alla klara av svårigheterna med Merkurius i 12:e huset. Och det var han själv i sitt jultal, som nämnde att han också hade varit utsatt för våld i sin ungdom, men att det inte var så viktigt.

Som du säger så luktade detta mycket riktigt talskrivardumheter och inte mycket annat. Plus att - som du säger- moderaterna nu verkligen går in för att härma Mona och grabbarna. Lite sorgligt att se deras handfallenhet. Men dock rätt smart att ryta till om de båda kommunisterna i Etiopien. I rättan tid uppenbarade sig detta lejonbeteende skall sägas.

För övrigt tycker jag att världen uppenbarar sig mer och mer i sin tydlighet och ännu mera så kommer det att fortsätta också nästa år - det 2012 som vi alla väntar på med spänning.

Seaward sa...

Tack för din goda kommentar och tankar - och god helg på dig mer. Vi, det sovande folket, har i grevens tid börjat bli våra egna analytiker och omvärldsexperter. Jag håller med om att 2012 blir ett spännande år. Så många oklarheter som hänger i luften just nu.